Sök
Amanda Johansson.
Foto: Ronnie Rönnkvist
SDHL

Målvaktstalangen efter raset: ”Vi hade en dålig dag”

Leksands IF hade en tung premiärmatch i SDHL då man förlorade med 7-2 mot Brynäs. 
Dalalagets målvakt Amanda Johansson menar att de gick ner sig väldigt mycket i lördagens match.
– Vi kan vara så sjukt mycket bättre än vad vi var, så jag är inte orolig över hur det kommer se ut under resten av säsongen, säger 18-åringen till hockeysverige.se.

Inför säsongen 2020/21 var det ganska svårt att sia om vilka förväntningar man ska ha på lagets prestationsnivå. Flera bärande spelare har lämnat, men några nya importer har tillkommit. Tidigare Förbundskaptenen Ylva Martinsen var även hon osäker på vart laget stod då hon synade SDHL:s trupper på hockeysverige.se.

”Leksand har ett helt nytt målvaktspar. Två bra målvakter i Eveliina Suonpää och Amanda Johansson. Det var kul att Amanda Johansson hittade till Leksand. Jag hoppas att hon växer där och får speltid. Hon är en spännande framtidsmålvakt.

Truppen i övrigt känns lite som förra säsongen. Alla säger att Leksand har ett ganska ungt lag, men en del spelare har ändå börjat fått lite ålder. Då tänker jag bland annat på Hanna SköldWilma Johansson och Kajsa Armborg på forwardssidan. Dom har varit en ryggrad i Leksand och har samlat på sig en hel del erfarenhet. Förra säsongen var dom tvungna att leda laget tillsammans med utländska spelarna. Det tycker jag också att dom gjorde bra.

Saana Valkama var i Linköping förra säsongen. En helt okej spelare även om hon inte är någon superspets. Sedan har Leksand tre spännande 04:or, Nicole HallTuva Kandell och Ida Karlsson. Dom var duktiga redan förra säsongen. I vissa matcher kunde framförallt Hall och Kandell sticka ut. Ida Karlsson spelade inte lika mycket. Dessutom har Leksand Annie Silén som är en ung och lovande duktig back.”

”VI KAN VARA SÅ SJUKT MYCKET BÄTTRE”

Premiären är nu överstökat. Ett Leksand som saknade Kajsa Armborg, Nicole Hall och Annie Silén förlorade mot Brynäs med hela 7-2. Under stora delar av matchen var det en konstant press mot Amanda Johansson i Leksandsmålet. Nyförvärvet från AIK som trots sju insläppta mål som kanske var Leksands bästa spelare i matchen. 

– Egentligen tycker jag inte att det var någon supermatch från min sida. Jag hade kunnat ta några av målen, men efter utvärderingen tillsammans med vår målvaktstränare, Alexander Millner, kändes det bättre, berättar Amanda Johansson för hockeysverige.se och fortsätter:
– Brynäs var bättre på deras offensiva planhalva. Sedan tycker jag inte att dom var jättebra defensivt. Just i premiärmatchen var inte vi på tårna, i alla fall inte från andra perioden och framåt. Då var det mycket att vi kollade vad Brynäs höll på med, agerade inte, släppte våra spelare som fick stå ensamma runt målet och mata på returer. Dom var ett vassare lag än oss. 

Känner du någon oro för resten av säsongen med tanke på hur pass mycket bättre Brynäs var i just den här matchen?
– Nej, jag vet att vi hade en dålig dag. Jämfört med senaste matchen mot Brynäs på försäsongen gick vi ner oss väldigt mycket i lördags. Vi kan vara så sjukt mycket bättre än vad vi var, så jag är inte orolig över hur det kommer se ut under resten av säsongen. 

Vilka positiva bitar tar du med dig från matchen?
– Att fortsätta kämpa och inte vika ner mig även om det kändes tungt.

Amanda Johansson. Amanda Johansson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Amanda Johansson representerade AIK senaste säsongen, men där blev det inget SDHL-spel senaste säsongen. Säsongen innan var hon den av AIK:s målvakter som fick spela flest matcher, 16. I en intervju med 18-åringen i maj berättade hon om valet att byta klubb och istället representera Leksand. 

– Alexander Millner, målvaktstränaren i Leksand, pratade om vad vi behövde ändra på om jag skulle börja i Leksand, att dom skulle göra allt för att få upp min motivation igen. Vi tyckte lika om mycket, hur man ska vara som spelare, förberedelser och allt sådant.
– Det kändes riktigt bra att framförallt klicka med målvaktstränaren eftersom det är han jag ska kunna prata med om det är något målvaktsinriktat. Jag kände att det fanns en möjlighet att komma tillbaka och visa att jag faktiskt är bra och platsar i SDHL. 

”TYCKER HELA KLUBBEN ÄR TOPPEN”

Idag skriver vi den 15:e september och Amanda Johansson gör ingen hemlighet av att hon verkligen trivs i Leksand där hon bor bara några tiotal meter från Siljans strand. 

– Första tiden har varit fantastisk. Jag har kommit in i laget sjukt bra, stället är ”as-mysigt” och jag tycker att hela klubben är toppen.
– Jag har redan kommit nära kompisarna i laget så jag har inte riktigt haft någon ensam stund. Det har varit skönt att få kompisar direkt och inte behöva känna sig ensam när man flyttar till en ny ort där man inte känner någon. 

Amanda Johansson upplever också att det är en stor kontrast mot tillvaron i AIK.

– Ja, så är det verkligen. Vi har ett mycket yngre lag så jag har mer gemensamt alla i laget. Det känns som alla är mer välkomnade och vänliga här än vad jag upplevde i AIK. 

Leksandsmålvakten har också redan hunnit hitta sitt favoritställe i Leksand där hon gärna hänger. 

– Ja, på Tegera (skratt). Det är där jag brukar hänga hela tiden.

Hur har försäsongen i Leksand fungerat under Covid-19 pandemin?
– Jag tycker att vi har kunnat jobbat på bra. Vi har tänkt på att inte vara för nära och hålla avstånd, men sedan har vi kunnat köra på som vanligt på isen.
– Vi har tagit stora steg från första veckan till nu, så jag ser bara positivt på resten av säsongen. Vi har kommit ihop som ett lag och verkligen kämpar för varandra. Just nu tycker jag också att vårt snack på isen, i omklädningsrummet och i båset blivit mycket bättre. Laget känns väldigt starkt faktiskt. 

Vem hörs mest i Leksands omklädningsrum?
– Jag är nog en som har en ganska hög röst, skrattar Amanda Johansson. 

Vad krävs det av er om ni ska komma upp på samma nivåer som exempelvis HV71, Luleå och Brynäs som är favorittippade?
– Det krävs att vi kämpar varje sekund ute på isen, inte viker ned oss, vrider på huvudena, kommunicerar hela tiden och självklart tar vara på chanserna vi får då vi går på mål.
– Vi såg mot Brynäs att där hade vi två ganska kassa anfall, men att det ändå blev två mål. Tar vi vara på chanserna vi får så kommer det här säker gå vägen och bli bra. 

Amanda Johansson hoppas få chansen i Damkronorna.Amanda Johansson hoppas få chansen i Damkronorna.Foto: Ronnie Rönnkvist

”HAR ABSOLUT TANKAR PÅ ATT DRA PÅ MIG EN BLÅGUL TRÖJA”

Du har fått mycket beröm för din försäsong, men även premiären mot Brynäs, vad har du själv för förväntningar på den här säsongen?
– Stora förväntningar. Jag hoppas att få spela en hel del men också utvecklas som spelare. Jag tycker att jag utvecklats mycket redan under den här månaden jag varit här uppe i Leksand. Bland annat har jag fått väldigt bra hjälp av Alexander Millner.

Finns tankar på Damkronorna med i förväntningarna?
– Ja, absolut har jag tankar på att få dra på mig en blå/gul-tröja. Får jag chansen att spela tackar jag inte nej, men än så länge är det bara Leksand jag kämpar för just nu. 

Har du haft kontakt med nya Förbundskaptenen Ulf Lundberg?
– Nej, inte någonting faktiskt. 

I helgen väntar match för Amanda Johansson mot hennes gamla lag, AIK. 
– Jag hoppas att det blir jag som får spela mot AIK igen. Vi spelade mot AIK under försäsongen och då blev det en skön 3-0 vinst.
– Det var hetsigt på isen då vi spelade mot AIK. Så fort pucken var nära mål hade jag spelare på eller över mig. Det var slag på handskarna och så vidare, men jag tycker bara det är riktigt kul att se då dom blir sura. Då blir jag bara mer peppad. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten