Ludvig Hedström.
Foto: Andy Devlin/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

JVM-backen till Hockeyallsvenskan

ANNONS

Ludvig Hedström har fått knapert med spelmöjligheter i SHL med Djurgården. 
Därför lånas 19-åringen nu ut till Almtuna under resten av årets säsong.
– Ludvig är en defensivt skicklig back som alltid ger hundra procent för laget. Det känns bra att vi fått möjligheten att ha honom med oss i laget, säger sportchefen Björn Danielsson.

SHL-klubbarna fortsätter att låna ut unga spelare till Hockeyallsvenskan för att de ska få chansen till mer speltid. 

Näst på tur är Djurgårdens juniorback Ludvig Hedström som skickas på lån till Almtuna för resten av årets säsong. 

– Ludvig är en spelare som vi har avtal med för framtiden och med det sagt värnar om hans talangutveckling. Ludvig har tillhört herrlaget denna säsong, nyligen spelat JVM och är redo för att ta sin talangutveckling vidare. Vi ser Almtuna IS som en bra miljö för Ludvig och under ledning av bland andra före detta Djurgårdstränaren Mattias Zackrisson, säger DIF:s utvecklingschef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida.

Ludvig Hedström har bara fått spela två matcher i SHL den här säsongen och har tidigare även varit utlånad till Segeltorp i Hockeyettan. Nu kommer 19-åringen äntligen få chansen till regelbunden speltid i Almtuna. 

Hedström tog, lite oväntat, en plats i det svenska JVM-laget som reste till Kanada. Där spelade stockholmaren i Juniorkronornas alla fem matcher när det blev sorti i kvartsfinalen mot Finland. 


TV: FBK-junioren har nått barndomsdrömmen

Den här artikeln handlar om: