Sök
Isac Brännström har utvecklats i raketfart sedan flytten till Luleå.
Foto: Bildbyrån
SHL

Uppvaktas av NHL-klubbar efter genombrottet

I HV71 fick han begränsad speltid och stod och stampade. 
Efter flytten till Luleå har dock Isac Brännström tagit stora kliv framåt och blivit en mycket bättre hockeyspelare. Det har lett till att han nu har NHL-scouter som följer hans utveckling.
– Förhoppningsvis är det någon som gillar det man gör och som vill ge en chansen där borta, säger 22-åringen till hockeysverige.se.

Isac Brännström hade fastnat lite i HV71 då han hade stora svårigheter att ta en regelbunden och bra roll i klubbens forwardsuppsättning vilket gjorde att han fick väldigt lite speltid. 

Inför förra säsongen flyttade han därför 120 mil norrut för att spela i Luleå Hockey. Där fick han spela 16 minuter per match jämfört med de nio minuter i istid som han snittade i HV71. 
Då också genombrottet för Nässjökillen som nästan fördubblade sin poängproduktion och har blivit en mycket mer komplett, och bättre, hockeyspelare. 

Den här säsongen har han inlett fint och stått för två assist på de två första matcherna. Under tisdagen meddelade sedan Luleå att de har kommit överens om en kontraktsförlängning med Brännström som ser till att han blir kvar i Norrbotten fram till 2023. 

För hockeysverige.se berättar 22-åringen om beslutet att skriva på för två nya år med de regerande seriesegrarna. 

– Det var mer att Luleå var intresserade och jag känner att jag har fått en bra utveckling här förra året och tycker att jag redan har tagit kliv i början av den här säsongen, jag har fått en bra start. Jag trivs bra i staden och föreningen. Luleå var intresserade och då var jag det också intresserad. Det här känns som rätt beslut för min utveckling, säger Isac Brännström. 

Isac Brännström.Isac Brännström.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

”ENKLARE NÄR MAN HAR FÖRTROENDET FRÅN TRÄNARNA”

I HV71 fick Brännström inte riktigt möjligheten att slå sig in men i Luleå känner han sig mycket mer uppskattad vilket han pekar på som en stor anledning bakom hans fina utveckling sedan övergången. 

– Det är väl det här med att man har fått större förtroende och sedan har man växt in i det. Det känns som att jag är mer pålitlig nu och att man kan använda mig i olika situationer och jag känner mig också mer bekväm i seniorhockeyn nu. Allt mynnar väl ut i att man får mer speltid och känner sig mer anpassad här. Det är bra träning här som gör att man kan utveckla både sina styrkor och svagheter. Blivit bättre allround skulle jag säga.
– När jag var i HV då fick jag ju varken spela powerplay eller boxplay. Det förtroendet har jag ju fått här och då har jag kunnat utveckla den delen. Spelar man mer så blir det också enklare att komma in i matcher och man lär sig mer med tiden hur man ska spela och var man ska vara på isen.
– Att poängproduktionen ökade är självklart roligt, men jag vill att det ska gå upp ännu mer. Jag vill kunna bidra, producera och hjälpte till så gott jag kan i offensiven. 

Just förtroendet från ledarna i Luleå har gett den unge forwarden en välbehövlig självförtroendeboost som gör att Brännström kan släppa loss mer. 

– Det känns som att när man får förtroendet så kan man gör våga grejer utan att vara rädd för att misslyckas. När man har en plats i laget och inte är ut och in eller får sitta på läktaren, då är det ju bra för självförtroendet. Det blir ju enklare att spela när man känner att man får förtroende från tränarna.

I Luleå har han fått Thomas Berglund som tränare och det är en ledare som han trivs väldigt bra med. Han menar att hela tränarstaben har hjälpt honom att ta nästa kliv i karriären. 

– Han är väldigt rak och ärlig. Är det något som han tycker att man gör fel så får man höra det direkt, och jag gillar det. Om man lindar in det då fattar man inte riktigt vad man har gjort fel och man blir förvirrad. Här är det inga krusiduller utan du vet vad du ska jobba på.
– Sedan är det inte bara "Bulan". (Henrik) Stridh och (Roger) Kyrö hjälper mycket med video och kommer ofta med tips. Så det är en bra mix från allihop. 

HAR ÖGON PÅ SIG FRÅN NORDAMERIKA

Genombrottet i Luleå förra säsongen gjorde även att Isac Brännström fånga blickar från flera olika håll. 
NHL-scouter sägs ha varit på plats under fjolåret för att titta på 22-åringen på plats för att följa hans utveckling. 

Forwarden själv menar dock att det inte ska vara något konkret i sådana fall. 

– Jag hörde också något om det. Det är ingenting som jag vet något om och jag har inte pratat med någon, men jag hörde det ryktet eller vad man ska säga, säger han och fortsätter: 
– Det sitter väl scouter och kollar på en massa spelare i varenda match så det är väl alltid någon som sitter där. Det är bara att spela sitt spel och jag vet att jag har mer i mig att ge. Förhoppningsvis är det någon som gillar det man gör och som vill ge en chansen där.

Han har ju nu tre säsonger till i Luleå och medger själv att om det skulle bli aktuell med en NHL-flytt så vore det längre fram, då han utvecklats och förbättrats ännu mer. 

– Det krävs nog lite till av mig om jag ska försöka åka över dit. Om jag bara fortsätter utvecklas så är det ju absolut mitt mål att ge det en chans där borta. Då behöver jag nog slipa till många grejer innan dess. Jag jobbar mycket på att vara jämnare under hela säsongen, och inte ha dippar. Jobba på att höja lägstanivån och spela bra i varje match.
– Nu ska jag fokusera på det här året och försöka utvecklas så mycket som möjligt. Från HV71 till förra säsongen så utvecklades man mycket och det känns som att jag blir bättre för varje år här. Förhoppningsvis kan det fortsätta så också. 

Isac Brännström – en framtida NHL-spelare? Isac Brännström – en framtida NHL-spelare? Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Vad är det som känner att du vill fortsätta utveckla? 
– Det är väl bara att bli bättre över hela banan, vara ett större hot där ute på isen också. Som jag sade vill jag även bli bättre på att inte ha de här dipparna. Hålla en hög nivå över en hel säsong och man måste vara där varje match och spela så nära ens topp som man kan. Det är väl den biten som jag vill jobba på mest. 

Hur ska man undvika att få de här dipparna då?
– Väldigt svår fråga. Det är väl kanske att man får inte tillåta sig själv att inte gå ner sig. Man ska fokusera rätt och göra samma sak, ha bra vana på träningar och så där. Jag vet fan inte, den som ändå hade svaret på det, säger Brännström och skrattar till.  

JAGAR GULDET: ”VI ÄR REVANSCHSUGNA”

Isac Brännström lyfte från tio poäng sista säsongen i HV71 till 18 poäng i Luleå i fjol. Han hoppas nu kunna göra en liknande förbättring, men menar att han inte direkt har satt upp något personligt mål för årets säsong. 

– Det är ju svårt att säga poängen man ska få men för mig handlar det om att spela en bra hockey. Försöka utvecklas så mycket som mögligt och vara ett större hot framåt. Jag försöker inte fokusera på just poängen. Det blir nog jobbigt om jag ska åka omkring och tänka på att jag ska göra 30 poäng eller nåt. Om jag kan spela en bra hockey så är jag nöjd.

För Luleås del finns det dock tydliga mål med säsongen. Förra året var man SHL:s bästa lag efter 52 omgångar och var favoriter till SM-guldet men fråntogs chansen att spela om det då säsongen ställdes in. Nu är dock klubben ute efter att ta det guldet som man "gick miste om" förra säsongen. 

– Ja, vi är revanschsugna. De flesta är kvar från i fjol, vi har börjat starkt och försöker vara jobbiga att möta. Vi är ett bra lag och jobbar vi som vi vet att vi kan då kan det bli en lång säsong, avslutar Isac Brännström


TV: Måns Karlsson om Luleå Hockey 2020/21

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten