Joachim Nermark.
Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

”Vill bevisa att jag kan ännu mer”

ANNONS

Joachim Nermark kommer stanna kvar i Tingsryd. 
Den tidigare SHL-forwarden, som draftades av Colorado Avalanche 2011, har skrivit en kontraktsförlängning med TAIF. 

Joachim Nermark inledde karriären i Sunne och spelade sedan i Leksandsjuniorlag innan centern flyttade till Linköping. Där fick han spela 123 SHL-matcher.

Nermark sågs som en stor talang och fick spela två U18-VM för Sverige. 2011 draftades han i fjärderundan av Colorado Avalanche. 

Efter tiden i Linköping har det blivit spel i Rögle, Asplöven och Vita Hästen för honom innan det bar iväg till Norge. Där blev det två säsonger innan han flyttade till Tingsryd 2018. 

I Småland har Nermark spelat 102 matcher och gjort 31 poäng. Nu är 27-åringen klar för en fortsättning i TAIF då han har skrivit en kontraktsförlängning med klubben. 

– Det känns bra och jag ser fram emot säsongen som kommer. Jag trivs bra i Tingsryd och jag vill bevisa att jag kan ännu mer både personligt och lagmässigt, säger han till klubbens hemsida

”ALLA ÄR SOM EN FAMILJ”

Tingsryd är bara ett litet samhälle med endast drygt 3 000 invånare. Enligt Nermark bidrar det till stadens charm. 

– Det känns som att alla är som en familj. Man ser samma folk i byn och hälsar på alla, det är en gemenskap i hela Tingsryd. Det är ju lite skillnad om man jämför med större städer, så jag tycker att det är en härlig omgivning att vara i. Sedan har man ju nära till andra städer runt omkring så den möjligheten finns ju också. 


TV: NHL:s mest uppmärksammade bloopers - från slutspelskvalet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL