Colorado firar efter vändningen.

Colorado körde över Anaheim – efter punkteringen i första perioden

I offensiven stämde allt men ingenting fungerade i defensiven för Colorado.
Laget släppte in fyra mål redan i den första perioden, men kunde vända matchen mot Anaheim Ducks och vinna med 8-4.
– Vi har höga krav på vårt lag, säger Colorado tränaren Jared Bednar efter matchen.

Dubbla utskåpningar i en och samma match händer inte alltför ofta, men det var exakt vad som ägde rum när Anaheim Ducks föll mot Colorado Avalanche.

I den första perioden visade Anaheim direkt var skåpet skulle stå och prickade rätt fyra gånger på sju skott. Detta ledde till att den 25-årige Colorado målvakten Hunter Miska byttes ut redan i första perioden.

– Hunter hade nog velat rädda ytterligare ettqaqq eller två skott under den första perioden, men jag tycker att vi lämnade honom alldeles för ensam. Det är absolut inte något du vill göra med en ung målvakt som kommer in och försöker bygga lite självförtroende, säger Colorados tränare Jared Bednar till NHL.com.

In kom istället stjärnmålvakten Philipp Grubauer som spikade igen och det Denver baserade laget kunde bjuda på en utskåpning utan dess like.

På de två sista perioderna hittade laget rätt sex gånger och kunde därmed gå vinnande ur bataljen med 8-4.

– Vi har höga krav på vårt lag. Vi vill vara ett starkt offensivt lag och vi vill se till att vi också är ett av de bäst försvarande lagen i ligan. Jag tyckte inte om några av våra ageranden i den första perioden när det gäller att försvara. Vi gav dem kvalitetschanser i klass A, vi tappade några puckar och gav dem några fler chanser. Det är inte acceptabelt, så vi pratade efter den första och våra killar svarade, säger Colorado tränaren om den stora vändningen.

"KOMMUNIKATION ÄR EN STOR NYCKEL"

Nazem Kadri går just nu som tåget. I förrgår natt hittade kanadensaren nätet en gång och spelade fram till ett mål. I natt var det dags igen då han noterades för två mål och två assist.

Efter matchen valde 30-åringen att hylla kedjekamraterna Brandon Saad och svensken André Burakovsky.

– Vi fungerar bra som en kedja. Vi pratar alltid, kommunicerar, det är en stor nyckel för att veta var varje kille är på isen. Vi har definitivt spelat bra. Jag tror att vi har varit ganska solida för det mesta och vi kommer att se fram emot att göra det längre fram, säger han efter matchen.

Den svenske kedjekamraten Burakovsky hittade själv nätet en gång och spelade fram till ett av målen i matchen.

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 8-4 (2-4, 2-0, 4-0)
Colorado: André Burakovsky (7), Nazem Kadri 2 (9), Mikko Rantanen (14), Nathan MacKinnon (8), Samuel Girard (5), Pierre-Edouard Bellemare (2), Brandon Saad (10).
Anaheim: Troy Terry (5), Danton Heinen (4), Adam Henrique (7), Derek Grant (1).