NHL

Gjorde sin nionde NHL-match - slog till med hattrick

ANNONS
Han har gjort 323 framträdande i AHL, men hade inför nattens möte med Los Angeles Kings bara spelat åtta NHL-matcher. Då slog Arizona Coyotes rookie Michael Bunting till med ett hattrick i nattens 5–2-seger.

2014 draftade Arizona Coyotes Michael Bunting i den fjärde rundan av draften. Snart sju år senare är den nu 25-årige forwarden fortfarande en del av organisationen, men fram till i natt hade kanadensaren haft väldigt liten inverkan i NHL.

Bunting sköt förvisso sitt första NHL-mål i brakförlusten (3–9) mot Colorado Avalanche härom veckan, men totalt sett hade han bara spelat åtta NHL-matcher kontra det 323 han hunnit göra för klubbens olika farmarlag sedan han debuterade i seniorhockeyn 2015/16.

I sin nionde match för Coyotes kom dock en sällan skådad utdelning.

KALLADES UPP 27 MARS

Rookien satte nämligen ett hattrick i 5–2-vinsten mot Los Angeles Kings. Han öppnade målskyttet med ett vasst skott 2.43 in i matchen och behövde bara ytterligare drygt en och en halv minut på sig att sätta tvåan. Hattricket fullbordades sedan i andra perioden då han satte 4–1 i powerplay efter att ha tagit hand om en retur på ett skott från backen Jakob Chychrun, som lämnade isen som tremålsskytt i senaste matchen mot Anaheim Ducks.

– Jag har bara varit här en kort tid, men man märker att det är en tajt grupp och det gör det så mycket enklare att spela här. När alla har kul tillsammans kommer resultaten också. Det har varit kul att komma hit och jag vill bara fortsätta bygga vidare på det, sade Bunting på presskonferensen efter sin tremålsmatch. 

Bunting, som har haft flera produktiva säsonger i farmarlaget Tucson Roadrunners, hade 19 poäng på 16 matcher i AHL innan Coyotes kallade upp honom den 27 mars. Sedan dess har han matchats hårt av coachen Rick Tocchet och kanske är han, efter många om och men. på väg att ta steg mot att bli en NHL-spelare på heltid.

Oliver Ekman Larsson och Johan Larsson hade varsin assist för Arizona i matchen medan Adrian Kempe plockade upp en assistpoäng för Kings.

Los Angeles – Arizona 2–5 (1–3, 0–1, 1–1)
Los Angeles:
Drew Doughty (8) (Adrian Kempe), Andreas Athanasiou (8).
Arizona: Michael Bunting 3 (4), Derick Brassard (8) (Oliver Ekman Larsson), Christian Dvorak (12) (Johan Larsson).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL