Adam Reideborn.
Foto: Tomi Hänninen/Newspix24/Bildbyrån
KHL

Oviss framtid – men: "Målet är att stanna i Ryssland"

Adam Reideborns första säsong i KHL är, vad det verkar, till ända.
Den förre Djurgårdsmålvakten har en framgångsrik säsong att se tillbaka på – och en oviss framtid att blicka framemot.
– Jag har inte hunnit fråga agenten vad som kommer att hända. Mitt mål är att stanna kvar i Ryssland och då helst i samma klubb, säger Reideborn till Hockeysverige.se.

Adam Reideborn utsågs till SHL:s bästa målvakt förra säsongen. För det erhöll han ”Honken Trophy”. Säsongen var hans femte i SHL. Efter säsongen valde 28-åringen med AIK som moderklubb att lämna Djurgården och SHL för spel i KHL. Ett steg som han idag inte ångrar det minsta även om han just mu sitter i Kazan och väntar på ett besked hur resterande delen av säsongen kommer se ut – om det nu blir någon fortsättning på den.

– Jag kände att en utmaning skulle vara häftigt. Först tittade jag mot USA och Kanada för att hitta någonting där. Sedan kom Ak Bars in i bilden. Det var ett av lagen jag hört mycket om i KHL, berättar Adam Reideborn från sitt hem i Kazan och fortsätter:
– Jag visste om att dom vara ett topplag. Det fick mig att hoppa över lite till ett annat spår och känna att Ryssland skulle vara ett roligt ställe att vara på. Jag kände att det var ett steg uppåt för mig och jag ångrar absolut ingenting nu. Det har känts bra för mig och varit en rolig säsong med vinster och ett bra lag.

Adam Reideborn.
Adam Reideborn. Foto: Bildbyrån

"JAG ÄR POSITIVT ÖVERRASKAD"  

Vilka var största utmaningarna första dagarna i din nya hemstad? 
– Det är lite annorlunda här. Engelska är inte prio ett för dom som bor här. Alla är jättehjälpsamma och vill verkligen hjälpa till, men engelska är inte alltid på topp.
– Det var lite svårt att ta sig runt i mataffärerna första veckorna och göra sig förstådd. Även om dom inte kan engelska hjälper folket här alltid till och det lyckas alltid lösa sig på något sätt. Jag trodde kanske inte det på förhand, men ryssarna är ett trevligt folk. Jag är positivt överraskad.

Adam Reideborn är inte ensam svensk i laget. Där finns även Mikael Wikstrand som en gång i tiden inledde sitt hockeyspelande i Furudalsklubben IFK Ore.

– Han har betytt jättemycket. Framförallt i början när jag inte kände någon och vi kom till ett helt nytt land. Då hade vi alltid varandra att prata med och få hjälp av eftersom det var mycket att fixa, bank och allt möjligt sådant.
– Att vi kunde lösa saker tillsammans första veckorna var skönt. Sedan har vi umgåtts mycket under hela säsongen och det har varit jättekul att ha honom där.

Mikael Wikstrand har gjort Adam Reideborn sällskap i Kazan.Mikael Wikstrand har gjort Adam Reideborn sällskap i Kazan.Foto: Ronnie Rönnkvist

"HADE VARIT SKÖNT ATT HA FAMILJEN HÄR"  

Däremot har det inte varit alldeles enkelt alla gånger för den nyblivna pappa då det gäller familjesituationen. 

– Familjen har varit med hit i olika svängar. Vi är inte gifta så dom får inte vara här hela tiden. Min flickvän kan bara få visum tre månader åt gången. Hon har varit tvungen att först åka över, sedan hem för att sedan åka över en sväng till.
– Det har blivit lite för långa stunder utan att ha familjen här, men jag tyckte ändå vi löst det bra. Tjejen fick träffa familj och vänner då hon var hemma för att fixa nytt visum. Det gick bra, men det hade varit skönt att ha familjen här hela tiden.

Som nybliven pappa har det givetvis varit jobbigt för landslagsmålvakten att vara ifrån sin flickvän och son. 

– Ja, det tycker jag absolut. Det händer hela tiden jättemycket med lilla killen så här i början. När jag missade några veckor i streck kunde jag känna ”är det där min bebis” eftersom dom gör så mycket som jag inte kan vara med på.
– Jag har missat mycket kul, men vi har pratat mycket ”face time” så det har ändå gått bra. Jag vill ändå vara där och närvarande så mycket jag kan.

"TYCKER INTE ATT DET VARIT EN JÄTTESVÅR ÖVERGÅNG"  

Vad har varit den tuffaste utmaningen för dig som målvakt? 
– Jag tycker inte att det varit en så jättesvår övergång. Det är väldigt defensivt skickliga lag i den här ligan precis som det är i Sverige.
– Det jag känner är att folk går inte lika mycket på skott i KHL som vi gör i Sverige. Man vill hellre hitta en passning och få till ett öppet mål. Jag får ha lite mer tålamod här och kanske inte vara fullt så aggressiv som jag kan vara i Sverige vissa gånger. Man ska alltid vara beredd på en passning till när det är ett bra skottläge.

Adam Reideborn stod 36 matcher i KHL under säsongen och hade 91,3 i räddningsprocent.
– Framförallt tycker jag första halvan var jättebra från min sida. Jag fick spela mycket, vi var heta och vann många matcher.
– Andra halvan gick jag ner mig lite och hade inte riktigt den jämnheten som jag hade i början. Den halvan är jag inte helt nöjd med. Det fanns saker jag kunnat göra bättre för att få lite mer vinster med mig.
– Jag är ändå jättenöjd med säsongen. Det är första gången jag är utomlands och spelar och då blir det en liten omställning. I det stora hela tycker jag att det har varit en bra säsong.

Adam Reideborn i Tre Kronor-dressen.Adam Reideborn i Tre Kronor-dressen.Foto: Tomi Hänninen/Newspix24/Bildbyrån

Du är van vid stämningen på Hovet och inramningen då Djurgården spelar match, hur upplever du motsvarande på matcherna i Kazan?
– Annorlunda. Själva ljudnivån är nästan densamma som i Sverige. Sedan har vi inte en lika stor klack som Djurgårdens.
– Djurgårdens klack är nästan överlägsen i hela Europa så dit har fansen här svårt att nå. Vi har ändå ett jätte, jättetryck i arenan. Hela hallen skriker när det bli målchans. Det blir en hög ljudnivå, men inte på riktigt samma sätt som på Hovet.

Är det skönt att slippa förstå vad media i Ryssland skriver om dig?
– Både och. Jag tycker det är kul att gå in och se vad folk tycker, men samtidigt är det nog bra att bara släppa det ibland, fokusera på att göra mitt jobb och rädda pucken.
– Jag gillar media, att läsa och så vidare, men man tar ofta åt sig lite mer än vad man tror när man går in och kikar.

LIGAN VILL SPELA KLART: "BARA ATT VÄNTA"  

Nu har även KHL pausat för Corona och hur det blir framöver med slutspelet är i skrivande stund högst osäkert. 

– Jag tycker att det till slut blivit bra. Det kändes som ligan ville fortsätta längre än vad man nu gjorde. Till slut har Coronan kommit till Ryssland också. Just nu känns det som ett måste att ta en paus, inte spela någonting, vänta och se vad som händer och hur det utvecklar sig.
– Ligan vill spela slutspel och försöker hitta en lösning. För oss är det bara att vänta, träna på och se till att vara redo om det fortsätter med slutspel. Situationen är så pass ny och vi går bara och väntar på ett beslut.

Linus Omark fixade ett flygplan och reste hem, går du i liknande tankar?
– Nej, inte just nu. Vårt lag väntar lite och ser vad som händer. När någon till blir officiellt och klart så tar vi det därifrån.

SITTER PÅ UTGÅENDE KONTRAKT  

Adam Reideborns kontrakt med Ak Bars Kazan går ut efter den här säsongen, men han hoppas på en fortsättning i klubben, men så här långt har det inte varit något snack med Ak Bars om framtiden. 

– Faktiskt inte. Vi var tänkta att spela slutspel nu. Jag har inte hunnit fråga agenten vad som kommer att hända. Mitt mål är att stanna kvar i Ryssland och då helst i samma klubb, Ak Bars.
– Just nu har jag inte någon koll på vad som finns eller lockar. Jag har noll tankar i huvudet på det eftersom jag bara har haft fokuset på slutspelet som skulle varit nu. Vi får vänta några dagar och veckor till och se vad som dyker upp.

Du säger att du vill stanna i Ak Bars Kazan, innebär det giftermål för dig och din flickvän i sommar?
– (Skratt) Vi får se. Om jag stannar kvar i Ryssland kanske det är läge att ta tag i ett giftermål, avslutar Adam Reideborn.
Elite Prospects Talk – Mitchell Stephens

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten