Anna Amholt.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
SDHL 1

”Har fått långvariga symptom av corona”

ANNONS

Anna Amholt pausade säsongen 2020/21 innan den ens började. 
Först troddes det vara på grund av att hon fortfarande lider av sin hjärnskakning – nu berättar 20-åringen att hon har långvariga symptom av Covid-19.
– Alltså jag kan ju inte träna på grund av coronan så då går det ju inte att spela hockey, säger Amholt till Jönköpings-Posten

För knappt två veckor sedan meddelade HV71 att Hanna Olsson förmodligen missar hela säsongen med en korsbandsskada samt att Anna Amholt pausar säsongen. 

Det verkade då som att anledningen bakom Amholts beslut var att hon fortfarande lider av sviterna av den hjärnskakning hon lidit av. 

För Jönköpings-Posten berättar dock HV-målvakten nu att hon har lidit av Covid-19 i ett halvår. 

– Jag är en av dem som har fått långvariga symptom av corona. Så jag mår faktiskt sådär, säger hon till tidningen och fortsätter:
– Jag är inte sjuk hela tiden, men rör jag mig för mycket blir jag dålig. Tar jag till exempel en långpromenad kan jag bli dålig i två-tre dagar efteråt. Trycker jag på lite extra så kommer febern.

”SKA PÅBÖRJA CORONAREHAB”

Det är oklart när Amholt kan vara frisk igen och det är heller inte säkert när hon kommer att kunna återvända till hockeyn.

– De kan inte säga något om det är kroniskt eller inte. Nästa vecka ska jag påbörja coronarehab. Det är lågintensiv träning och rehab för lungskador.

Anna Amholt siktar på att bli frisk igen och ska därefter försöka ta sig tillbaka till hockeyn. 


TV: De bästa sekvenserna med myggade spelare i slutspelet

Den här artikeln handlar om: