Jörgen Jönsson och Niklas Eriksson hade all anledning att jubla.

Örebros galna kross – förnedrade Djurgården

Örebro visade verkligen var skåpet skulle stå i sin första försäsongsmatch på hemmaplan.
När Närke-laget i kväll tog emot Djurgården under torsdagskvällen fullkomligt krossade man SHL-konkurrenten med hela 10–1.

Nedan följer ett kort svep från kvällens träningsmatcher.

Örebro – Djurgården 10–1 (3–0, 5–1, 2–0)

Örebro: Joonas Rask (2), Oliver Eklind (2), Gustav Bäckström, Daniel Muzito Bagenda, Elias Ekström, Robin Kovacs, Linus Öberg.
Djurgården: Tobias Björnfot.

Försäsong är alltid försäsong, men att Djurgården skulle åka på en tvåsiffrig förlust i försäsongspremiären... Nej, det var nog inte vad Robert Ohlsson och de resterande i Djurgårdslaget hade sett framför sig när stockholmarna satte sig på bussen inför kvällens bortamatch mot Örebro.

Redan efter två minuter hade Joonas Rask spräckt målnollan för Örebro och innan den första perioden var över hade hemmalaget gått upp i en 3–0-ledning. Djurgården fick lite kontakt i inledningen av mittperioden genom en 1–3-reducering signerad Tobias Björnfot – men efter det rasade stockholmarna ihop som ett korthus.

När 40 minuter var spelade ledde Örebro med 8–1 – och bara tre minuter in i den tredje perioden hade den ledningen utökats till 10–1. Efter att Oliver Eklind styrt in sitt andra mål för kvällen och således gjort matchen tvåsiffrig föll inget mer mål i matchen, utan Örebro kunde enkelt spela av resterande delen av matchen och njuta av att hockeysäsongen är i gång på allvar.

För Djurgården? Nja, kanske inte riktigt lika roligt.

Växjö Lakers – Rögle 1–3 (0–0, 0–2, 1–1)

Växjö: Robert Rosén.
Rögle: Éric Gélinas, Erlend Lesund, Daniel Zaar.

Rögle fick en fin start på sin försäsong då man kunde knipa en stark bortaseger i Växjö under torsdagskvällen. Efter en mållös förstaperiod inledde Éric Gélinas målskyttet halvvägs in i matchen. En liten stund senare kunde backkollegan Erlend Lesund utöka gästernas ledning.

Växjö åt sig in i matchen och fick in en reducering halvvägs genom den tredje perioden genom mål av hemvändaren Robert Rosén, men närmare än så kom inte smålänningarna. I tom målbur kunde landslagsforwaredn Daniel Zaar punktera matchen för sitt Rögle och ge Ängelholmslaget precis den start de ville ha på försäsongen.

För Rögle går nu träningsmatchandet vidare mot Kristianstad nästa vecka, medan Växjö möter HV71 hemma på lördag.

Rögle startade försäsongen med en seger.Rögle startade försäsongen med en seger.Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Frölunda – HV71 1–4 (0–0, 1–1, 0–3)

Frölunda: Karl Henriksson.
HV71: Axel Holmström, Lias Andersson, Jesper Kokkonen, Simon Önerud.

Även i Göteborg blev det en bortaseger under torsdagskvällen. Gästande HV71 lämnade Frölundaborg med en skön 4–1-seger i bagaget efter att man avgjort matchen i den tredje perioden.

Inför den avslutande perioden stod matchen och vägde i ett 1–1-läge, men i spel fem mot tre kunde förre Frölundaspelaren Lias Andersson pricka in det matchavgörande 2–1-målet bakom Niklas Rubin i Frölundakassen.

Med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden punkterade sedan nyförvärvet Jesper Kokkonen matchen genom sitt 3–1-mål. Innan matchen var slut hade även Simon Önerud fått öppna målskyttet för försäsongen, då han sköt gästernas 4–1-mål.

På lördag fortsätter försäsongsmatchandet för HV71 då man ställs mot Smålandsrivalen Växjö på bortais, medan Frölunda spelar sin nästa träningsmatch om en vecka då man inleder Strömstad Hockey Classic med ett möte med Leksand.

Lias Andersson prickade in det matchavgörande målet.Lias Andersson prickade in det matchavgörande målet.Foto: Niclas Elmrin/Bildbyrån