Sök
Connor Bedard.
Foto: Johan Freijd/HV71
Juniorer

Kanadensiske supertalangen i Sverige - tränar med HV71

Connor Bedard har kallats "världens bästa 15-åring", fått "exceptionell status" i juniorligan WHL och spås gå i toppen av NHL-draften 2023. Nu tränar han med HV71.
– Att HV71 som förening och vår inriktning med fokus på skicklighet attraherar en sådan kille och hans representanter är otroligt smickrande, säger Max Bolin, junioransvarig i HV, till hockeysverige.se. 

Connor Bedard är en unik spelare. 

I vintras blev han den första spelaren i den kanadensiska juniorligan Western Hockey Leagues drygt 50-åriga historia att tilldelas så kallad "exceptionell status". Det innebär att man efter en rigorös ansökningsprocess tillåts debutera i ligan som 15-åring, ett år tidigare än alla andra. Kort därpå valdes han som nummer ett av Regina Pats i den årliga WHL-draften.

Tanken var att han skulle inleda säsongen med Regina nu i månadsskiftet. Men coronapandemin har försenat ligastarten till början av december. I väntan på sin debut i WHL har Connor Bedard styrt kosan till Jönköping för att träna med HV71:s juniorer.

– Vi hade första träningen med honom i morse och det finns väldigt mycket saker där, berättar klubbens junioransvarige Max Bolin exalterat när hockeysverige.se når honom på förmiddagen.

Bakgrunden till att Bedard hamnat i just HV71 är att klubben fick en intresseförfrågan från supertalangens representanter.

– Connor vill utvecklas och träna så att han är redo när serien drar i gång. Vi fick frågan ställd till oss om det fanns en öppning och vi kände direkt att kan vi få hit en sådan kille, som är ett top prospect i världen, till vår organisation kommer det att hjälpa våra spelare att höja sin nivå. Att HV71 som förening och vår inriktning med fokus på skicklighet attraherar en sådan kille och hans representanter är otroligt smickrande, säger Max Bolin.

Det handlar om att skapa bra förutsättningar både på och utanför isen.

– Vi har jobbat hårt så att han får en så bra miljö som möjligt. Dels med bra kvalité på isen, dels med de möjligheter han har att köra extra i vår skillscorner, på våra gym och våra extra isytor. Utanför isen har vi sett till att han har en så bra setup som möjligt så att det blir en stimulerande miljö för honom.

Vad består den setupen av?
– Vi hade en möblerad lägenhet redo när han kom. Han har fått en tagg till ishallen så att han kommer åt våra faciliteter när han vill. Alla som har sett honom på YouTube vet om att han är ett träninsgfreak som älskar att skjuta extra på skottrampen och hela tiden jobba på detaljer i sitt spel. Den möjligheten ger vi honom. Han har även med sig sin syster hit, så hon bor med honom och vi har sett till att hon också blir väl omhändertagen. Han har fått en cykel så att han enkelt kan ta sig till och från ishallen.

Connor Bedard.Connor Bedard.Foto: WHL.ca

HAR EN HALVKANADENSISK FADDER

Man har också sett till att Connor Bedard har fått en fadder som kan hjälpa honom dagligen.

– Vår scout Calvin Smith är halvkanadensare och ställer upp på alla sätt han kan med att hjälpa honom och hans syster med allt de behöver. Att ha ett bra socialt nätverk är nummer ett. Vi har även en daglig dialog med hans föräldrar så att de känner att både han och systern blir omhändertagna ordentligt.

Vad såg du hos honom som spelare nu när ni tränade på morgonen?
– Toppskills! Snabba händer, en fantastisk skridskoåkning och en väldigt fin blick för spelet. Att våra spelare nu får chansen att mäta sig med honom och lära sig av honom... Det är fantastiskt.


Övriga spelare i HV blev häpna när Max Bolin berättade vem som skulle komma och träna med dem.

– De blev helt ställda, skrattar han.
– För dem är han kung. De har kollat in honom på YouTube och följer hur han tränar och vad han gör. Att han nu kommer in blir en väldigt positiv injektion för dem. Vi tränade två timmar nu på morgonen och redan nu står han och nöter skott i vår skills corner. Det är nyttigt för de andra att se hur mycket tid och kraft han lägger på att bli en bättre spelare. Att få se hur "framtidens stjärna" tränar är utvecklande för både dem och oss som ledare.

Kan det bli tal om att Connor Bedard spelar matcher med HV71 framöver?
– Han är först och främst här för att träna. Sedan är det aktuellt med matcher om vi får klartecken. Det är inte upp till oss, det är upp till juniorligan i Kanada. Vi har öppnat upp en bra dialog med hans klubb Regina Pats. Vi stämmer av kontinuerligt med deras tränare och lagledning, skickar videoklipp och all information de vill ha. Men om det blir spel återstår att se.

Max Bolin ser Connor Bedards närvaro som en stor fjäder i hatten för HV71:s juniorverksamhet.

– Han och hans representanter har valt vår skillsinriktning för att de tror att vi kan hjälpa honom bli en ännu bättre spelare. Det är otroligt hedrande. Vi vill stärka upp våra relationer med NHL, scouter och agenter, ta influenser från Nordamerika för att skapa ännu bättre förutsättningar för våra spelare att utvecklas i vår miljö. Det här är ett viktigt steg för oss.


TV: Måns Karlsson om HV71 20/21

FAKTA

Så får man "exceptional status"

Så här skriver WHL om processen bakom att ge en spelare exceptionell status: "Exceptionell status ges till en spelare vars kvalitéer på och utanför isen anses tillräckligt starka för att ge honom det ovanliga privilegiet att spela i Canadian Hockey League (CHL) vid en tidig ålder. Spelare tas bara i beaktande för en sådan status om deras utveckling anses kunna bli förbättrad av att spela i CHL som 15-åring snarare än att spela med sin egen åldersgrupp. Utvärderingsprocessen var i fallet med Connor Bedard administrerad av BC Hockey tillsammans med Hockey Canadas speciella utvärderingspanel. De samlades för att utvärdera Bedards potential när det kommer till hans skicklighet som spelare, hans akademiska förmåga samt hans mentala och fysiska mognad."

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten