Cory Schneider.
Foto: Andreas Pranter/GEPA Pictures/Bildbyrån
NHL

Tidigare stjärnmålvakten blir utköpt

ANNONS
Ännu en målvakt kommer att ge sig ut på free agent-marknaden i morgon. 
Det handlar om Cory Schneider då han köps ut från sitt kontrakt med New Jersey Devils.

Cory Schneider var en stor målvaktstalang för tio år sedan. Han utsågs till AHL:s bästa målvakt 2009 och kom sedan upp och gjorde det riktigt bra i Vancouver Canucks. Han förväntades därmed vara den som skulle ersätta toppkeepern Roberto Luongo i Canucks. 

I stället trejdades han till New Jersey Devils 2013 och efter att ha inlett med ett par starka säsonger i sin nya NHL-klubb så har det därefter gått utför för Schneider. 

Målvakten har genomlidit flera skador och operationer vilket har hämmat hans utveckling. Schneider hade bland annat en mardrömssvit mellan 21 december 2017 och 15 februari 2019 då han inte vann en enda NHL-match. Under den perioden på över ett år spelade han 21 matcher utan att ta en enda seger. 

DEVILS SPARAR FYRA MILJONER DOLLAR

De två senaste säsongerna har amerikanen till och med matchats nere i AHL, samtidigt som han tjänar sex miljoner dollar per säsong. 

Nu meddelar dock New Jersey Devils att 34-åringen köps ut från sitt kontrakt, där det återstod två år. Devils kommer nu få betala två miljoner dollar per säsong de närmaste fyra åren för Schneider och sparar därmed fyra miljoner dollars löneutrymme de två kommande säsongerna. 

Cory Schneider blir nu free agent och kommer kunna gå till vilken NHL-klubb som helst. Devils satsar på Mackenzie Blackwood som sin förstemålvakt men kommer förmodligen ge sig ut på marknaden för att göra målvaktsparet komplett inför nästa säsong. 


TV: Alexander Holtz draftad av New Jersey

Den här artikeln handlar om: