Bildbyrån
SHL

Galna explosionen: "Borde varit det omvända"

ANNONS
Djurgården besegrade Brynäs med 4-1 - efter att ha grundlagt segern i en galen förstaperiod. Brynäs dominerade perioden - Djurgården gjorde målen. I en bisarr slutminut av den första perioden sköt stockholmarna tre mål - och gick upp i en 3-0-ledning.

– Vi hade kunnat avgöra den här matchen de första tio minuterna, säger Brynäs Anton Rödin i C More.

Förstaperioderna har varit Djurgårdens styrka och Brynäs svaghet under säsongen. Rent spelmässigt såg det dock ut att vara precis tvärtom, i kvällens match på Hovet.

Brynäs spelade ut Djurgården fullständigt, men en storspelande Mantas Armalis växte fram till ett spöke för Brynäsarna som skapade chans på chans men inte fick in pucken.

– Vi hade kunnat avgöra den här matchen de första tio minuterna. Det känns som att vi hade kunnat ha tre, fyra-noll då, säger Brynäs lagkapten Anton Rödin i CMore.

– Vi missar öppet mål och vi har skottlägen i slottet. Missar man dem vinner man inga matcher. Samtidigt gör de mål på allt.

"INGEN ANING VAD SOM HÄNDE"

Ja, i alla fall i slutperioden. Perioden var nämligen mållös fram tills dess att bara 57 sekunder återstod av första akten. Då fick Djurgården en galen utdelning. 

Linus Andersson sköt 1-0, Niclas Bergfors  2-0 - och precis på slutsignal pricksköt Andersson in också 3-0 och fullbordade en sanslös lyckominut för hemmalaget.

– Jag har ingen aning vad som hände. Vi får in de flesta puckarna här på slutet. Vi hade inte jättemycket skott innan dess, säger tvåmålsskytten.

Anton Rödin menar att Brynäs gjorde en strålande period - trots det stora underläget.

– Vi startar svinbra, eller egentligen är hela perioden det. Sen får de tre skitmål. Det känns som att det borde stå det omvända.

Enligt twitterkontot Domarnapunktse saknar Djurgårdens ryck motstycke under 2000-talet.

Djurgården vann matchen med 4-1 sedan Niclas Bergfors gjort ytterligare ett mål, och Nicklas Danielsson tröstmålat för Brynäs.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL