Bildbyrån
SHL

Utgående kontrakt - så tänker sportchefen om framtiden

ANNONS
Micke Sundlövs kontrakt som sportchef går ut i april. Men än har det, enligt honom själv, inte blivit skarpt länge kring huruvida han blir kvar i klubben eller inte.

– Både jag, och säkert Brynäs, har funderat på det, säger sportchefen till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Michael Sundlöv återvände till Brynäs inför säsongen 19/20 och skrev då på ett tvåårskontrakt med klubben. Det kontraktet löper alltså ut i april.

Men är inte hans framtid klar. Det har cirkulerat uppgifter om att sportchefen bestämt sig för att sluta - men det förnekar han.

– Mitt avtal går ut, det är ingen hemlighet. Sen vad som händer efter det, det vet jag inte. Jag har ingen aning. Jag har inte haft några jättedjupa samtal med Brynäs, visst har vi dryftat det lite, men det har varit så mycket annat nu med coronan och allting. Så, för det första måste jag veta om jag får vara kvar (skratt). I övrigt har jag inga vettiga kommentarer. Så om det är klart att jag inte får vara kvar så har det inte berättat det för mig, säger han till hockeysverige.se.


Men du har inte bestämt dig för att sluta?

– Både jag, och säkert Brynäs, har funderat. Men det återstår att se. Det har varit en tuff säsong med många saker att ta hänsyn till, både hur man tänker själv och kring klubben.

– Men jag kan väl säga så här...det blir en hypotetisk fråga. Men skulle jag få frågan idag skulle jag fundera både en, två och tre gånger - fast åt det positivare hållet. Jag tycker ändå vi har något bra på gång. Vi har nya tränare som kommit in och vi har bara fått jobba ihop några månader.

Men är det inte konstigt att det inte är klart än? Vi är snart inne i februari.

– Det får du fråga andra om. Det är inte jag som bestämmer. Jag har både en chef och en styrelse över mig. Det spelar ingen roll vem jag är och att jag varit här länge. Får jag en fråga där de vill ha ett ja eller nej, för att de måste gå vidare, då måste jag svara. Men det bestämmer som sagt inte jag, säger Sundlöv och fortsätter:

– Men jag kan säga att det finns att göra här. Vi är ute på en bra resa med de ledare som finns här, och det är klart att det skulle vara häftigt att få vara med. Men jag måste också vara ärlig mot dem och mig själv och veta att jag brinner för det, och har det drivet som krävs.

Och där är du osäker?

– Nej, men jag måste ta reda på det till hundra procent. Det går inte att vara 99 eller ens 99,8 procent. Det är hundra som gäller - för det kräver jag av alla andra och alla andra av mig. Då kan inte jag komma med 99,9 själv. Därmed inte sagt att det är så - men det lär verkligen ställas på sin spets. Det har det inte gjort än.

Så, vi får se helt enkelt.

– Vi får se helt enkelt. Annars får jag lära mig att söka jobb. Det har jag inte svart bälte i, skrattar Sundlöv.Michael Sundlöv
Michael Sundlöv

Sportchefen är dock tydlig med att det behövs kontinuitet för att Brynäs ska kunna bli ett topplag igen. Ett topplag man faktiskt inte varit, över tid, sedan mitten av 90-talet.

Känner du att du är sportchefen som ska leda Brynäs över tid? 

– Jag kan inte bestämma det. Jag kan bara ha en åsikt. I det stora hela handlar det om vad Brynäs vill. Och det är ingen hemlighet att det varit en "o-kontinuitet" här. Den här gången har jag bara varit här i ungefär ett och ett halvt år, men jag har varit här i totalt ungefär 30. Jag har haft ynnesten. både som spelare och ledare, när det har varit fantastiskt att vara med och några säsonger som varit ganska tuffa. Ynnesten att få ha varit med som ledare, framför allt 2008 till 2012, var fantastisk. Vi hade det tufft och spelade kvalserien 07/08 men från det satte föreningen ned foten. Vi fick en ny ordförande, en ny klubbdirektör och vi fick jobba med varandra under ganska många år. Där snackar vi kontinuitet, även om det helst kanske skulle ha varit några år till. Att få avsluta den sejouren med ett SM-guld var otroligt. 

– Brynäs var i final 2017, vann guld 2012, var i semifinal 2000 och vann SM-guld 99, 93, 80. Sportsligt sett får vi gå tillbaka till 1977 för att hitta storhetstiden. På den tiden var det mer en idrottsförening än ett företag. Annars är det närmaste vi kommer, där Brynäs på riktigt haft sportsliga framgångar, när Sandlin var här. 1991 var det semifinal, 92 var det semifinal, 93 guld, 94, semifinal, 95 SM-final. Det är egentligen där man vill att Brynäs ska vara.

I stället har Brynäs, med några få undantag, varit ett lag på undre halvan under hela 2000-talet.

– Det är inte så många lag som är där uppe i toppen hela tiden. Frölunda är inne i en sådan period nu. Skellefteå är en klubb som, enligt mig, gjort en sjukt bra resa med sina sex SM-finaler. Visst, de har bytt någon sportchef och någon tränare. Men Pea Israelsson (klubbdirektör) har varit där sen 1998 typ. Han har, tillsammans med några andra, gjort ett sjukt bra jobb i Skellefteå.

Det är dit Brynäs vill. Sen får vi se om det blir med eller utan Michael Sundlöv.

– Det är ingen hemlighet att Brynäs har en resa att göra som förening. Det står jag för och det har jag sagt till de som styr här också, och det kan väl vem som helst se. Men som sagt, vi är kanske en förening som inte haft den bästa kontinuiteten på kritiska ledarpostioner. Men sådana grejer är över mitt huvud.


TV: Veckans SHL-lag #14

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL