Sök
John Nyberg och Oula Palve byttes mot varandra i en speciell trejd.
Bildbyrån
SHL

Berättar om otroliga trejden: "Väldigt speciellt"

Efter två år i Nordamerika är John Nyberg tillbaka i Sverige igen. Han var sugen på att flytta hem redan under förra säsongen - men då kom en trejd som höll honom kvar i Nordamerika. En trejd där han dessutom gick emot sin nuvarande lagkamrat Oula Palve.

– Det var ju väldigt speciellt av en annan anledning också. Vi mötte varandra samma dag, säger Nyberg till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter ett par starka säsonger i Frölunda lämnade John Nyberg svensk hockey 2018, för spel i Nordamerika. Dallas, som 2014 draftade backen i sjätterundan, valde att plocka över Nyberg och placerade honom i AHL-laget Texas Stars.

Efter 63 matcher i Texas trejdades han i januari 2020 till Pittsburgh Penguins organisation och avslutade sin Nordamerikasejour med 16 matcher i deras farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Nu är backen tillbaka i svensk hockey igen. Inför säsongen presenterade Brynäs honom på ett tvåårskontrakt, och även om Gävlelaget haft en tung säsong njuter 24-åringen över att vara tillbaka i Sverige.

– Det är otroligt kul att vara tillbaka i svensk hockey och spela i SHL igen. Jag tycker det är otroligt roligt att spela. Det är sjukt kul att vara tillbaka helt enkelt, säger Nyberg till hockeysverige.se.

KUNDE HA FLYTTAT HEM - REDAN FÖRRA SÄSONGEN

Omställningen till svensk hockey har varit relativt smärtfri för backen, som fått mycket lovord för sin säsong i Brynäs.

– Jag har inte märkt av så stora skillnader mot sist jag var här. Det är ungefär samma spel och många otroligt skickliga spelare. Man har mer tid med pucken här än på liten rink, så det blir ett annat spel än där borta. Men det är ett otroligt roligt spel.

John Nyberg.John Nyberg.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

När Brynäs presenterade Nyberg sade sportchefen Michael Sundlöv att backen fanns på klubbens radar redan under förra säsongen, och att Nyberg redan då övervägde att flytta hem till Sverige. Då kom emellertid trejden från Dallas organisation till Pittsburghs motsvarighet. 

Den trejden höll honom kvar i Nordamerika.

– Ja, så var det. Det blir lite så, när det går upp och ned, att man funderar på om man ska åka hem eller inte. Ska man åka hem och börja på ny kula? Då var det absolut så att tankarna gick på att göra det. Sen kom trejden och jag kände att jag fick en nystart där borta i stället. Det kändes mycket bättre i Wilkes-Barre.

EN SPECIELL TREJD

Så här i efterhand var trejden ganska osannolik. John Nyberg lämnade nämligen Dallas i ett rakt byte med Oula Palve. Samma Palve som sedan hamnade i Linköping - och som han nu spelar tillsammans med i Brynäs.

– Haha, ja. Vi har pratat litegrann om det, säger Nyberg med ett skratt och fortsätter:

– Det var ju väldigt speciellt av en annan anledning också. Vi mötte varandra samma dag. Den dag vi trejdades mot varandra spelade Texas mot Wilkes-Barre. Jag var på morgonvärmningen med Texas och så kallade de av mig och jag fick gå direkt in i Wilkes-Barres omklädningsrum och träffa nya laget direkt.

Det måste ha känts väldigt konstigt?!

– Det var bara att byta underställ och tröjor och allting, och sen på kvällen spelade jag mot mitt gamla lag i min gamla hemmaarena. Det var riktigt speciellt, kan jag säga.

Nu spelar ni båda i Brynäs. Det kanske är ett tecken på att det var en jämn trejd i alla fall...

(Skratt) Det vet jag inte.


"EN MENTAL UTMANING"

När Brynäsbacken ser tillbaka på sina två år i Nordamerika gör han det med båda positiva och negativa bilder framför sig. 

– Det var "la" lite upp och ned liksom. Just nu känner jag bara att det är otroligt kul att jag har fått börja om på ny kula här i Sverige igen.

Känner du, med facit hand, att du gjorde rätt som åkte över?

– Ja, jag ångrar ingenting. Jag hade otroligt roliga år där borta också. Att det inte gick som jag ville är en sak men...jag ångrar inte att jag åkte över.

John Nyberg i Brynäströjan.John Nyberg i Brynäströjan.Bildbyrån

Göteborgaren var in och ut ur laget och menar själv att han hamnade i ett visst fack.

– Det är svårt att ta sig ur det och man hamnar där och är lite in och ut ur laget. Du får chansen var tredje match och sen är du utanför...Det blir en jävla mental utmaning att jobba sig igenom det. Men det var lärorikt också.

– Jag tror de flesta har varit med om det även i Sverige, att man hamnar i det här facket. Men då är det bara att visa ännu mer att man förtjänar och ska spela.

I Brynäs har John Nyberg emellertid varit given i laget och snittat närmare 19 minuters istid.

– Jag tycker mitt spel kan bli bättre. Men det är bara att glömma det som varit och blicka framåt, avslutar han.


TV: Veckans SHL-lag #17

Matchrapporter: Djurgården tog bonuspoängen hemma mot Brynäs Nykomlingen tar första vinsten – slog Brynäs Brynäs avgjorde matchserien mot HV 71 efter rysare Brynäs vann på nytt mot HV 71 HV 71 reducerar mot Brynäs efter seger

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten