Ronja Savolainen är en av de fem finska spelarna som sitter i karantän.
Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson
SDHL 1

Luleåstjärnorna fast i Finland – satta i karantän

ANNONS
Luleå tvingas klara sig utan fem av sina största stjärnor i de två nästkommande matcherna. Finska kvintetten tvingas kvar i Finland efter att en medlem ur landslaget testat positivt för covid-19 – och nu väntar tio dagars karantän i Finland.
– Först var jag förbannad och började bara gråta, säger Ronja Savolainen till NSD.

Ronja SavolainenJenni HiirikoskiNoora TulusViivi Vainikka och Petra Nieminen kommer inte att kunna spela Luleås två nästkommande matcher i SDHL.

Anledningen till det är att kvintetten är kvar i Finland, där man sedan i fredags påbörjat sin tio dagar långa karantän sedan en spelare i det finska landslaget testat positivt för covid-19.

– Först var jag förbannad och började bara gråta. Det känns surt att vi inte får gå till affären eller träffa folk. Speciellt var man förbannad när man hade testat negativt, säger Ronja Savolainen till NSD.

RISKERAR FÄNGELSE OM MAN BRYTER KARANTÄNEN  

Om de skulle trotsa karantänsreglerna kan det leda upp till ett tre månader långt fängelsestraff enligt NSD.

 – Det vill man ju absolut inte. Det är strikta regler, så vi måste verkligen göra som de säger. Vi har fått ett brev om att vi inte får lämna landet och vi kör ju Luleå Hockey-bilar så det är inte så svårt för dem att se om vi försöker köra iväg. Men helst hade man ju haft karantänen hemma i Luleå där man i alla fall har alla sina saker, säger Savolainen.

Matcherna som Luleåstjärnorna missar är helgens möten med SDE och AIK.


TV: Hugo Alnefelt om sin starka höst

Den här artikeln handlar om: