Foto: Bildbyrån/Montage
NHL

LISTA: NHL-målvakterna som köpts ut

Sedan lönetaket infördes inför säsongen 05/06 har elva målvakter köpts ut från sina NHL-klubbar enligt capfriendly. Henrik Lundqvist blev idag den elfte och gör bland annat Johan Hedberg sällskap på den listan. 

Henrik Lundqvist blev idag utköpt från sitt sista år på kontraktet med New York Rangers efter 15 år i klubben. 38-åringen blev därmed den elfte målvakten att köpas ut under lönetakseran. Här nedan listas övriga tio målvakter.

Scott Darling

Scott Darling hade levererat fina prestationer som reservmålvakt i Chicago under tre säsonger. Inför säsongen 17/18 valde Carolina att skriva ett fyraårskontrakt med en lönetaksträff på 4,15 miljoner dollar efter att ha trejdat till sig rättigheterna för honom tidigare under året. Darling hade dock svårt att leva upp till förväntningarna och det blev 51 matcher över två säsonger innan han trejdades till Florida. Där köptes han ut omgående och spelade den senaste säsongen i österrikiska Innsbruck.

Stephen R. Sylvaine/Bildbyrån

Steve Mason 

2009 vann Steve Mason Calder Trophy som årets rookie efter att ha lett Columbus till slutspel för första gången som 20-åring. Mason växte dock aldrig ut till den stormålvakt som många trodde, även om han hade en lyckad tid i Flyers från 2013. Det blev däremot inget nytt kontrakt efter säsongen 16/17 utan istället skrev han på för Winnipeg som free agent. Där blev det bara 13 matcher på grund av stora skadeproblem och efter säsongen trejdades han till Montreal och köptes ut direkt. Mason hade då ett år kvar på kontraktet med en lönetaksträff på 4,1 miljoner dollar.

Bildbyrån

Antti Niemi

2010 ledde Antti Niemi Chicago Blackhawks till Stanley Cup-titeln. Efter det blev det fem säsonger i San Jose innan Niemi trejdades till Dallas Stars vid draften 2015. Under två säsonger bildade han målvaktspar med landsmannen Kari Lehtonen men det blev knappast den succé som Dallas hade hoppats. Två år efter ankomsten köptes Niemi ut med ett år kvar på kontraktet som uppgick till 4,5 miljoner dollar i lönetaksträff. Efter det skickades han runt mellan Pittsburgh, Florida och Montreal innan han vände hem till Finland och Jokerit i fjol. 

Joel Marklund / Bildbyrån

Johan Hedberg

Han draftades 1994 av Philadelphia men det dröjde till säsongen 00/01 innan Johan Hedberg spelade i NHL, då i Pittsburgh Efter vändor till Vancouver, Dallas och Atlanta hamnade han i New Jersey säsongen 10/11. Det blev totalt tre säsonger hos Devils innan han köptes ut 2013 med ett år kvar på sitt kontrakt (1,4 miljoner). Lou Lamoriello hade trejdat till sig Cory Schneider och hade dessutom Martin Brodeur sedan tidigare vilket gjorde att Hedberg offrades.

Joel Marklund / Bildbyrån

Rick DiPietro 

Han valdes först av alla i draften 2000 och var tänkt att bli Islanders stora målvaktsstjärna i flera år framöver. I september 2006 belönades han med ett 15-årskontrakt (!) av klubben. Det hann dock inte gå speciellt lång tid innan DiPietro drabbades av stora skadebekymmer. Säsongen 07/08 blev den sista där han lyckades spela större delen av säsongen. Från 08/09 till 12/13 blev det sammanlagt bara 54 matcher.  I juli 2013 valde till slut Islanders att köpa ut honom med åtta år kvar på kontraktet.

Andreas Schaad / Bildbyrån

Ilja Bryzgalov

Precis som DiPietro satt Ilja Bryzgalov på ett monsterkontrakt när han köptes ut av Philadelphia Flyers 2013. Bryzgalov var tänkt att lösa Flyers målvaktsproblem och erbjöds ett nioårskontrakt 2011. Det blev däremot allt annat än lyckat och efter två säsonger fick den ryske profilen lämna organisationen till en kostnad av 23 miljoner dollar fördelat på 14 år.

Bildbyrån

Marc Denis

Marc Denis har bland annat ett VM-guld och två JVM-guld på meritlistan. Han gick också i första rundan av draften 1995. Det blev över 300 matcher i NHL men sommaren 2008 köptes han ut från sitt sista år på kontraktet av Tampa Bay. Säsongen efter blev det bara en match i NHL och Montreal innan karriären avslutades 2009.

Bildbyrån

Andrew Raycroft  

2004 vann Andrew Raycroft Calder Trophy och kanadensaren hann med att representera fem NHL-klubbar under karriären. 2008 hade han tillhört Toronto under två säsonger men köptes ut från sitt sista år. Höll sig kvar i ligan i några år efter det men avslutade faktiskt karriären i Björklöven säsongen 13/14.

Bildbyrån

Ray Emery

Ray Emery hade en stor del i Ottawas framgångsrika säsong 06/07 när laget nådde Stanley Cup-final. Säsongen efter dalade däremot prestationerna och Emery köptes ut med två år kvar på kontraktet. Efter tiden i Ottawa representerade han Anaheim, Chicago, där han fick vinna Stanley Cup 2013, och Philadelphia. Sommaren 2018 omkom Emery efter en drunkningsolycka, endast 35 år gammal.

Imago sportfoto

Dan Cloutier  

Dan Cloutier spenderade tio år i världens bästa hockeyliga och representerade fyra klubbar. Störst avtryck gjorde han i Vancouver. Där var han lagets förstaval under ett antal säsonger men är väl kanske mest ihågkommen för sin tavla mot Detroit och Nicklas Lidström i slutspelet 2002. Hamnade i Los Angeles Kings, en sejour som kantades av skador. Cloutier köptes ut med ett år kvar på kontraktet sommaren 2008.

Imago sportfoto


TV: Rangers köper ut Lundqvist från kontraktet

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten