Edwin Hedberg.
Foto: Ola Westerberg
HockeyAllsvenskan

Flörtade med Modo – nu tränar han med klubben

ANNONS
I en intervju med Hockeysverige.se förra veckan var Edwin Hedberg tydlig med att han gärna skulle göra en återkomst i Modo.
Nu ser en lösning ut att vara nära för Östersundssonen.
Enligt Örnsköldsviks Allehanda tränar 26-åringen med klubben.

För Hockeysverige.se berättade den landslagsmeriterade forwarden Edwin Hedberg om sitt intresse för att återvända till Modo inför nästa säsong. 

26-åringen berättade då att han inte var stressad över att göra klart med en ny klubb, efter att han lämnat tjeckiska Litvínov tidigare under våren, men var även tydlig med att gärna såg sin hockeyframtid i Örnsköldsvik.

– Absolut vore det intressant. Det har varit intressant många gånger när man haft utgående kontrakt. Jag trivs otroligt bra i Övik och Modo är väl den klubben som jag känner mest för. Så det vore inte alls konstigt.
– Självklart vore det en rolig grej. Det hade betytt mycket för mig att få spela i Modo igen.

TRÄNAR MED KLUBBEN: "PERFEKT"

Sedan dess har maskineriet börjat röra på sig. Kort därefter bemötte Modos sportchef Fredrik Glader uttalandena i ÖA och medgav att Hedberg var en intressant spelare för nästa säsongs lagbygge.

Tidigare i veckan rapporterade SportExpressen att parterna var nära en överenskommelse – och nu tränar 26-åringen med Örnsköldsviksklubben, rapporterar ÖA. 

– Jag får vara här och träna med dem när det passar mig. De är en stor grupp och då är det perfekt att haka på och få draghjälp och att ta hjälp av Jocke (Bäckström, fystränare i Modo) som är duktig, säger Hedberg till tidningen.

Hedberg representerade Modo som junior och fick även SHL-debutera i klubben under säsongen 2012/13. Totalt hann Hedberg spela 57 SHL-matcher för klubben innan han lämnade Ö-vik för spel i den dåvarande kroatiska KHL-klubben Medvescak Zagreb.

Sedan dess har han hunnit spela SHL-hockey för både Rögle och Skellefteå. Den gångna säsongen spelade 26-åringen i Skellefteå, Ässät (Finland) och Litvínov (Tjeckien).


TV: Eddie Läck svarar på tio udda frågor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL