Brandon Saad.
Foto: Jeff Curry-USA TODAY Sports
NHL

Stor trejd i natt – stjärnan till Colorado

ANNONS
Colorado Avalanche adderar spets till sin forwardsuppsättning. 
Under natten har de trejdat till sig Chicago-stjärnan Brandon Saad, i motsatt riktning går ryssen Nikita Zadorov och svenske backen Anton Lindholm. 

Brandon Saad vann Stanley Cup med Chicago Blackhawks både 2013 och 2015 men trejdades sedan till Columbus Blue Jackets men Blackhawks tog tillbaka Saad i Artemi Panarin-trejden 2017. 

Nu trejdar dock Chicago bort forwarden igen.
Brandon Saad är i stället klar för spel i Colorado Avalanche. 

27-åringen trejdas till "Avs" tillsammans med AHL-backen Dennis Gilbert i utbyte mot Nikita Zadorov och svensken Anton Lindholm

Brandon Saad har tidigare varit en toppforward som gjort över 50 poäng vid tre tillfällen. Han har dock tappat lite i produktion efter att ha trejdats tillbaka till Blackhawks 2017. Saad har dock ändå gjort minst 20 mål under fem av de sex senaste säsongerna och har potential att göra ännu mer poäng i en bättre omgivning i Colorado. Forwarden har ett år kvar på sitt kontrakt där han tjänar sex miljoner dollar per säsong, Chicago kommer dock att behålla en miljon dollar av lönen. 

Dennis Gilbert är en 23-årig amerikansk back som främst har spelat AHL-hockey de två senaste säsongerna. Det blev dock ändå 21 NHL-matcher förra säsongen för Gilbert, som gjort sig känd som en tuff kille som inte backar från att kasta handskarna. 

VANN SM-GULD MED SKELLEFTEÅ

Chicago Blackhawks får nu rättigheterna till Nikita Zadorov. Den ryske bjässen (196 cm och 104 kg) har varit en stark defensiv back de senaste åren men skulle bli restricted free agent den här lågsäsongen. Han har nu fått ett nytt kontrakt med Blackhawks värt 3,2 miljoner dollar per säsong. 

Anton Lindholm är född i Skellefteå och kom fram i klubben som ung. Han fick vara med och vinna SM-guld med klubben 2014 under sitt första år i SHL och spenderade sedan ytterligare två säsonger i Skellefteå innan han tog klivet till Nordamerika. Den defensive backen fick göra 48 NHL-matcher för Colorado säsongen 2017/18 men har därefter tappat sin plats i NHL-laget. 

De senaste två säsongerna har det nästan bara blivit spel nere i farmarligan för Lindholm som endast fått komma upp och göra sex matcher för "Avs" på två år. 


TV: Taylor Halls highlights från säsongen 2019/20

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL