Sök
Lucas Wallmark hade just acklimatiserat sig till sin nya omgivning när säsongen pausades.
Foto: Joe Forzano
NHL

"Allt gick så jäkla snabbt att jag inte hann tänka"

Trejden kom som en blixt från klar himmel. Och just när han hade blivit varm i kläderna pausades NHL-säsongen. Nu sitter Lucas Wallmark i Fort Lauderdale och försöker smälta den senaste månadens omvälvande händelser.
– På morgonen kom jag till hallen och skulle jag träna, vid lunch satt jag på ett plan på väg bort, berättar han för hockeysverige.se om trejden från Carolina till Florida. 

Först blev han trejdad och precis när han hade hunnit bli varm i kläderna i nya klubben tog det stopp. Nu sitter Lucas Wallmark på ett hotell i Fort Lauderdale tillsammans med sambon Matilda och hunden Lovis i väntan på att antingen kunna åka hem till Sverige eller återuppta säsongen med Florida Panthers.

Han konstaterar att de senaste veckorna har varit en virvelvind.

– Jo, det har ju hunnit hända en del, skrockar Lucas Wallmark när hockeysverige.se når honom. 
– Just nu kan man inte göra så mycket annat än att ta det dag för dag. Det känns som det kommer ny information dagligen som man måste förhålla sig till. Jag vet inte om vi ska åka hem eller inte. Man vet ju inte ens om flygen kommer att gå.

"INTE ALLS BEREDD PÅ DET"  

Om vi börjar med flytten från Carolina Hurricanes till Florida Panthers den 24 februari kom den som ett bombnedslag. Bara dagar innan trade deadline hade det uppkommit ett rykte om att Florida var villiga att göra sig av med sin center Vincent Trocheck. Det fanns många klubbar som rapporterades ha intresse – men Carolina var inte en av dem.

När trejden mellan klubbarna ändå genomfördes tog den Lucas Wallmark, finländaren Erik Haula och AHL-duon Chase Priskie och Eetu Luostarinen från Carolina till Florida i utbyte för Trocheck.

– Jag var inte alls beredd på det. Jag hade inte hört eller läst någonting. Jag var inte alls medveten om det, berättar den svenske NHL-centern. 
– Jag kom in på hallen på måndagen där och skulle träna som vanligt, men i stället blev jag blev inkallad till möte med GM och då förstod jag att det var något på gång. Sedan var det bara att säga hej då till grabbarna, hem och packa väskan och sätta sig på ett flyg.

Chocken blev så stor att han aldrig riktigt han reflektera över vad som hade hänt.

– Allt gick så jäkla snabbt att jag inte hann tänka på det. Jag fick beskedet på morgonen och redan vid lunch satt jag på ett flyg till Arizona för att möta upp det nya laget. Jag landade på kvällen, hade morgonvärmning nästa dag och sedan match. Allt gick så snabbt och det var ganska skönt. Jag kom rakt in i hetluften, säger Umeåsonen.

Lucas Wallmark.Foto: Steve Mitchell-USA TODAY Sports

"SPÄNNANDE ATT TESTA NÅGOT NYTT"

Carolina Hurricanes var den enda NHL-klubb Lucas Wallmark hade representerat innan trejden. "Canes" draftade honom 2014 och två år senare flyttade han över till Nordamerika för att bli en del av organisationen. Under fjolåret, när han på allvar etablerade sig i NHL, fick han vara med om en speciell resa där Hurricanes inte bara tog sig till slutspel för första gången på tio år. Laget tog sig hela vägen till konferensfinal och byggde upp en väldigt stark gruppdynamik i den processen.

– Vi blev väldigt tajta som grupp. Vi var väldigt många i samma ålder och eftersom Raleigh är en rätt liten stad umgicks man en hel del utanför isen också, säger Wallmark. 
– Men å andra sidan vet man hur branschen funkar här borta och jag ser det här som en möjlighet att komma hit till Florida och få en ännu större roll. Det var trist att lämna, men det känns spännande att testa på något nytt.

ROAR SIG MED TRAV

När hockey nu står stilla och spelarna är satta i karantän passar Lucas Wallmark på att lägga mer tid på sin andra stora passion i livet. Nämligen trav. Ända sedan barnsben har han haft ett intresse för sporten.

– Det började med att farfar och farsan var inne i branschen, ägde lite hästar och så. Man hängde med på travet när man var liten och sedan har intresset byggts upp ännu mer genom åren. Det är perfekt när man behöver koppla bort hockeyn. Jag försöker kika så mycket jag bara hinner och kan.

När han är hemma i Sverige på sommaren tillbringar Lucas Wallmark en hel del tid på banorna. Han är även delägare i några hästar i Petter Lundbergs stall på Solvalla.

– Sporten i sig blandat med spel och att man är med och äger häst… Det är helheten som är charmen med sporten. Det är otroligt läckert att få vara med och följa sina egna hästar från det att de är små och tränar sig hela vägen upp, säger Wallmark.

Medan nästan all annan idrott i Sverige är satt på paus fortsätter travet att köras. Lucas Wallmark sitter ofta klistrad framför ATG Live för att följa loppen. Han sätter också ihop egna spel på Andelstorget som man kan ta rygg på

– Det är klart man försöker följa med nu när man inte har så mycket annat att göra. Det är skitkul att de fortfarande kör. Det är ju lite annorlunda eftersom tävlingarna är utomhus, så jag tycker det är rätt att de kör på.

Om inte annat en stor ljusglimt i corona-tristessen.EliteProspects Talk – Miro Heiskanen


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten