Emma Nordin är redo att resa sig efter en skadefylld och tung säsong.
Foto: Privat & Bildbyrån
SDHL

På väg tillbaka efter skadehelvetet – men oklart om det blir mer landslagsspel

Svensk damishockeys största offensiva stjärna är på väg att återhämta sig. Efter en skadedrabbad säsong ser Emma Nordin positivt på nästa säsong. Men om det blir en fortsättning i Damkronorna återstår att se.
– 
Vi får se var det tar vägen nästa säsong, säger Nordin till hockeysverige.se.

Vi har vant oss vid att se henne som ett av få svenska namn i toppen av SDHL:s poängliga. Men nu har Luleåforwarden Emma Nordin en tuff säsong kantad av skador bakom sig. Det blev bara 23 matcher, men ändå 14 mål och totalt 35 poäng från Nordins klubba. 

När hockeysverige.se ber henne sammanfatta hockeyåret hörs det på henne att den inte blev vad hon hade hoppats på. 

– Det blev en säsong som varit väldigt mycket upp och ner samtidigt som jag hade ganska mycket skadebekymmer. Skadorna kämpade jag med under hela säsongen egentligen, berättar 29-åringen och fortsätter:
– Jag var borta ganska länge från spel och man kan säga att jag kämpade ganska mycket mot kroppen.

Vad är det för skada som ställt till det för dig?
– Jag har haft en rygg som varit dålig sedan sommarträningen i slutet av maj förra året. Det har varit inflammationer som inte velat ge med sig. Det är lederna i ryggen som varit inflammerade, vilket påverkat mig rätt mycket.

Är det här något du lider av fortfarande?
– Ja, så är det, men också något jag hoppas få ordning på nu då det finns lite mer tid. 

"SER INTE SKADAN SOM NÅGOT HINDER"

Givetvis är det här något som påverkat Emma Nordins fysiska status under säsongen då hon inte alltid kunnat träna fullt ut.

– Jag har haft medicinsk uppbackning så vi har testat lite olika vägar. Klart att det påverkat hur och vad jag kunnat träna. Såklart har det blivit en stor påverkan, men det här är också jag är positiv till eftersom jag sökt en bra hjälp som ska kunna få ryggen i bra slag igen.

Känner du en oro att kanske behöva avsluta hockeykarriären?
– Nej, det gör jag inte. Alla går väl igenom några skadebekymmer eller svårigheter. Den här skadan ser jag inte som något hinder utan det ska kunna gå bra. 

Luleå inledde inte serien på samma imponerande sätt som tidigare säsonger. Det var även en del turbulens då tränaren Fredrik Glader valde att flytta till Modo. Samtidigt kom det skador på en rad av lagets nyckelspelare.

– Klart att det var en lite stökig inledning. Vi hade fått behålla hela stommen från föregående säsong så det kändes som vi hade en bra grund att stå på och en trygg miljö.
– Sedan var det några saker som uppstod, tränarbyte och lite sådant. Jag tycker att laget och hela föreningen hanterade det jättebra. Det kanske ändå påverkade mer än vad vi var medvetna om just då.
– Vi hade lite upp och ner med resultaten också. Även nivån på vårt spel var lite upp och ner. Det tillkom mycket skador som gjorde att det blev mycket omstruktureringar på många positioner och i lagsammansättningen.
– Ju längre säsongen gick desto mer hittade vi tillbaka till vår nivå, kapacitet och fina spel. 

Emma Nordin.
Foto: Ronnie Rönnkvist

"KLART ATT HV HADE ETT FÖRSPRÅNG..."

Luleå tog sig till SM-final mot HV71. Första finalen vann småländskorna, men samma dag som andra finalen skulle spelas blåstes all hockey av då en viss pandemi började göra sig rejält hörd runt om i världen.

– Det var otroligt tufft eftersom det är den sista tiden på säsongen man verkligen spelar för. Det är den jag brinner för.
– Såklart har jag ändå en stor förståelse med tanke på den rådande situationen. Liv, hälsa och människan går före allting annat.

Borde HV71 fått guldet eftersom de vann första finalen?
 – Klart att HV71 hade ett försprång. Om jag försöker sätta mig in i situationen själv, att vi hade vunnit första matchen, då är jag inte så säker på att jag velat ha ett guld tilldelat mig. Det är ändå en tävlingsidrott vi håller på med. Jag hade nog velat att det skulle gått till på rätt sätt med en full finalserie. 

Emma Nordin har sedan 2007 varit given i Damkronorna. Totalt har hon gjort sex VM-turneringar och tre OS. Under säsongen var hon en av alla svenska damspelare som strejkade för bättre villkor åt landslagsspelarna. Även om det inte blivit mycket landslagsspel efter strejken har hon ändå sett en liten förbättring i Svenska Ishockeyförbundets inställning till Damkronorna.

– Det hela handlade egentligen om att vi vill bli mer uppmärksammade och sedda för det vi gör. I grund och botten hade vi rätt dåliga förutsättningar och förhållanden som ledde till att det var vårt ansvar att göra någonting åt det medan vi fortfarande kunde. Vi ville inte vara missnöjda i en situation och inte säga någonting.
– Nu blev det inte så mycket spel för landslagsverksamheten den här säsongen. När jag var med i februari kändes det som att vi hade kunnat ta oss igenom hela den här grejen på ett bra sätt. Jag tycker också att det kändes som att fanns mycket energi för att driva på framåt. Det var på gång ett bättre samarbete. 

"TAR DET SOM DET KOMMER"

Emma Nordin har ännu inte tagit ställning till om hon kommer fortsätta i landslaget kommande säsong.

– Det är någonting som jag inte funderat jättemycket över då läget är som det är just nu. Vi har haft uppehåll och lite egenträning innan vi snart ska dra igång igen. Jag väljer att ta det som det kommer just nu. Sedan får vi se vad som händer.
– Det är ändå ganska långt till säsongsstart igen och med tanke på hur läget fortfarande är så känns det som allt fortfarande kan hända med säsongen.
– Jag försöker njuta av att vara igång med träningen igen och inleda en ny resa som vi får se var den tar vägen nästa säsong.

Emma Nordin är en flitig gäst på gymmet, allt för att komma starkare i ryggen och övriga kroppen inför den kommande säsongen.

– Jag har fått ett program för att komma igång på egen hand. Sedan är det såklart att jag tar med i beaktning den typen av skada jag har. Jag försöker vara snäll med ryggen, men komma igång bra och köra på med det fysiska. 


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten