Södertälje besegrade Modo på bortaplan
Bidlbyrån
HockeyAllsvenskan

HA-SVEPET: Trots nyförvärven – Modo föll mot Södertälje

Trots flera nyförvärv på isen lyckades Modo inte besegra Södertälje under onsdagskvällen. Södertälje vann med 5-2 och tog sin fjärde raka seger i HockeyAllsvenskan.

Patrik BartosakNikolai BelovIikka Kangasniemi och Johan Pettersson (lån) har alla anslutit till Modo den senaste tiden. Mot Södertälje fanns samtliga fyra med i Övik-lagets uppställning för att hjälpa Modo ta sin sjätte raka trepoängare på hemmaplan. Så blev det inte. Gästerna från Södertälje var det hetare laget från start och vann med 5-2. SSK gjorde både 1-0 och 2-0 i den första perioden. Med två nya mål i den andra drog de iväg ytterligare och gjorde glappet ointagligt för Modo, som dock fick in två reduceringar.

Nick Olesen gjorde tre poäng för gästerna där Fredrik Bergvik motade 20 skott i sin första start sedan november. I Modo gjorde lånet från Kalix, Johan Pettersson, två målgivande passningar. Modos förlust gör att Timrå närmar sig i tabellen ...

DAHLÈNS DUBBEL BÄDDADE FÖR TIMRÅ

... Timrå vann nämligen med hela 5-1 borta mot Karlskrona. Poängkungen Jonathan Dahlén gav laget en smakstart genom att sätta 1-0 redan efter 24 sekunder. Dahlén gjorde sedan också 2-0 i den första perioden och Timrå hade spelat till sig det försprång de behövde.

Jonatan Harju reducerade visserligen i den andra perioden, men i den tredje ryckte medelpadingarna på nytt. Timrås seger gör att det bara skiljer sex poäng mellan dem på tredje plats i tabellen och Modo på andra plats. Karlskrona föll för sjunde matchen i rad och trillade ner från slutspelsplats.

Jonathan Dahlén med nya mål för TimråDahlén med nya mål för Timrå. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

KRISTIANSTAD TAPPADE PÅ TVÅ MINUTER

I bottenstriden var Kristianstad på väg mot tre viktiga poäng. Skåningarna hade 2-0 en bra bit in i den andra perioden, men då vaknade gästande Västervik. Med tre mål på 1:57 vände Västervik matchen. 3-2 blev också slutresultatet för smålänningarna vars mål gjordes av Darren NowickKen Jäger och Peter Krieger

Förlusten gör att Kristianstad fortsatt ligger under kvalstrecket tillsammans med AIK.

MORA UPP PÅ SLUTSPELSPLATS

Dalaklubben Mora vann med 6-4 borta mot Västerås och tog sig upp på åttonde plats i tabellen. Mora hade 1-4 efter 3:36 i den andra perioden, men en uppryckning av hemmalaget gjorde tillställning spännande. Lukas Zetterberg och Isac Skedung gjorde ställningen 3-4 inför den tredje perioden. I den tredje satte Måns Carlsson viktiga 5-3 och trots ny reducering från hemmalaget kunde gästerna hålla emot och vinna. Mora har nu 56 poäng, ett före närmast jagande Västervik och Karlskrona. På sina tio senaste matcher har Mora tagit poäng i nio.

BJÖRKLÖVEN MOT POÄNGREKORD

Serieledaren Björklöven hade problem mot bottenlaget Almtuna. Segersiffrorna skrevs till 3-2 efter sudden efter att Justin Crandall avgjort 32 sekunder in i den fjärde perioden. Björklövens två poäng gjorde att laget nu står på 100 den här säsongen. Det tidigare rekordet är 109, och med nio matcher kvar att spela har Löven stor chans att slå det.

Almtunas poäng gjorde att laget gjorde ett litet ryck mot Kristianstad i botten.

Joakim Fagervall coachade Löven till ny seger. Joakim Fagervall coachade Löven till ny seger. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

TINGSRYDS RYCK RÄCKTE INTE

Karlskoga vann med 3-2 borta mot Tingsryd, men det var nära att smålännignarna kom ikapp den 3-0-ledning som värmlandslaget ryckt åt sig. Med 12 minuter kvar reducerade Ludvig Elvenes och med 7:14 kvar satte Oskar Stål Lyrenäs 3-2. Men närmare än så kom inte TAIF som därmed ligger kvar under slutspelsstrecket. För Karlskoga innebar segern att de ligger fyra i tabellen på 82 poäng, nio från Modo på andraplatsen.

HÄSTEN NOLLADE AIK

Anton Johansson och Kevin Elgestål gjorde målen och Viktor Kokman höll nollan efter 26 räddningar för Vita Hästen. Hästen har vunnit och förlorat varannan match de senaste tolv matcherna och följde det mönstret i kväll. För jumbon AIK var det första förlusten efter tre raka segrar på bortaplan.