Peter Cehlárik och Marek Hrivik.

Sex nya poäng av Leksands toppkedja

Leksands toppformation fick i gång spelet igen efter att ha nollats av Växjö tidigare i veckan. Då blev det tre poäng i bortamötet med Linköping efter seger med 4–1.

Här är ett svep från kvällens båda SHL-matcher.

Linköping – Leksand 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
Linköping:
 Mikael Frycklund.
Leksand: Marek HrivíkFredrik ForsbergCarter CamperPeter Cehlárik.

Leksands toppkedja fann nätet igen. I bortamötet med Linköping svarade trion, bestående av slovakerna Marek Hrivik och Peter Cehlárik samt amerikanen Carter Camper, för sex nya poäng. Ett mål och assist vardera.

Hrivik toppar poängligan med sina tolv poäng medan Cehlarik och Camper är delad tvåa med nio vardera.

Det var dock hårdjobbaren Fredrik Forsberg som bröt dödläget i den andra perioden. Med sitt första mål för säsongen gjorde han det matchvinnande målet.

Leksand är nia i tabellen, Linköping ligger sist.

HV71 – Färjestad 2–3 (2–2, 0–0, 0–0, 0–1)
HV71:
Linus SandinChristoffer Törngren.
Färjestad: Olle LycksellMartin JohanssonJacob Nilsson.

Två lag som har inlett säsongen under förväntan i kamp om viktiga poäng. Då lyckades Färjestad bortabesegra HV71 efter förlängning.

FBK gick fram till en 2–0-ledning tidigt i händelserik första period där HV71 sedan svarade med två raka mål. Sedan blev det magrare med målskyttet.

Efter två mållösa perioder avgjordes matchen 19 sekunder in i förlängningen. Matchvinnare där: nyförvärvet Jacob Nilsson. Framspelad av juniorbacken Albert Johansson överlistade han Hugo Alnefelt i hemmakassen och fixade två poäng till Karlstadlaget.

Färjestad klättrade tack vare tvåpoängaren upp på fast mark på tionde plats. HV71, som bara har fyra inspelade poäng på sju matcher, är nästjumbo.

TV: Veckans SHL-lag #1