Sök
Alex Hutchings.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Björklöven går inte att stoppa – krossade toppkonkurrenten

Det går inte att stoppa Björklöven i årets upplaga av HockeyAllsvenskan. Ett toppmöte mot Timrå var det på förhand men efter 60 minuter i Umeå hade Björklöven krossat konkurrenten med hela 7-2. 

– Vi gör en jättebra match och vi gör det vi ska. Fantastisk inramning och jag hann köpa biljetter den här gången, säger lagkapten Fredric Andersson till CMore


Björklöven-Timrå 7-2 (2-2, 1-0, 4-0)

Björklöven: Emil LundbergKristoffer SöderSebastian Selin x2, Alex HutchingsFredric AnderssonTyler Vesel

Timrå: Jonathan Dahlén x2

Kvällens absoluta höjdpunkt. Toppmötet i Umeå bjöd verkligen på underhållning matchen igenom med högintensiv hockey och diskutabla situationer. Björklöven forsade fram i inledningen starkt påhejat av hemmapubliken. 1-0 skulle också logiskt komma när Emil Lundberg påbörjade målkavalkaden i första perioden.

Hemmalaget fortsatte att sätta hög press på Timrå och Kristoffer Söder skulle dubbla Björklövens målskörd när han sköt 2-0. Gästerna hade svårt att skapa riktigt heta målchanser men fick ett gyllene läge i power play. Ett läge som Jonathan Dahlen utnyttjade när han prickade in 2-1. Samme Dahlen skulle bara minuter senare snappa upp en offensiv tekning och prickskjuta in kvitteringen till 2-2. 

Umeålaget fortsatte dock med samma fina presspel i den andra perioden och i power play kunde Sebastian Selin ge Björklöven åter ledningen. Inte lika mycket i händelseväg i andra men Timrå hade en puck inne till 3-3 men domarna valde att döma bort målet. En omdiskuterad situation där Timrå-tränaren Fredrik Andersson var fly förbannad. Men inget mål för Timrå och det skulle visa sig vara den matchavgörande situationen. 

Blev till slut en kross i Umeå

Björklöven kunde senare genom Sebastian Selin och Alex Hucthings göra två snabba mål fram till 5-2 och efter det var matchen över. Jacob Ragnarsson delade i mitten av tredje perioden ut en mycket ful bentackling på tvåmålsskytten Sebastian Selin som tvingades lämna matchen. Matchstraff för Ragnarsson och Björklöven kunde öka på framåt och till slut krossa Timrå i det här toppmötet.  

 Vi lyckades stäppa upp det i tredje och dra ifrån. Vi gör en jättebra match och vi gör det vi ska. Fantastisk inramning och jag hann köpa biljetter den här gången. Jag hade nio stycken från Piteå så jag var snabbt ute. Publiken här är så fina, det är något man aldrig varit med om innan men det gäller att vara ödmjuk, säger lagkaptenen Fredric Andersson till CMore.

Kristianstad-Almtuna 2-3 (0-0, 1-0, 1-3)

Kristianstad: Daniel AnderssonKalle Miketinac

Almtuna: Tony MårtenssonHampus HarlestamVilliam Haag

En viktigt bottenmöte där båda lagen har blivit inblandade i bottenstriden. Efter en mållös första period så fick Kristianstad spräcka målnollan. Daniel Andersson var det som sköt ledningsmålet. 

Hemmalaget kom ut till den tredje perioden med en 1-0-ledning men tappade allt på bara några sekunder. Veteranen Tony Mårtensson kunde tidigt kvittera och bara 30 sekunder senare hade Almtuna vänt matchen då Hampus Harlestam hittat nätmaskorna. 

Ett chockat Kristianstad hittade inget svar på Almtunas raketstart i den tredje perioden och gästerna kunde utöka genom Villiam Haag till 1-3. Man gjorde det visserligen lite spännande i slutet efter att Kalle Miketinac reducerat men Almtuna lyckades hålla undan och ta tre mycket viktiga poäng. 

Tingsryd-Modo 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Modo: Adam Tambellini x2, Kalle Jellvert

Modo har tagit hand om andraplatsen i HockeyAllsvenskan och jagar nu suveräna Björklöven i toppen. I kväll mötte man ett Tingsryd som löpte risken att tappa sin playoffplats vid förlust samtidigt som Södertälje tog tre poäng. 

Efter en mållös första akt så fick Modo jubla i början av den andra perioden. I power play sköt Adam Tambellini i "tyst" skott från blå som letade sig in bakom Arvid Söderblom. Modo kunde sen punktera matchen till 0-2 genom Kalle Jellvert och ta tre planenliga poäng. 

Västervik-Mora 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0)

Västervik: Marcus WestfältOskar DruggeKen Jäger (avgörande straff)

Mora: Johan PerssonKalle Valtola

Precis som mötet Kristianstad-Almtuna var det här också ett viktigt möte i botten. Mora har haft en väldigt positiv trend på sistone och klättrat i tabellen. Hemmalaget fick den bästa starten på matchen då Marcus Westfält kunde ge Västervik en bra start på matchen. 

Moras notoriske målskytt den här säsongen Johan Persson skulle senare kvittera men sen kom med säkerhet säsongens målvaktstavla i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Oscar Drugge skickade pucken från egen zon och hela vägen in i mål bakom Olof Lindbom i Morakassen. 

Tungt för Mora som ändå återigen skulle hitta en väg tillbaka in i matchen. Precis innan den andra periodens slut lyckades Kalle Valtola kvittera för andra gången för Moras del i matchen. En jämn match som gick till förlängning  och senare straffar där Västervik lyckades nypa bonuspoängen efter att Ken Jäger avgjort.


AIK-Södertälje 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)

AIK: Jacob Dahlström

Södertälje: Nick Olesen x2, Ludwig Blomstrand

Det var fullsatt på Hovet när Ulf "Lill-Pröjsarn" Nilsson hyllades inför matchen. En fin gest av klubben till en sann legendar inom svensk ishockey. 

De fullsatta läktarna skulle kanske hjälpa AIK till tre poäng den här gången men icke sa nicke. Södertälje har en oerhört vass duo som leder laget framåt i Nick Olesen och Ludwig Blomstrand. Så även den här kvällen. Nick Olesen öppnade målskyttet och Ludwig Blomstrand hakade på fram till 0-2 för gästerna. 

Jacob Dahlström gav AIK kontakt i den andra perioden men Södertälje kunde sätta spiken i den berömda kistan när Nick Olesen fastställde slutresultatet till 1-3 i tom kasse. I och med segern för Södertälje tar man sig nu på kvalplatsen uppåt efter att Modo slog Tingsryd med 3-0.  

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten