NHL

DRÖMDEBUTEN: "Kunde inte bett om en bättre start"

ANNONS
Trevor Zegras må ha gjort sitt första NHL-mål i natt. Det hamnade i skymundan. Nattens store Anaheimspelare var Jamie Drysdale, som i NHL-debuten gjorde 1+1.

– Det var ganska otroligt, säger han enligt nhl.com.

Inför natten hade bara två 18-åringar gjort fler än en poäng i sin NHL-debut: Bostons Ray Bourque är 1979, och Montréals Petr Svoboda 1984.

Nu kan vi addera ett nytt namn till den exklusiva skaran.

I natt gjorde nämligen Jamie Drysdale NHL-debut. Supertalangen tingades som sjätte spelare av NHL-draften i höstas och har den här säsongen imponerat stort i AHL, där backen gjort tio poäng på 14 matcher. Han behövde inte speciellt lång tid på sig för att bevisa att han håller hyfsad nivå också i NHL.

"GJORDE ALLTING BÄTTRE"

Redan halvvägs in i NHL-debuten gjorde den spelskicklige talangen sitt första mål i ligan. Han kastade ned en puck på mål, och på något sätt letade den sig in bakom Adin Hill i Arizonas kasse. Från början fick Max Jones målet, men det visade sig att han aldrig var på pucken. Därmed hade Drysdale fått fira sin NHL-debut med att göra mål. Men det var bara början.

Bara 2:29 senare var han igång igen. Då var Drysdale med i förarbetet till en annan supertalangs första NHL-mål. Då slog nämligen JVM-kungen Trevor Zegras till med sin första kasse i ligan. Zegras har 1+3 på elva NHL-matcher under säsongen. Men han får ursäkta. Den här matchen tillhörde Jamie Drysdale.

– Det var ganska otroligt. Jag kunde inte ha bett om en bättre start. Det var kul att få det där målet direkt. Att vi dessutom vann gjorde allting mycket bättre, konstaterade det 18-åriga backlöftet efter drömdebuten.

– Jag skämtade med Zegras på väg hit och sa att "om jag inte ramlar på mitt solovarv kommer vi att vinna".

GETZLAF NÅDDE MILSTOLPE

Ja, det blev en seger med 3-2 för Ducks del. De vann matchen med 3-2 efter att Adam Henrique fullbordat vändningen genom att avgöra matchen i förlängning, framspelad av Kevin Shattenkirk och Rickard Rakell  Rakell hade två assistpoäng i matchen. Ryan Getzlaf hade en assistpoäng på Jamie Drysdales mål, och gjorde då sin 700:e assist i NHL.

Conor Garland och Clayton Keller gjorde Arizonas mål.

Den här artikeln handlar om: