Calle Järnkrok.
Foto: USAToday-Sports
NHL

Storformen håller i sig – Järnkrok sköt båda målen

ANNONS

Storformen fortsätter för Nashville-svensken Calle Järnkrok som i 2-1 vinsten mot Florida Panthers stod för bägge målen.
Järnkrok har varit en bärande spelare när Nashville har vunnit två matcher i rad.
– Det är trevligt att se honom kunna bli belönad vid de möjligheter han får, säger Nashville tränaren John Hynes efter matchen.


Efter en seg start på säsongen var det i måndags natt proppen ur för den svenske-forwarden Calle Järnkrok som stod för fyra poäng i matchen.

Storformen var inte över där och i nattens match stod 29-åringen för Nashville Predators bägge mål i 2-1 vinsten över Florida Panthers.

Det första målet slog svensken vackert in på volley och det andra målet kom med endast 1.17 kvar på klockan och var matchavgörande.

– Vi har två segrar i rad nu och det känns bra att vinna hockeymatcher. Så går mina tankar just nu, säger Järnkrok till NHL.com.

Trots att han själv väljer att inte prata om den stekheta formen där han har producerat sex poäng på två matcher väljer Nashville-tränaren John Hynes att hylla svensken.

– Calle har alltid varit en väldigt detaljfokuserad spelare och inför säsongen trodde vi verkligen att han skulle få ett starkt offensivt år. Det är trevligt att se honom kunna bli belönad vid de möjligheter han får och jag skulle säga att när han får sina möjligheter producerar han, säger tränaren efter matchen.

Calle Järnkrok har under säsongen samlat på sig 15 poäng på 24 spelade matcher den här säsongen.

"DET KÄNNS BRA ATT VARA TILLBAKA"  

Den finske Nashville-målvakten Juuse Saros gjorde i natt en efterlängtad återkomst efter sju missade matcher med en överkroppsskada.

Den 25-årige finsken spikade igen rejält i matchen och tog 40 av 41 skott som avfyrades mot honom.

– Det är trevligt att vara tillbaka. Det kändes bra där ute. Det var en bra och modig match från oss. Riktigt bra ansträngning från alla och en bra karaktärsbyggande vinst, säger målvakten efter matchen.

Den enda som kunde få hål på Saros var Jonathan Huberdeau som genom en välplacerad flip-pass från Patric Hörnqvist kunde lura den finske målvakten.

Florida Panthers - Nashville Predators 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Florida: Jonathan Huberdeau (11)
Nashville: Calle Järnkrok 2 (9)

Den här artikeln handlar om: