Sök
Bildbyrån
SHL

Utgående kontrakt - så tänker sportchefen om framtiden

Micke Sundlövs kontrakt som sportchef går ut i april. Men än har det, enligt honom själv, inte blivit skarpt länge kring huruvida han blir kvar i klubben eller inte.

– Både jag, och säkert Brynäs, har funderat på det, säger sportchefen till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Michael Sundlöv återvände till Brynäs inför säsongen 19/20 och skrev då på ett tvåårskontrakt med klubben. Det kontraktet löper alltså ut i april.

Men är inte hans framtid klar. Det har cirkulerat uppgifter om att sportchefen bestämt sig för att sluta - men det förnekar han.

– Mitt avtal går ut, det är ingen hemlighet. Sen vad som händer efter det, det vet jag inte. Jag har ingen aning. Jag har inte haft några jättedjupa samtal med Brynäs, visst har vi dryftat det lite, men det har varit så mycket annat nu med coronan och allting. Så, för det första måste jag veta om jag får vara kvar (skratt). I övrigt har jag inga vettiga kommentarer. Så om det är klart att jag inte får vara kvar så har det inte berättat det för mig, säger han till hockeysverige.se.


Men du har inte bestämt dig för att sluta?

– Både jag, och säkert Brynäs, har funderat. Men det återstår att se. Det har varit en tuff säsong med många saker att ta hänsyn till, både hur man tänker själv och kring klubben.

– Men jag kan väl säga så här...det blir en hypotetisk fråga. Men skulle jag få frågan idag skulle jag fundera både en, två och tre gånger - fast åt det positivare hållet. Jag tycker ändå vi har något bra på gång. Vi har nya tränare som kommit in och vi har bara fått jobba ihop några månader.

Men är det inte konstigt att det inte är klart än? Vi är snart inne i februari.

– Det får du fråga andra om. Det är inte jag som bestämmer. Jag har både en chef och en styrelse över mig. Det spelar ingen roll vem jag är och att jag varit här länge. Får jag en fråga där de vill ha ett ja eller nej, för att de måste gå vidare, då måste jag svara. Men det bestämmer som sagt inte jag, säger Sundlöv och fortsätter:

– Men jag kan säga att det finns att göra här. Vi är ute på en bra resa med de ledare som finns här, och det är klart att det skulle vara häftigt att få vara med. Men jag måste också vara ärlig mot dem och mig själv och veta att jag brinner för det, och har det drivet som krävs.

Och där är du osäker?

– Nej, men jag måste ta reda på det till hundra procent. Det går inte att vara 99 eller ens 99,8 procent. Det är hundra som gäller - för det kräver jag av alla andra och alla andra av mig. Då kan inte jag komma med 99,9 själv. Därmed inte sagt att det är så - men det lär verkligen ställas på sin spets. Det har det inte gjort än.

Så, vi får se helt enkelt.

– Vi får se helt enkelt. Annars får jag lära mig att söka jobb. Det har jag inte svart bälte i, skrattar Sundlöv.Michael Sundlöv
Michael Sundlöv

Sportchefen är dock tydlig med att det behövs kontinuitet för att Brynäs ska kunna bli ett topplag igen. Ett topplag man faktiskt inte varit, över tid, sedan mitten av 90-talet.

Känner du att du är sportchefen som ska leda Brynäs över tid? 

– Jag kan inte bestämma det. Jag kan bara ha en åsikt. I det stora hela handlar det om vad Brynäs vill. Och det är ingen hemlighet att det varit en "o-kontinuitet" här. Den här gången har jag bara varit här i ungefär ett och ett halvt år, men jag har varit här i totalt ungefär 30. Jag har haft ynnesten. både som spelare och ledare, när det har varit fantastiskt att vara med och några säsonger som varit ganska tuffa. Ynnesten att få ha varit med som ledare, framför allt 2008 till 2012, var fantastisk. Vi hade det tufft och spelade kvalserien 07/08 men från det satte föreningen ned foten. Vi fick en ny ordförande, en ny klubbdirektör och vi fick jobba med varandra under ganska många år. Där snackar vi kontinuitet, även om det helst kanske skulle ha varit några år till. Att få avsluta den sejouren med ett SM-guld var otroligt. 

– Brynäs var i final 2017, vann guld 2012, var i semifinal 2000 och vann SM-guld 99, 93, 80. Sportsligt sett får vi gå tillbaka till 1977 för att hitta storhetstiden. På den tiden var det mer en idrottsförening än ett företag. Annars är det närmaste vi kommer, där Brynäs på riktigt haft sportsliga framgångar, när Sandlin var här. 1991 var det semifinal, 92 var det semifinal, 93 guld, 94, semifinal, 95 SM-final. Det är egentligen där man vill att Brynäs ska vara.

I stället har Brynäs, med några få undantag, varit ett lag på undre halvan under hela 2000-talet.

– Det är inte så många lag som är där uppe i toppen hela tiden. Frölunda är inne i en sådan period nu. Skellefteå är en klubb som, enligt mig, gjort en sjukt bra resa med sina sex SM-finaler. Visst, de har bytt någon sportchef och någon tränare. Men Pea Israelsson (klubbdirektör) har varit där sen 1998 typ. Han har, tillsammans med några andra, gjort ett sjukt bra jobb i Skellefteå.

Det är dit Brynäs vill. Sen får vi se om det blir med eller utan Michael Sundlöv.

– Det är ingen hemlighet att Brynäs har en resa att göra som förening. Det står jag för och det har jag sagt till de som styr här också, och det kan väl vem som helst se. Men som sagt, vi är kanske en förening som inte haft den bästa kontinuiteten på kritiska ledarpostioner. Men sådana grejer är över mitt huvud.


TV: Veckans SHL-lag #14

Matchrapporter: Örebro tappade 2-0-ledning – men vann efter förlängning Skellefteå vann efter avgörande i förlängningen mot Brynäs Seger för Brynäs efter avgörande i förlängningen mot HV 71

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten