NHL

Sänkte stortalangen – då fick de la Rose släppa handskarna

ANNONS
I mitten av den första perioden sänkte Jacob de la Rose Anaheims backtalang Jamie Drysdale.
Det fick han svara upp på när han i perioden efter fick kasta handskarna mot Ben Hutton i karriärens andra NHL-fight.

För andra gången i sin NHL-karriär fick St. Louis Blues svenske forward Jacob de la Rose kasta handskarna.

Efter att ha sänkt Anaheim Ducks stora backtalang Jamie Drysdale halvvägs genom den första perioden så fick den svenske Blues-forwarden svara upp för sin handling i perioden där på.

Ben Hutton utmanade då svenskforwarden, som valde att kasta handskarna mot den 27-årige Ducks-backen som lyckades få svenskens tröja över huvudet innan slagsmålet avbröts av linjemännen.

Hutton och de la Rose fick varsin femminutersutvisning för fighting. Efter matchen hade Anaheim ingen uppdatering kring skadeläget på Drysdale, som lämnade matchen efter smällen från de la Rose.

Den 25 januari 2018 slogs de la Rose för första gången i NHL, då svensken, då i Montreal, kastade handskarna mot dåvarande Carolina-forwarden Phil Di Giuseppe.


KLIPP: Se Jacob de la Rose slagsmål mot Ben Hutton  


Matchen i övrigt, då?

Precis som brukligt när Anaheim Ducks letade sig åtminstone ett par svenskar in i poängprotokollet, då Jakob Silfverberg noterades för en passningspoäng i matchen medan Rickard Rakell sköt sitt sjunde mål för säsongen när han prickade in 4–1-målet med fem sekunder kvar att spela.

I målet räddade John Gibson 33 skott i sin återkomst efter skada. Ducks stjärnmålvakt hade missat sex raka matcher med vad Anaheim kallat för en underkroppsskada.

– Han var helt uppenbart vår bästa spelare. Det var en väldigt bra insats av Gibson, säger tränaren Dallas Eakins till nhl.com.
– Det var inte bara inspirerande, men det gav också en trygghet att ha en målvakt av den nivån mellan stolparna. Vi spelade väldigt bra framför honom. När vi tajtade till spelet framför honom i den andra perioden så höll han sig lugn med ett leende på läpparna. Han höll puckarna ute ur målet, det är allt vi behöver från honom.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)
St. Louis:
Ryan O'Reilly (11).
Anaheim: Sam Steel (4), Max Jones (5), Derek Grant (3), Rickard Rakell (7).

Den här artikeln handlar om: