Oula Palve.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SHL

AVSLÖJAR: Fick sparken av LHC - på väg till rival

ANNONS
Oula Palve fick sparken från Linköping. Nu erfar hockeysverige.se att han är så gott som klar för Brynäs.

– Det finns flera intressenter i SHL och andra ligor och vi hoppas få det klart under dagen, säger spelarens agent Thomas Sjögren till hockeysverige.se.

Brynäs har under säsongen värvat Noel Gunler från Luleå och den tidigare Örebforowarden Shane Harper. Nu är man på väg att värva en tredje forward.

Efter att i lördags fått både Greg Scott och Anton Rödin skadade, hjärnskakning respektive handledsfraktur, är man nu på gång att förstärka laget ytterligare. Oula Palve, som inledde säsongen i Linköping, är nära spel i klubben. Det uppger flera av varandra oberoende källor. 

Agenten Thomas Sjögren vill inte bekräfta nyheten.

– Jag har inga kommentarer till en ny klubb. Men vi jobbar intensivt på en lösning för Oulas framtid. Det finns flera intressenter i SHL och andra ligor och vi hoppas få det klart under dagen, säger spelarens agent till hockeysverige.se.

HAR ÖST IN POÄNG I FINLAND

28-åringen var något av en prestigevärvning för LHC inför säsongen, men fick häromdagen sparken från klubben efter att bara ha mäktat med tre mål och sammanlagt tolv poäng på 31 matcher. Nu är han alltså på väg att byta ett bottenlag i SHL mot ett annat.

Palve har tidigare öst in poäng i den finska ligan, där han gjort 50 poäng två gånger om.

I Brynäs blir han lagkamrat med John Nyberg - som han faktiskt trejdades mot i NHL/AHL under förra säsongen. Duon byttes mot varandra, mellan Pittsburgh och Dallas.

Den här artikeln handlar om: