Torey Krug.
Foto: Bob Dechiara-USA TODAY Sports
NHL

Mästarkaptenen lämnade – ersätts med stjärnbacken

ANNONS
Efter lång och trogen tjänst lämnade mästarbacken Alex Pietrangelo St. Louis Blues under gårdagen.
Nu väljer Stanley Cup-mästaren från 2019 att plocka in annan backstjärna i laget.
Under natten till lördag, svensk tid, gjorde man klart med tidigare Bostonstjärnan Torey Krug.

Alex Pietrangelo tillhörde St. Louis Blues mellan 2008 fram till i går och var lagkaptenen som fick ta emot Stanley Cup-pokalen från Gary Bettman när Blues tog hem titeln förra sommaren. Parterna har inte kunnat komma överens om en förlängning av kontraktet – och i går klev mästarkaptenen officiellt ut på free agent-marknaden.

Nu har Blues hittat sin ersättare.

Under natten till lördag, svensk tid, meddelade Blues att man plockat in en av free agent-marknadens största backstjärnor i form av förre Bostonstjärnan Torey Krug.

– Helt ärligt var det lite oväntat, säger Krug till nhl.com.
– Men ju längre dagen gick, desto mer kändes det som att det passade perfekt. Med tanke på vad som fanns därute och det lag som Blues har, och deras kärngrupp, så kändes det som en "match made in heaven". Det känns bra, jag ser framemot att komma igång, säger Krug.

INTE PRATAT MED BOSTON PÅ ETT ÅR  

Den 29-årige backen kommer närmast från åtta säsonger i Bruins organisation, där han förra säsongen stod för 49 poäng på 61 matcher. Krug berättar att han inte fått något kontraktsförslag från Boston på ett år.

– Det funkade inte (med Boston). Jag såg framemot att ha en dialog med dem, men det hände aldrig. Men jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får chansen att komma till Blues och är glad att allt löste sig, säger Krug.

Torey Krug.Torey Krug.Foto: Icon Sportswire

SKRIVER SJUÅRSKONTRAKT  

Krugs kontrakt med Blues sträcker sig över de kommande sju säsongerna och är värt totalt 45,5 miljoner dollar (strax över 400 miljoner kronor), vilket ger honom en lönetaksträff på 6,5 miljoner dollar per säsong.

– Han är uppenbarligen inte så lång, men han spelar över sin storlek, säger Blues GM Doug Armstrong.
– Hans snabbhet är väldigt viktig för oss. Han kommer tillbaka, återerövrar pucken och har ett fantastiskt förstapass.

Armstrong stänger inte heller helt dörren för en återkomst för Alex Pietrangelo, men det blir bra mycket tuffare att lyckas få in honom under lönetaket i och med Krugs stora kontrakt.

– Man vet aldrig vad som händer i framtiden. Vi måste vara väldigt kreativa i så fall. Men Alex har varit en stor del av vår klubb, säger han.


Senaste nytt om Pietrangelo – i kontakt med två lag

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL