Bildbyrån
SHL

Melins nya känga - mot "Tjomme"

ANNONS
Roger Melin håller inte igen. Efter att tidigare ha kritiserat flera av Leksands stjärnspelare får sig också general managern Thomas Johansson en släng av sleven.

– Man övervinner problem genom att vara konsekvent och driva det och inte göra för stora förändringar under resans gång, men det blev svårt när Thomas började lägga sig i, säger han till Hockeypuls.

Han hävdade att flera av Leksands tänkta stjärnspelare var otränade - och nu menar Roger Melin att relationen med general manager Thomas Johansson också blev allt mer problematisk under duons tid i den klassiska klubben.

Melin fick sparken under den gångna säsongen och berättar nu i en intervju med Hockeypuls att han upplevde att "Tjomme" lade sig i hans arbete som tränare.

– Han blev väl stressad själv och ville försöka få allting på fötter igen. Men jag tycker att har man inte lagt sig i innan och varit med och bestämt, då kan han lika gärna hålla sig borta då också, tyckte jag. Det var av god vilja givetvis, det var inte meningen att han skulle komma in och störa, men det blev lite störningsmoment, säger tränarikonen bland annat.

"LIKA BRA ATT DU DRIVER DET SJÄLV"

Melin erbjöd sig att lämna klubben - men Johansson menade att han hade förtroende för sin tränare. Roger Melin menade dock att han inte riktigt kände av förtroendet fullt ut.

– Jag nämnde det faktiskt för honom. Om du inte har förtroende för mig och mitt sätt att vilja spela så är det väl lika bra att du driver det här själv eller att du hittar någon annan. Så jag nämnde det för honom, men det var ju ganska tidigt och då backade han och sade att "nej för fan, jag har fullt förtroende för dig och bla, bla, bla". Men man märker ju, visst jag hör vad du säger men jag ser ju på dig att du inte tror riktigt fullt ut ändå på mig. Och samtidigt hade det ändå gått så dåligt så jag kände att det kan vara värt ändå att prova att göra vissa förändringar ändå. Och jag vet inte om jag tappade bort mig själv i det. Helt plötsligt började jag kanske tvivla på vårt sätt att tänka från början och så blev man lite för fokuserad på att göra förändringar, vilket gör att man tappar kontinuiteten.

KÖPTE INTE STATISTIKEN

Även Leksands sätt att jobba med mycket underliggande statistik kritiseras av SM-guldvinnaren från 1999. Leksand anställde inför säsongen analytikern Petter Carnbro, som tidigare jobbat i Frölunda. Melin köpte inte riktigt statistiken.

– Petter och "Tjomme" ansåg att det är därifrån man skapar alla de bästa målchanserna, när man vinner puck djupt nere i anfallszon. Statistiskt sett om man tittar historiskt så har det inte varit så tidigare. Då har det varit att det är när man vinner puck så att man får spelvändningar som man skapar de bästa målchanserna. Men enligt dem så, statistiskt sett, skapar man de bästa målchanserna om man vinner puck där, vilket gjorde att de lade väldigt stor vikt vid att det var där vi ville vinna pucken.

Roger Melin efterträdes av Ulf Samuelsson och tog i stället över AIK under slutet av säsongen.


TV: SHL:s bästa nyförvärv under 2019/20

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL