Fredric Andersson blev tvåmålsskytt för Löven.
HockeyAllsvenskan

Björklövens styrkebesked – vinner stort mot topprivalen

Modo var ofta det spelförande laget i reprisen av den Hockeyallsvenska finalen från i fjol.
Men Björklöven var dock klart mer effektivt och kunde vinna med hela 5-1 efter bland annat två poäng vardera av NHL-lånen Oskar Steen och Carl Grundström.

De möttes i den Hockeyallsvenska finalen förra året men fick aldrig chansen att spela färdigt för att fastställa vilket lag som var bäst i den svenska andradivisionen.

Efter en lång sommar stod nu Björklöven och Modo på vardera sidor isen igen för att spela den första matchen i SCA Cupen.

Det var bortalaget från Ö-vik som inledde starkast och endast två minuter in i matchen var det Magnus Häggström, som blev den sista målskytten för Modo i finalserien förra säsongen, som inledde målskyttet lagen emellan den här säsongen.

Resten av den första perioden bjöd på underhållande spel men ställningen förblev 1-0 till Modo.
När mittperioden började var det återigen bortalaget som kom ut och spelade bäst. Trots att man hade flera chanser och ägde det mesta av spelet så var det hemmalaget som fick bäst utdelning.

Först kvitterade Löven genom lagkaptenen Fredric Andersson halvvägs in i den andra perioden. Senare blossade känslor upp lagen emellan och båda lagen fick två spelare utvisade för fighting. Utvisningarna kvittades men under de två minuter som utvisningarna gällde tog hemmalaget över fullständigt och gjorde två mål. Fredric Andersson blev återigen målskytt för 2-1 och sedan höll sig unge centern William Eriksson framme för 3-1.

UNGE MÅLVAKTENS STORMATCH

Modo vann skotten med 11-6 i den andra perioden men Björklöven sköt tre mål samtidigt som Isak Mantler höll tätt där bak.

Bortalaget jagade reducering i den tredje perioden men ännu en gång var det Löven som hade bäst utdelning. I powerplay stod de för ett riktigt snygg klapp klapp-spel som ledde till att NHL-lånen Oskar Steen och Carl Grundström kombinerade fram till 4-1 då Steen passade fram till Grundström som rakade in pucken i ett i princip tomt mål.

Modo blev återigen spelförande men lyckades helt enkelt inte få hål på unge Mantler som spelade riktigt bra i Löven-målet. Det ledde till att Modo chansade genom att plocka ut målvakten Anthony Peters för en extra anfallare med fyra minuter kvar.
Det ledde bara till att Axel Ottosson skickade in femman för Björklöven i tom kasse.

Skotten slutade 39-27 till Modo efter 60 spelade minuter och Isak Mantler blev därmed stor matchhjälte med sina 38 räddningar.

Björklöven – Modo 5–1 (0-1,3-0,2-0)

Björklöven: Fredric Andersson 2, William Eriksson, Carl Grundström, Axel Ottosson.
Modo: Magnus Häggström.