Slog personligt målrekord – efter nattens dubbel

Joel Eriksson Ek är bara 24 matcher in på årets NHL-säsong, men han har redan slagit sitt personliga målrekord i ligan.
Efter nattens två fullträffar i 4–3-seger över Vegas nådde värmlänningen tio mål den här säsongen.

Joel Eriksson Ek är på god väg mot sin mest produktiva NHL-säsong i karriären.

I natt stod den värmländske centern för två mål när hans Minnesota Wild lyckades besegrade Vegas Golden Knights med 4–3 på hemmais. Eriksson Ek inledde målskyttet endast 19 sekunder in i matchen, då han utnyttjade ett misstag från Vegas-backen Shea Theodore innan han kunde överlista Marc-André Fleury med ett rappt handledsskott.

24-åringens andra mål i matchen kom drygt sex minuter in i den tredje perioden, då han utökade Wilds ledning till 3–1 när han lyckades peta in sin egen retur bakom Fleury.

– Jag såg att Fleury inte riktigt visste var pucken var. Jag körde mot honom och försökte bara få min klubba på pucken, säger Eriksson Ek till Star Tribune.

Matchen vann Wild i slutändan med 4–3.

– Hela laget spelade bra. Varje kille. Vi kämpade arslet av oss, men hade vi gjort saker och ting rätt hade det här förmodligen varit en 4–1-match i stället, säger Minnesotatränaren Dean Evason till nhl.com.

DOLDISBACKEN TREMÅLSSKYTT

Eriksson Ek har i och med nattens mål noterats för tio mål den här säsongen och har därmed också slagit sitt personbästa på åtta mål för antal mål under en och samma NHL-säsong.

Totalt har han noterats för 15 poäng på 24 matcher den här säsongen, vilket gör att han håller en poängtakt som innebär att han kommer att så sitt personliga poängrekord (29) från ifjol.

I Vegas stod doldisbacken Dylan Coghlan för samtliga tre mål, vilket innebar att han skött NHL-karriärens första hattrick. Coghlans första mål i matchen var hans första i NHL-karriären och de tre målen innebar att han blev den första backen i Golden Knights historia att göra hattrick.

– Jag önskar att vi hade kunnat vinna, det hade varit grädde på moset. Men det känns ganska bra ändå, säger Coghlan till nhl.com.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 4–3 (1–1, 0–0, 3–2)