Sök
Noel Gunler
Bildbyrån
SHL

"Tappade jag en puck visste jag att det var knappt så jag fick spela mer"

Noel Gunler lämnade härom veckan Luleå för spel i Brynäs, under uppmärksammade former. Nu berättar han om tankarna bakom flytten, och stressen han kände i sin tidigare klubb.

– Jag har inte kunnat släppa ut och spela mitt spel sedan starten av förra säsongen, säger Gunler till hockeysverige.se.

Noel Gunler har haft en förmåga att hamna i rampluset under sin hittills korta karriär. Om det inte har handlat om oväntade petningar från juniorlandslagen har det handlat om läckra mål i Luleåtröjan - men också en del om bristande speltid. För ett par veckor sedan skapade talangen rubriker när han valde att lämna just Luleå för spel i Brynäs.

Nu har 19-åringen gjort tre matcher för sin nya klubb. I gårdagens 3-1-förlust mot Växjö var Gunler framträdande och snuddade på 17 minuters istid. I Luleåtröjan fick han den här säsongen aldrig lira mer än ungefär tolv och en halv minuter under en och samma match.

– Jag tycker jag har kommit in i det bra. Första matchen var väl sisådär, men den senaste veckan har det känts bättre. Jag tycker matchen mot Malmö (i lördags) var bra för min del och jag tycker jag gör en rätt bra match idag (läs: igår) också. Jag känner mig pigg, så det är väl bara målen och poängen som saknas. Men vi får ha lite tålamod där. Sånt kommer med tiden om man spelar bra, så jag känner ingen stress där. Jag känner mig trygg med att det kommer komma, säger Gunler till hockeysverige.se.

Du har fått mer speltid än i Luleå och också fått chansen i powerplay direkt, är du nöjd med den roll du fått i Brynäs?

– Ja, självklart. Nu får jag fler chanser att göra saker där ute och jag får ju självförtroende utifrån att jag vet att tränarna vill ha en där ute och tror på en. Det får man både energi och självförtroende av. Det gäller att ta chansen och visa upp sig, och göra bra saker där ute, så man får fortsätta spela.

Noel Gunler.Noel Gunler.Bildbyrån

"SAMMA MENTALITET HÄR"

Luleåsonen Gunler har spelat för Brooklyn Tigers och Luleå under karriären, så flytten till Gävle och Brynäs har inneburit en stor omställning.

– Allting är väldigt nytt. Jag har aldrig bytt klubb tidigare, och nu har jag dessutom gjort det mitt i säsongen. Det är klart att det blir en omställning. Första veckan var allting väldigt nytt men nu känns det, som jag sa, bättre och bättre. Jag har kommit in i laget väldigt bra.

Du byter trots allt toppen mot botten. Märks det någon skillnad i spelargruppen mellan det du upplevde i Luleå och det du upplever i Brynäs?

– Nej, jag skulle faktiskt inte säga det. Det är samma mentalitet här, att vi vill vinna matcher och är inte nöjda när vi förlorar. Så var det i "Lule" också, där blir det en stor frustration när man förlorar.

– Men i vårt läge handlar det om att fortsätta vara positiva och ha vårt mindset på att spela bra och hålla humöret uppe fast det grinar lite emot som det gör just nu. Annars blir det tufft att vända en sådan här situation.

Talangen i sin nya tröja,Talangen i sin nya tröja, Foto: Bildbyrån

Att Noel Gunler och Luleå skulle gå skilda vägar efter den prövande hösten var kanske ingen skräll. Att forwardslöftet skulle välja Brynäs som ny arbetsgivare var det desto färre som såg framför sig. 

– Jag hade ett bra snack med både (sportchef Michael) Sundlöv och tränarna. De presenterade ett intressant spelsätt där de vill spela mycket med pucken och jag är en spelare som vill ha pucken mycket. Jag kände att det var det bästa för min utveckling att komma hit, spela mer, och få göra det jag är bra på.

"INTE KUNNAT SPELA MITT SPEL"

Var det jobbigt mentalt att vara i den situationen som du var i när du var i Luleå?

 Ja, det skulle jag säga. Jag har inte kunnat släppa ut och spela mitt spel sedan starten av förra säsongen. Det kändes när jag kom hit som att jag fått en nystart. Det känns jävligt kul med hockeyn igen, och att bara få gå ut och lira och kunna slappna av på isen och göra det jag är bra på. Att inte känna att "fan, gör jag ett fel så får jag inte spela något mer". Jag vet att jag kan göra ett misstag och ändå få fortsätta spela. Jag är ju inte ute efter att göra misstag, men misstag sker. Det känns skönt att veta att jag kommer få fortsätta spela även om jag gör något som inte var bra gjort av mig.

Blev det som att du kände en stress i Luleå, över att du inte kunde göra misstag och sådana saker?

– Precis, det blev det såklart. I Luleå var det så att om jag tappade en puck, var som helst på isen egentligen, visste jag att det var knappt så att jag skulle få spela något mer. 

– Här är det ett litet annat tänk. Vi ska spela mer med puck och hålla den inom laget. I Luleå tänker de annorlunda, och det är inget fel med det, men det här kommer passa mig bättre.

Noel Gunler.Noel Gunler.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Peter Andersson och Thomas Berglund brukar ofta ses som två tränare som påminner mycket om varandra, vilket många lyft fram som ett argument som kanske inte skulle tala till Noel Gunlers fördel heller i Brynäströjan. Men det snacket köper han inte.

– Jag har inte hört något av det snacket, men jag håller absolut inte hålla med. Självklart är det två hårda tränare som vill vinna, men det är ett helt annat tänk här. Det är ett helt annat spelsystem och tankesätt med hur de vill spela med pucken. För min del är det mycket bättre att vara i Brynäs.

SKREV PÅ - TILL 2022

Den Carolinadraftade 19-åringen valde också att skriva på med Brynäs över nästa säsong, men den tryggheten var egentligen ingenting som spelade in när han valde ny klubb.

– Självklart är det skönt att veta var jag ska spela nästa säsong men det var ingenting jag kände någon stress över och ingenting som vägde in så mycket. Jag ville komma till ett lag där tränaren ville ha mig i laget och ha mig på isen, och där jag kunde få spela direkt.

I morgon väntar serieledande Frölunda för Brynäs del. Ett Brynäs som har sex raka förluster, men som paradoxalt nog gjorde en av säsongens bättre insatser mot Växjö under torsdagen.

– Det finns mycket att ta med sig från matchen. Det är lite smågrejer det hänger på, det är en tajt liga.

Ni kanske behöver ha lite studsar med er?

– Jo, det studsar lite emot. Men det är lätt att säga också. Man kan inte tänka så hela tiden. Vi behöver komma ut och skapa mer lägen och få lite mer trafik på mål - och såklart få några turstudsar med oss också...


TV: Noel Gunler draftad av Carolina Hurricanes

Matchrapporter: Fem raka segrar för Malmö – efter 5-3 mot Luleå Växjö slog Luleå i jämn match i Vida Arena Max Friberg avgjorde – när Frölunda bröt förlustsviten

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten