Joel Eriksson Ek
Bildbyrån
NHL

Succén bara fortsätter för Eriksson Ek

ANNONS
Joel Eriksson Ek har klivit fram som en av Minnesotas verkliga nyckelspelare under säsongen. I natt klev han fram på nytt - och låg nästan på egen hand bakom vändningen mot Vegas Golden Knights.

Tomas Nosek överlistade Cam Talbot i den första perioden. Det såg länge och väl ut att bli matchens enda mål. Vegas behöll ledningen genom hela den första och den andra perioden och i målet såg Marc-André Fleury ut att vara i zonen.

Men i den tredje perioden lyckades Minnesota till sist få utdelning. Mycket tack vare en viss värmlänning. Joel Eriksson Ek låg nämligen i högsta grad bakom kvitteringsmålet. Det var han som via en mycket elegant framspelning gav succérookien Kirill Kaprizov ett i stort sätt öppet mål. Ryssen gjorde inga misstag utan lade in 1-1 från nära håll.

"DET SÄGER MYCKET OM HONOM"

Eriksson Ek var emellertid inte färdig där. En knapp minut senare var det han som slog till och fullbordade vändningen, med sitt tolfte mål för säsongen. Genombrottssvensken hade inför den här säsongen aldrig gjort mer än åtta mål.

Efter nattens hjältedåd utsågs han till matchens bästa spelare - och hyllades efter matchen av målvakten Cam Talbot.

– Han gör så många småsaker som gör honom framgångsrik i den här ligan. Han gör dem rätt och han gör dem med intensitet. Att han kom ut och gjorde en ännu bättre match än senast säger mycket om honom, hans arbetsmoral och hans lojalitet till det här laget, sade Talbot enligt Wilds hemsida.

Talbot har också prickat storformen och räddade i natt 27 av 28 skott. Han har vunnit fem av sina sex senaste matcher och som sämst haft en räddningsprocent på 92,3 under den perioden.

Den här artikeln handlar om: