Sök
Adam Boqvist och Evan Bouchard.
Foto: Icon Sportswire & Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

"Uppriktigt sagt var jag Adams chaufför hela året"

Han är en av Kanadas stora framtidsnamn på backsidan och är sedan ett par veckor tillbaka i Södertälje för att få värdefull speltid inför NHL-säsongen.
Evan Bouchard trivs i Sverige – och har en speciell relation med ett av Sveriges största backlöften Adam Boqvist.
– Han är en god vän till mig och vi pratar med varandra nästan varje dag, säger Bouchard till Hockeysverige.se.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)

För ett par veckor sedan dök ett av Kanadas stora framtidsnamn upp i Södertälje. Han heter Evan Bouchard, är 20 år, NHL-debuterade för Edmonton på Scandinavium och var en av Kanadas ledande spelare vid Junior-VM 2019.

Bouchard kommer från Oakville invid Lake Ontariosjön. Ett samhälle på knappt 200 000 invånare.

– Folket där gillar hockey. Det betydde mycket för mig att få växa upp i Oakville och det har verkligen hjälpt mig som hockeyspelare, berättar Bouchard då hockeysverige.se träffar honom i Scaniarinken efter att av SSK:s träningspass.
– Jag har tre bröder. Vi alla spelade hockey och pushade varandra mycket då vi växte upp för att bli så bra vi bara kunde bli. Adam är äldst, född 1996, så vi alla fyra är nära varandra i ålder och det har såklart hjälpt mig att komma dit där jag är idag.

Givetvis har bröderna varit lite av förebilder för Evan Bouchard under hans uppväxt.

– Absolut. Min äldsta bror Adam spelar professionell fotboll och flyttade iväg då han var ung, så han har alltid funnits där att prata med då jag själv flyttat iväg.
– Jag spelade själv fotboll fram till det att jag började på high school. När jag kom dit började jag även spela basket. Även nu då vi har lite ledigt brukar jag åka iväg och spela basket.
– Basket är också ett stort intresse hos mig vid sidan av hockey. Jag gillar verkligen att träffa några av mina kompisar och spela lite.

Södertälje har även en stark basketkultur, men pandemin har stoppat honom från att se några av lagets matcher på plats.
– Nej, det har jag inte kunnat göra ännu eftersom det finns restriktioner kring deras matcher.

SPECIELLT BAND MED BOQVIST  

Säsongen 2015/16 fick Bouchard vara med om att vinna mästerskapstiteln i juniorligan OHL med London Knights. Ett lag som då hade nuvarande NHL-stjärnor som Mitch Marner och Matthew Tkachuk i truppen.

– Det är något jag aldrig kommer att glömma. Verkligen ett stort ögonblick. Jag skulle säga att det är en av de största händelserna i min hockeykarriär. 
– Den säsongen fick mig att förstå vad vinnarmentalitet är, något som jag sedan tagit med mig. När jag går in i en ny säsong vill jag vinna och få uppleva den där känslan igen. 

Evan Bouchard i London-tröjan.Evan Bouchard i London-tröjan.

I London Knight spelade Evan Bouchard tillsammans med Adam Boqvist. Där knöt de båda ett väldigt speciellt vänskapsband som fortfarande håller i sig. 

– Det var riktigt kul. Uppriktigt sagt var jag Adams chaufför hela året. Han bodde bara runt hörnet från där jag bodde så jag var den som fick köra honom till matcher och träningar, skrattar Bouchard.
– Han är en god vän till mig och vi pratar med varandra nästan varje dag. Jag är uppriktigt glad för den framgång han har haft senaste säsongerna. 

Adam Boqvist:

– Han är faktiskt riktigt säker som bilförare och höll hastigheterna som man skulle. Han var dock inte alltid i tid när han skulle hämta upp mig och kunde vara fem, tio minuter sen ibland, säger Boqvist med glimten i ögat och fortsätter: 
– Sådant man får räkna med Evan (skratt). För övrigt var han jättebra som tog hand om mig så bra. Vi klickade direkt, vilket var skönt. Vi har bra kontakt än idag och pratar nästan varje dag.

Foto: Ronnie Rönnkvist

"EN AV DE GLADASTE DAGARNA I MITT LIV"  

Evan Bouchard draftades av Edmonton Oilers i första rundan som tionde spelare 2018, två val efter just Adam Boqvist som gick till Chicago Blackhawks. 

– Det är antagligen en av de gladaste dagarna i mitt liv. Förhoppningsvis blev det starten på något stort för mig. Samtidigt har jag lagt ner ett hårt jobb för att komma dit. 
– När jag såg att det blev Edmonton var det självklart speciellt, men jag har mycket mer hårt jobb att göra för att ta en plats. 

– Jag tyckte också det var häftigt att det var just Edmonton. Att som kanadensare få komma till en stad i Kanada där fansen älskar hockey, det är en fantastisk plats att vara på.

Hösten efter NHL-draften, säsongen 2018/19, fick Bouchard chansen att debutera i NHL. 

– Det var faktiskt i Göteborg och det var lite annorlunda eftersom det var fans från båda lagen där, men det var en bra upplevelse, säger han om premiärmatchen mot New Jersey Devils i Scandinavium.

Samma höst blev han den yngsta backen i Edmonton Oilers historia att göra mål när han blev målskytt i en hemmamatch mot Washington Capitals.

– Det var såklart kul och målet något jag fortfarande kan se framför mig. Det var ett speciellt tillfälle och jag har pucken hemma.


LÄR SIG NYA SAKER VARJE DAG  

Det har så här långt blivit sju NHL-matcher för Evan Bouchard. Även om han hade velat spela mer känner han ingen större besvikelse över att inte fått fler chanser ännu. Hela fjolåret tillbringade han i farmarlaget Bakersfield Condors i AHL.

– Alla spelare vill spela så mycket som möjligt i NHL och vara en ordinarie spelare. Det är en lång process där många vill ha jobbet så du måste vara bättre än dina konkurrenter och ta deras jobb. 
– Det är, som sagt var, en process och som spelare måste du lita på vad coacherna och general managern säger. Sedan handlar det om att gå ut där och njuta av stunden. 

Förra säsongen svarade Bouchard för sju mål och totalt 36 poäng på 54 matcher i AHL. 

– Det var en säsong som gick mycket upp och ner. Bland annat var det speciellt att bo ensam även om mina lagkamrater bodde nära mig. 
– Som helhet var det ändå en bra upplevelse för mig att få spela mot män. Samtidigt var det bra för mig att se hur organisationen jobbar. 

Evan Bouchard.Evan Bouchard.Foto: Ronnie Rönnkvist

Hur kom du att hamna här i Södertälje?
– Assisterande GM i Edmonton (Keith Gretzky) pratade om att få över några spelare till Europa. Några spelare är i Schweiz, men det är även någon som spelar i den här ligan.
– Sedan tror jag Ken Holland (GM) har bra kontakt med Mikael (Samuelsson). Jag tror även min agent känner Mikael så jag fick bra hjälp att komma hit, vilket jag är glad för. Första tiden här har varit bra och jag gillar att vara här. Jag lär mig nya saker varje dag.
– Jag bor 15 minuter från rinken och tycker det är skönt att kunna gå ut utan att vara allt för orolig att inte ha mask. Det är annorlunda mot hemma och jag trivs bra.

Visste du någonting om Södertälje sedan tidigare?
– Nej, ingenting. Sedan kände jag såklart till Mikael Samuelsson och Nicklas Grossmann. Jag pratade också mycket med Mikael innan jag kom hit och dom har tagit bra hand om mig.

Hur länge blir du kvar i Sverige?
– Jag vet inte riktigt. Vi får vänta och se när ligorna öppnar upp igen, men jag kommer i alla fall bli kvar några månader.


TV: William Wallinder draftad av Detroit

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten