Kevin Poulin.
Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Målvaktsstjärnan närmar sig comeback

ANNONS
Björklövens stjärnmålvakt Kevin Poulin ådrog sig en handskada för en månad sedan. Nu närmar sig den OS-meriterade kanadensaren en återkomst.
– Jag kan knappt vänta på att få spela matcher igen, säger Poulin till Västerbottens-Kuriren.

Det var i bortamötet med Södertälje den 1 november som Kevin Poulin tvingades utgå skadad efter att ha blivit pååkt av SSK:s forward Jacob Dahlström.

En handskada konstaterades på den kanadensiske stjärnmålvakten – som efter en dryg månads frånvaro nu börjar närma sig en comeback mellan Umeålagets stolpar.

Poulin har börjat vara på is, men inte i form av vanliga isträningar. Det kan dröja i ytterligare två veckor.

– Man vill aldrig vara skadad och missa flera matcher. Det har varit tufft att titta på matcherna och inte få vara en del av dem. Men det finns inget jag kan göra förutom att fortsätta med min rehab och fokusera på att komma tillbaka och vara redo att spela, säger Poulin till Västerbottens-Kuriren.
– Jag vill komma tillbaka utan smärta, så jag ska inte stressa. Men jag kan knappt vänta på att få spela matcher igen, det har varit en tråkig månad. Som hockeyspelare vill man spela matcher.

Från läktarplats har Poulin kunnat följa ersättaren Connor Ingrams framfart mellan Björklövens stolpar.

– Det har varit bra, nu när jag missat några veckor så är det bra att vi har två målvakter som kan spela. När Isak (Mantler) skadade sig hade vi förvisso en junior (Adam Bengtsson) som gjorde det bra men man behöver några mer erfarna målvakter över längre tid, säger Poulin.


TV: DIF-centern om samarbetet med stortalangerna

Den här artikeln handlar om: