Bobby Ryan.
Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports
NHL

Efter utköpet – vill flytta hem: ”Högt uppe på min lista”

ANNONS
Bobby Ryan köptes ut av Ottawa Senators. 
Nu hoppas den 33-årige forwarden att Philadelphia Flyers ska visa intresse för honom.
– Det finns flera saker som gör att det är attraktivt men först får jag se om de vill ha mig. 

Han kom tillbaka från sin kamp mot alkoholmissbruket, sköt ett hattrick i hemmacomebacken och belönades med Bill Masterton Trophy den här säsongen. 

Förra veckan stod det dock ändå klart att Bobby Ryan blev utköpt från sitt NHL-kontrakt med Ottawa Senators. 33-åringen hade två år kvar på ett kontrakt med en lönetaksträff på 7,25 miljoner dollar innan utköpet. 

Nu kommer därmed den tidigare stjärnan att bli free agent och är fri att sajna för vilket NHL-lag som helst. 
Amerikanen är född och uppvuxen i Cherry Hill som ligger i delstaten New Jersey. Cherry Hill ligger dock endast en mil, och cirka en kvarts bilfärd, utanför Philadelphia och Ryan växte därför upp som ett Flyers-fan. 

”VORE SVÅRT ATT TOPPA DET”

Därför hoppas han nu få avsluta (?) karriären med att spela i hemklubben.  

– Jag vet inte om det är något som de har tittat på eller ens vill göra. Jag låter dem bestämma och sedan får jag fatta ett beslut efter det. Det hade varit väldigt högt upp på min lista och svårt att toppa bara att få vara nära min pappa där hemma.  Det finns flera saker som gör att det är attraktivt men först får jag se om de vill ha mig, säger forwarden till NBC Sports Philadelphia

Vid 33 års ålder har Bobby Ryan precis blivit free agent för första gången i sin karriär. Det har därför aldrig varit aktuellt att skriva på för Flyers tidigare men han nu vill han äntligen kunna dra på sig den orangea dressen. 

– Chansen har egentligen aldrig dykt upp tidigare. Jag är inte säker på om det kommer att göra det den här gången men om de skulle ge mig ett erbjudande eller bara bjuda in mig till campen så skulle de direkt hamna högt upp på min lista. Jag vill ta ett steg i taget och vänta och se vad det kommer in för bud, sedan får vi se.  


”HAN ÄR EN OTROLIG MÄNNISKA”

Flyers nuvarande general manager, Chuck Fletcher, var assisterande GM i Anaheim när Ducks tingade Ryan som tvåa i draften 2005. Han har därför bra koll på sin tidigare spelare och utesluter ingenting inför det at free agent-marknaden öppnar 9 oktober. 

– Jag har känt Bobby länge och han är en otrolig människa. Det är en väldigt bra hockeyspelare i den här ligan och han har jobbat hårt för att ta sig tillbaka till en bättre plats efter hans senaste kamp, säger Fletcher och fortsätter: 
– Det är svårt att säga nu vad som kommer att hända här. Mina förväntningar är att vi kommer att hålla flera dialoger med free agents nästa vecka.  

Bobby Ryan stod för fem mål och tre assist på 24 matcher för Senators den gångna säsongen. Totalt har det blivit matcher i NHL för forwarden som har gjort 555 poäng. 


TV: Tre möjliga destinationer för Henrik Lundqvist

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL