Christer Olsson och Marcus Weinstock
Bildbyrån
SHL

"Att spela match så här - en otroligt skum känsla"

ANNONS
Förra säsongen spurtade de sig in i slutspelet. I år bromsade de sig in i detsamma. Nu väntar Malmö - om det blir slutspel.

– Vi har funderat på vad som kan hända, speciellt när andra ligor klipper av och gör bokslut, säger den assisterande tränaren Christer Olsson.

Det blev en åttondeplats i SHL och en åttondelsfinalserie mot Malmö. En serie som Christer Olsson beskriver som att "den kan bli rolig".

Men det faller liksom i skymundan. För ingen vet ju med säkerhet om slutspelet blir av. Det har skjutits upp till 24 mars, men kommer av allt att döma spelas utan publik. Något som inte direkt får Örebro att studsa av glädje.

– Det är tolv dagar dit och sista ordet kanske inte är sagt men...att spela match så här är en otroligt skum känsla, säger Marcus Weinstock efter 6-1-segern mot Brynäs.

"BITTER KÄNSLA"  

Weinstock säger att han inte riktigt vet om han tycker slutspelet ska spelas utan publik.

– Vi har krigat en hel säsong och så kommer de sista veckorna och säger att det kanske inte blir något slutspel, när man krigat för det en lång tid. Då blir det en bitter känsla, även om hälsan måste gå först. Fansen har krigat och ställt upp i vått och torrt med tifon hit och dit och åker land och rike runt.  Så får de inte vara med när det roliga börjar.

– Det är jättetråkigt att det blir som det blir men hälsan måste som sagt gå först och får de inte bukt på det så kanske det är så att det inte funkar att spela. Sen hur man ska lösa det rent praktiskt med kvalspel och slutspel, det vet jag inte.

"BARA ATT UTGÅ FRÅN DET"  

Christer Olsson säger att han tycker att det saknades en ingrediens i kväll, när det var tomma läktare i Gävle, men tar ingen ställning för om han tycker slutspelet ska spelas eller inte.

– Det är bara att utgå från det, så länge vi inte har något annat att ta ställning till. Det är bara att följa de råd som ges. Det är allvarliga saker man pratar om när folk kan bli sjuka eller avlida. Vi lyssnar på de direktiv vi får, det är bäst så.

– Men det är klart vi har funderat på vad som ska hända, speciellt när andra ligor klipper av och gör bokslut. Det är bara att följa alla råd som ges.

Brynäs missar slutspel, och tränaren Ove Molin håller med Christer Olsson att det bara är för SHL att rätta sig efter de beslut som kommer från högre ort.

– Vi litar fullt ut på besluten som tas. Det kommer tas med hänsyn till allas säkerhet och så vidare. Kan man säkra att allting kommer gå rätt till så ser jag det här på samma sätt som alla andra.


Den här artikeln handlar om: