Kasperi Kapanen kommer få spela bredvid Sidney Crosby.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

Finländaren kommer få drömchans – bredvid Crosby

ANNONS

Kasperi Kapanen trejdades från Toronto Maple Leafs till Pittsburgh Penguins. 
Då ser han ut att få bästa möjliga förutsättningar i sin nya klubb då han kommer få spela bredvid superstjärnan Sidney Crosby. 
– Det han erbjuder kompletterar "Sid" och Jake (Guentzel) väldigt bra, säger coachen Mike Sullivan i podcasten The Scoop

Tidigare i somras trejdade Pittsburgh Penguins till sig Kasperi Kapanen för att stäkra upp lagets "topp-sexa". 

Finländaren kommer då att få en drömchans genom att spela bredvid Sidney Crosby och Jake Guentzel

– Vi tycker att han tar med sig en dimension av fart som kompletterar "Sid" och Jakes spel. Han har visat att han kan skjuta, han har gjort 20 mål en säsong. Han har elitfart och bra storlek som han för med sig till den kedjan. Han är en kille som han hjälpa oss på så sätt. Det han erbjuder kompletterar Sid och Jake väldigt bra, säger coachen Mike Sullivan i Penguins-podcasten The Scoop

”GER OSS MYCKET AV VAD VI BEHÖVER”

24-åringen draftades av Pittsburgh Penguins 2014 men trejdades till Toronto Maple Leafs innan han hann spela en enda NHL-match för pingvinerna. 

När han nu är tillbaka kommer han att få alla möjligheter att lyckas genom att få stort förtroende i Penguins förstakedja. 

– Jag tror inte att det är någon hemlighet att fart är en del av den här gruppens identitet. Vi försöker ta med så mycket fart som möjligt runt vårt kärna. Han kan göra mål men samtidigt döda utvisningar. Han ger oss mycket av vad vi behöver, säger Sullivan. 

Kasperi Kapanen har spelat 202 NHL-matcher hittills i sin karriär. Hans bästa säsong var 2018/19 då han sköt 20 mål och 44 poäng på 78 matcher. 


TV:  Svenskarna tar plats – när slutspelets bästa sekvenser listas 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL