Winnipeg och Florida har imponerat i år.
Foto: USA TODAY Sports
Lista

NHL: Lagen som överraskat positivt under inledningen

ANNONS

Ungefär en tredjedel är spelad av NHL-säsongen och det är dags att titta på vilka lag som har överraskat positivt.

Lag som Tampa Bay Lightning, Carolina Hurricanes, Washington Capitals och Vegas Golden Knights ligger som förväntat i topp. Sedan är det inte någon större överraskning att till exempel Detroit Red Wings och Ottawa Senators sladdar efter. 

Men hur är det egentligen med positiva överraskningar? Det finns några lag som har gått bättre än vad majoriteten trodde på förhand. Därför listas här säsongens positiva överraskningar såhär långt i varje division, när drygt en tredjedel av säsongen är spelad. 

Winnipeg Jets

Mycket har handlat om Patrik Laine och trejden till Columbus Blue Jackets. När man pratar om Winnipeg handlar det dessutom väldigt ofta om hur tråkig staden är och att inte många vill spela där.

Det finns dock en hel del kvalitet i laget och man har har smugit sig upp på en tredjeplats i North Division, före till exempel Montreal Canadiens, som var lite favorittippade tillsammans med Toronto Maple Leafs i divisionen. 

Paul Maurice har verkligen fått ihop laget trots att backbesättningen fortfarande ser väldigt tunn ut. Men med Connor Hellebuyck i kassen och offensiva hot som Mark ScheifeleBlake WheelerKyle Connor och framförallt Nikolaj Ehlers den här säsongen så ser Winnipeg väldigt farliga ut. Nu är även Pierre-Luc Dubois igång så visst kommer Jets troligtvis vara med och slåss om en slutspelsplats även framöver. 

Winnipeg och Ehlers har inlett bra.Winnipeg och Ehlers har inlett bra.Foto: Bob Frid / USA TODAY Sports

Florida Panthers

Finns det något annat lag som lyckats så bra med sina värvningar som Florida har gjort? Patric HörnqvistAnthony DuclairCarter Verhaeghe och Alexander Wennberg har alla kommit in och haft riktigt fina starter på säsongen. Lägg till de båda underskattade stjärnorna Aleksander Barkov och Jonathan Huberdeau som också har varit fenomenala hittills. 

En viktig del är ju också att man har lyckats få ordning på defensiven och längst bak är det inte Sergeij Bobrovski som har studsat tillbaka, inte än i alla fall. Chris Driedger har varit den hetare av duon och har 92,9 i räddningsprocent. 

Det ser onekligen ut som att Joel Quenneville har fått ordning på saker och ting, framförallt defensivt. Hur långt det kan räcka återstår att se men Florida Panthers ser ut att kunna bli riktigt farliga. De toppar för tillfället tabellen före lag som Carolina och Tampa Bay, de stora favoriterna i divisionen. 

Jonathan Huberdeau har inlett strålande.Jonathan Huberdeau har inlett strålande.Foto: James Guillory / USA TODAY Sports

Boston Bruins

Det känns givetvis rätt skumt att Boston Bruins är med på listan som överraskningar efter de senaste årens resultat. Man måste dock imponeras över deras inledning. Laget gick in till säsong utan sin tidigare lagkapten Zdeno Chára och lagets bäste poängplockare bland backarna, Torey Krug, utan att ersätta någon av dem. 

Sedan var även David Pastrnak borta under inledningen av säsongen och ändå toppar Boston sin division. Inte många lag hade klarat av att leverera resultaten som Boston har gjort efter så stora förändringar. 

Laget har vunnit 75 procent av matcherna (näst bäst) och har bara släppt in 36 mål (tredje bäst). Känslan är att Bruins inte påverkats alls av de stora förändringarna i höstas utan bara fortsätter att mala på som tidigare år. 

Boston Bruins fortsätter att mala på.Boston Bruins fortsätter att mala på.Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports

Minnesota Wild 

Minnesota är också ett lag som har fått utstå mycket kritik genom åren då de länge har ansetts vara tråkiga. Kanske är det nu dags att ändra uppfattning kring Wild för i år har de sett väldigt intressanta ut. 

En stor anledning till det är ju den ryske jättetalangen Kirill Kaprizov som äntligen har kommit även till NHL. Kaprizov har inlett strålande och har svarat för 13 poäng (4+9) på 15 matcher och har gett Minnesota det där ansiktslyftet de längtat efter. 

Samtidigt har offensiva spelare som Joel Eriksson Ek och Jordan Greenway tagit stora kliv denna säsong. Kevin Fiala fick ett genombrott i fjol och ser bra ut även i år. Den kanske största överraskningen är nog Viktor Rask som på sistone har väckt liv i karriären igen. 

Backsidan har alltid varit stabil med toppnamn som Jonas BrodinRyan SuterMatt Dumba och Jared Spurgeon. Ett litet frågetecken fanns även på målvaktssidan inför säsongen men både Cam Talbot och Kaapo Kähkönen har visat sig vara väldigt stabila hittills. 

Minnesota ligger visserligen på sjätte plats i West men har inte spelat lika många matcher som lagen framför. Med en vinstprocent på 60 procent är laget fyra i tabellen. Det återstår att se om de kan fortsätta på den inslagna vägen. 

Minnesota ser betydligt roligare ut i år.Minnesota ser betydligt roligare ut i år.Foto: Orlando Ramirez / USA TODAY Sports


I FOKUS: Pastrnaks hattrickshow – ute i friska luften

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 14 maj
16:20 Kazakstan - Lettland VM
16:20 Danmark - Norge VM
20:20 Polen - Frankrike VM
20:20 Kanada - Österrike VM
01:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
onsdag 15 maj
03:30 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 Tyskland - Lettland VM
16:20 Tjeckien - Danmark VM
20:20 Schweiz - Storbritannien VM
20:20 Slovakien - Polen VM
torsdag 16 maj
02:00 Dallas Stars - Colorado Avalanche NHL
16:20 Kazakstan - Sverige VM
16:20 Finland - Österrike VM
20:20 USA - Frankrike VM
20:20 Kanada - Norge VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 17 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Lettland - USA VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM