Sök
Winnipeg och Florida har imponerat i år.
Foto: USA TODAY Sports
Lista

NHL: Lagen som överraskat positivt under inledningen

Ungefär en tredjedel är spelad av NHL-säsongen och det är dags att titta på vilka lag som har överraskat positivt.

Lag som Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes, Washington Capitals och Vegas Golden Knights ligger som förväntat i topp. Sedan är det inte någon större överraskning att till exempel Detroit Red Wings och Ottawa Senators sladdar efter. 

Men hur är det egentligen med positiva överraskningar? Det finns några lag som har gått bättre än vad majoriteten trodde på förhand. Därför listas här säsongens positiva överraskningar såhär långt i varje division, när drygt en tredjedel av säsongen är spelad. 

Winnipeg Jets

Mycket har handlat om Patrik Laine och trejden till Columbus Blue Jackets. När man pratar om Winnipeg handlar det dessutom väldigt ofta om hur tråkig staden är och att inte många vill spela där.

Det finns dock en hel del kvalitet i laget och man har har smugit sig upp på en tredjeplats i North Division, före till exempel Montreal Canadiens, som var lite favorittippade tillsammans med Toronto Maple Leafs i divisionen. 

Paul Maurice har verkligen fått ihop laget trots att backbesättningen fortfarande ser väldigt tunn ut. Men med Connor Hellebuyck i kassen och offensiva hot som Mark ScheifeleBlake WheelerKyle Connor och framförallt Nikolaj Ehlers den här säsongen så ser Winnipeg väldigt farliga ut. Nu är även Pierre-Luc Dubois igång så visst kommer Jets troligtvis vara med och slåss om en slutspelsplats även framöver. 

Winnipeg och Ehlers har inlett bra.Winnipeg och Ehlers har inlett bra.Foto: Bob Frid / USA TODAY Sports

Florida Panthers

Finns det något annat lag som lyckats så bra med sina värvningar som Florida har gjort? Patric HörnqvistAnthony DuclairCarter Verhaeghe och Alexander Wennberg har alla kommit in och haft riktigt fina starter på säsongen. Lägg till de båda underskattade stjärnorna Aleksander Barkov och Jonathan Huberdeau som också har varit fenomenala hittills. 

En viktig del är ju också att man har lyckats få ordning på defensiven och längst bak är det inte Sergeij Bobrovski som har studsat tillbaka, inte än i alla fall. Chris Driedger har varit den hetare av duon och har 92,9 i räddningsprocent. 

Det ser onekligen ut som att Joel Quenneville har fått ordning på saker och ting, framförallt defensivt. Hur långt det kan räcka återstår att se men Florida Panthers ser ut att kunna bli riktigt farliga. De toppar för tillfället tabellen före lag som Carolina och Tampa Bay, de stora favoriterna i divisionen. 

Jonathan Huberdeau har inlett strålande.Jonathan Huberdeau har inlett strålande.Foto: James Guillory / USA TODAY Sports

Boston Bruins

Det känns givetvis rätt skumt att Boston Bruins är med på listan som överraskningar efter de senaste årens resultat. Man måste dock imponeras över deras inledning. Laget gick in till säsong utan sin tidigare lagkapten Zdeno Chára och lagets bäste poängplockare bland backarna, Torey Krug, utan att ersätta någon av dem. 

Sedan var även David Pastrnak borta under inledningen av säsongen och ändå toppar Boston sin division. Inte många lag hade klarat av att leverera resultaten som Boston har gjort efter så stora förändringar. 

Laget har vunnit 75 procent av matcherna (näst bäst) och har bara släppt in 36 mål (tredje bäst). Känslan är att Bruins inte påverkats alls av de stora förändringarna i höstas utan bara fortsätter att mala på som tidigare år. 

Boston Bruins fortsätter att mala på.Boston Bruins fortsätter att mala på.Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports

Minnesota Wild 

Minnesota är också ett lag som har fått utstå mycket kritik genom åren då de länge har ansetts vara tråkiga. Kanske är det nu dags att ändra uppfattning kring Wild för i år har de sett väldigt intressanta ut. 

En stor anledning till det är ju den ryske jättetalangen Kirill Kaprizov som äntligen har kommit även till NHL. Kaprizov har inlett strålande och har svarat för 13 poäng (4+9) på 15 matcher och har gett Minnesota det där ansiktslyftet de längtat efter. 

Samtidigt har offensiva spelare som Joel Eriksson Ek och Jordan Greenway tagit stora kliv denna säsong. Kevin Fiala fick ett genombrott i fjol och ser bra ut även i år. Den kanske största överraskningen är nog Viktor Rask som på sistone har väckt liv i karriären igen. 

Backsidan har alltid varit stabil med toppnamn som Jonas BrodinRyan SuterMatt Dumba och Jared Spurgeon. Ett litet frågetecken fanns även på målvaktssidan inför säsongen men både Cam Talbot och Kaapo Kähkönen har visat sig vara väldigt stabila hittills. 

Minnesota ligger visserligen på sjätte plats i West men har inte spelat lika många matcher som lagen framför. Med en vinstprocent på 60 procent är laget fyra i tabellen. Det återstår att se om de kan fortsätta på den inslagna vägen. 

Minnesota ser betydligt roligare ut i år.Minnesota ser betydligt roligare ut i år.Foto: Orlando Ramirez / USA TODAY Sports


I FOKUS: Pastrnaks hattrickshow – ute i friska luften

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten