SHL

TV: "Då var det inte så många som ville ta i en"

ANNONS
Han fick lämna moderklubben HV71, nobbades av Västerås efter ett provspel – och hamnade på den amerikanska bakgården i farmarligan ECHL. I en intervju med hockeysverige.se tar Sebastian Strandberg oss igenom sin brokiga karriär som numera är framgångsrik i Djurgården.
– Man ska inte vara rädd för att gå ned i divisionerna för att få speltid, är hans råd till spelare som har kört fast.

Hösten 2015.
Efter en tung säsong med begränsat med speltid i SHL och en utlåning till Malmö får Sebastian Strandberg beskedet att moderklubben HV71 inte kommer att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Han åker till Västerås på en try-out – och får nobben efter bara sex dagar. Han har inga fler alternativ i Sverige, utan beger sig till USA för ett annorlunda utlandsäventyr i farmarligan ECHL.

Två år senare har han gått från oönskad i Sverige till ett SHL-kontrakt med Djurgården.

I den här intervjun med hockeysverige.se berättar 28-åringen om sin udda resa som via spel i ECHL, danska ligan och Hockeyallsvenskan gjorde honom till en SHL-spelare igen. Strandberg berättar också om uppväxten på den lilla ön Visingsö i Vättern, liksom om sin tid i HV71 – där han SHL-debuterade intill sin stora barndomsidol.

Se intervjun med Sebastian Strandberg i spelaren ovan.

 

Den här artikeln handlar om: