HockeyAllsvenskan

Löven tappar poäng för första gången – men vinner ändå

Björklöven har tappat poäng för första gången den här säsongen.
Men det blev ändå seger för Umeålaget efter att Oskar Steen avgjort 13 sekunder in i förlängningen mot Södertälje.

Björklöven hade fått en perfekt start på den allsvenska säsongen med sju vinster på sju matcher och 21 poäng på kontot.

I kvällens match mot Södertälje blev dock ett trendbrott.

"Löven" inledde bäst och införskaffade sig även ett försprång i den första perioden då Zach Palmquist skickade in 1-0.

Björklöven trummade på men NHL-lånet Filip Gustavsson klev fram och spelade riktigt bra mellan stolparna för att hålla nere siffrorna. I den andra perioden lyckades Gustavsson inte hålla tätt alla 20 minuter då William Eriksson prickade in sitt första mål för säsongen och 2-0 till Umeålaget var ett faktum.

De såg ut att kunna gå mot ännu en trepoängare men i den tredje perioden steppade SSK upp och ökade på takterna.

Det dröjde endast 69 sekunder innan Måns Lindbäck skickade in reduceringen och senare i perioden kvitterade Södertälje även genom Ludwig Blomstrand

Därefter bjöds vi på en oerhört underhållande avslutningen på matchen då båda lagen jagade för att avgöra matchen och det skapades heta chanser åt båda håll.

Målvakterna spikade dock igen på slutet och matchen gick till förlängning. Södertälje blir därmed det första laget den här säsongen att ta poäng av Björklöven.

I förlängningen dröjde det dock endast 13 sekunder innan Oskar Steen avgjorde efter en smart variant då Fredric Andersson åkte och bytte vilket gjorde att Steen kunde komma ut ur båset bakom SSK-backarna och komma fri mot Filip Gustavsson. Då var Boston-lånet hur iskall som helst och lade pucken mellan benen.

Efter slutsignalen var det rejält irriterat då SSK-spelarna menade på att det var offside på Oskar Steen i samband med avgörandet. Båda lagen samlades vid mittcirkeln och det blev heta diskussioner nere på isen. Södertäljes danske stjärna Nick Olesen fick matchstraff men det är oklart exakt vad han gjorde för att visas ut.

Björklöven – Södertälje 3–2 OT (1-0,1-0,0-2,1-0)

Björklöven: Zach Palmquist, William Eriksson, Oskar Steen.
Södertälje: Måns Lindbäck, Ludwig Blomstrand.