Mika Zibanejad.
Bildbyrån
NHL

Här blir Zibanejad hjälte - igen

ANNONS
Mika Zibanejad fortsätter bära New York Rangers på sina axlar. I natt sänkte han Buffalo med ett övertidsmål.

Det råder inga större tvivel om vem som är NHL:s hetaste svensk just nu. Mika Zibanejad hade förvisso gått poänglös från två raka matcher inför nattens drabbning mot Buffalo Sabres - men vägde upp det genom att för tredje gången på de sju senaste matcherna skjuta det matchavgörande målet för New York Rangers del.

Efter att mötet slutat 2-2 efter ordinarie tid kom Zibanejad i ett två mot ett-läge tillsammans med Artemij Panarin - mot Rasmus Dahlin  Rangers två offensiva superstjärnor passade pucken mellan varandra flera gånger - sen direktsköt den glödhete svensken in avgörandet. Det var hans tolfte mål för säsongen - och det nionde på de nio senaste matcherna. Dessutom var det Zibanejads sjätte övertidsmål i Rangerströjan, och med den siffran är han fjärde bäst i klubbens historia.

KVITTERADE - I SLUTSEKUNDERNA

New York Rangers var nära att vinna redan efter ordinarie tid. Men med bara fyra sekunder kvar kunde Buffalo, som häromnatten bröt sin 18 matcher långa förlustsvit, kvittera och ta matchen till förlängning.

– Det är en spark i rumpan när du släpper in ett mål med fyra sekunder kvar och spela som vi gjorde i den andra och tredje perioden. Men vi lyckades rycka upp oss och fick med oss två poäng. I slutändan är det vad hockey handlar om. Vi spelar i NHL och vi vill vinna matcher. Vi hittade ett sätt att ta två poäng i kväll, säger Rangerscoachen David Quinn.

Ja, Rangers var fullständigt dominanta i den andra och tredje perioden. De vann skotten i mittakten med 15-2, och i slutperioden med 21-8. En storspelande Dustin Tokarski lyckades emellertid hålla kvar Buffalo i matchen, och i slutändan rädda en poäng för krisklubben. 

– Tokarski förtjänade en seger. Han spelade en jättebra match, stod på huvudet och gjorde några enorma räddningar för oss, säger Tage Thompson som var den som kvitterade i slutsekunderna.

ASPLUND MÅLSKYTT

Rasmus Asplund gjorde också mål för Buffalo. Den unge svensken gav laget ledningen i den första perioden, och står noterad för tre mål på åtta matcher under säsongen.

Colin Blackwell och Filip Chytil hjälpte Mika Zibanejad med målskyttet för New York Rangers del.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games