Björn Hellkivsts Leksand har äntligen fått vinna.

Leksands urladdning – tar säsongens första seger

Efter att ha förlorat alla de fem första matcherna på årets försäsong har nu Leksand äntligen fått vinna en match under Björn Hellkvist.
Mot Vita Hästen avgjorde man tidigt genom att ha gjort fyra mål på de första 13 minuterna.

Wow, vilken start på matchen av Leksand!
Det hade inte ens spelats två minuter när talangen Nils Åman satte 1-0 till Dalalaget i boxplay i kvällens möte med Vita Hästen.

Sedan kom två raka powerplay-mål i mitten av perioden signerade Matt Caito och Daniel Gunnarsson. I den 13:e spelminuten hittade även Mattias Ritola in sig i målprotokollet för totalt 4-0 till Leksand med bara lite drygt en halv period.

Leksingarna verkade fast beslutna att knäcka förlustsviten på fem match som man samlat på sig under årets försäsong. SHL-laget vann skotten med 13-3 i den första perioden.

VANN SKOTTEN ÖVERLÄGSET

Därefter slog man av på takten lite och bjöd in Hästen mer i matchen. Filip Cruseman reducerade till 4-1 tidigt i den andra perioden men östgötarna skulle inte komma närmare.

Carter Camper satte Leksands femma i matchen, och tredje i powerplay, i den andra perioden och om matchen inte redan var definitivt avgjord så blev den det då.

NHL-lånet Simon Holmström blev visserligen målskytt för Vita Hästen genom en riktigt läcker straff i den tredje perioden men det var långt ifrån tillräckligt för att laget skulle komma tillbaka in i matchen.

Det skulle inte heller bli några fler mål i matchen utan Leksand vann med 5-2. En klart rättvis seger då man stundtals dominerade på isen och även vann skotten med klara 32-13.

Leksand har därmed fått vinna sina först träningsmatch den här säsongen efter att ha förlorat mot Örebro, Frölunda, Färjestad, Oskarshamn och Malmö.

Leksand – Vita Hästen 5–2 (4-0,1-1,0-1)

Leksand: Nils Åman, Matt Caito, Daniel Gunnarsson, Mattias Ritola, Carter Camper.
Vita Hästen: Filip Cruseman, Simon Holmström.

TV: Måns Karlsson om Leksands IF 2020/21