Ny förlust - nu väntar ödesveckor för Linus Ölunds Brynäs
Bildbyrån
SHL

Ny förlust - nu väntar ödesveckor för Brynäs

ANNONS
Sjätte raka förlusten. En jumboplats i tabellen. Och dessutom väntar nu bottenkonkurrenter på löpande band. Brynäs går in i ett par riktiga ödesveckor.

– Det kommer bli krig, och den som gör det lilla extra och har den lilla extra energin kommer vinna, säger den vikarierande lagkaptenen Linus Ölund inför de ångestladdade matcherna.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Luleå tog sex poäng av sex möjliga under sin turné i Gävle. Igår vann de med 5-1, idag blev det 3-1. Det var dock matcher med något olika karaktär. Medan Luleå igår kontrollerade stora delar av matchen var det idag betydligt jämnare.

Framför allt energinivån var en annan hos Brynäs idag, lyfter såväl Peter Andersson som John Nyberg och Linus Ölund fram.

– Vi hade ett möte i morse och gick igenom att bara för att vi släpper in ett mål kan vi inte allt bara dö. Vi måste fortsätta pusha och peppa varandra. Vi ska inte blicka bakåt, utan oavsett vad som händer så blickar vi framåt. Det gör vi riktigt bra idag, säger John Nyberg till hockeysverige.se efter 3-1-nederlaget.

"BÅDE VI OCH DOM VET OM LÄGET"

Förlusten var Brynäs sjätte raka. Och nu går man in i ett matchschema som skulle kunna avgöra mycket av hur säsongen kommer bli. I sina kommande fem matcher möter Brynäs Malmö två gånger och HV71 två gånger. Två lag som ligger nere i samma regioner av tabellen som Brynäs.

– Vi pratar mycket om att alla matcher är viktiga för oss. Vi går in i en nystart i varje match och försöker vinna varje gång. Sen är det extra viktiga matcher mot lagen som ligger där med oss, det är klart vi vet om det. Men som sagt, alla matcher är viktiga.

Brynäs center Linus Ölund känner också av betydelsen av de kommande veckornas matcher.

– Både vi och dom vet om läget. Det kommer bli tajt och jämnt och inget lag kommer vilja göra misstag för att ge bort något. Det kommer bli krig, och den som gör det lilla extra och har den lilla extra energin kommer vinna, säger Linus Ölund.

INTE TYNGDA AV STUNDENS ALLVAR

Ölund är tillfällig lagkapten i Brynäs, i den skadade storstjärnan Anton Rödins frånvaro. Han är en av de som fått kliva upp och ta större roller än det varit tänkt.

– Det är klart att jag har tagit lite mer ansvar och har försökt dra med mig gruppen. Men det är några andra som tagit mer ansvar och pratat mer i omklädningsrummet också. Vi gör det här tillsammans och hela gruppen ska dra det här tillsammans. Det är inte bara jag.

Linus Ölund.Linus Ölund.Bildbyrån

Börjar man känna av stundens allvar nu, med tanke på ert läge?

– Nej, jag har inte känt det än så länge. Vi vet vad vi har för schema, så det är bara att glömma matcherna och gå vidare och ta så mycket poäng vi kan. Så får vi se var vi hamnar. Men jag är övertygad om att vi kan göra det här bra, och vända och ta oss uppåt.

Är det jobbigt att åka till rinken varje dag? Märks det av någon skillnad på stämningen i laget?

– Nej. Vi har jätteroligt tillsammans, det är en väldigt bra grupp. Det är inte alls jobbigt att gå upp på morgonen och åka hit. Det är en bra energi i gruppen och vi har kul ihop. Det betyder mycket, det hade varit jobbigt om det varit annorlunda.

 

– Vi har tre viktiga matcher nu, med Malmö, HV, Malmö, så vi får se till att vinna dem. 

Trots sjätte raka förlusten, och endast två gjorda mål på två matcher, håller Linus Ölund humöret uppe.

– Jag tycker fortfarande vi skapar mycket kaos när vi skickar in mycket puckar och är heta och försöker hitta returer. Jag tycker det studsar lite emot oss igår och idag. Men vi ska bara fortsätta, och kanske slänga in ännu mer puckar, säger han.


TV: Veckans SHL-lag #16

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch