Nils Höglander förlorade sin storasyster Tilda i en tidig ålder.
Foto: Bildbyrån & Privat
Junior-VM 2020

Så reste sig Nils Höglander ur sorgen

Nils Höglander har blivit en av de stora publikfavoriterna på JVM. Vägen till framgångarna har varit lång och prövande för 19-åringen från Bockträsk i Lappland. Vid elva års ålder gick hans storasyster och bästa vän Tilda hastigt bort. För hockeysverige.se berättar föräldrarna Anders och Maria om sorgen, men också om hur familjen funnit ljuset efter den tuffa tiden.
– Vi minns Nils sista ord till Tilda när vi tog farväl på sjukhuset ”Jag ska spela för oss båda”.

Att Nils Höglander trivs i hockeyrinken råder inga som helst tvivel om. Hans lekfullhet på isen och leendet smittar av sig och kan ibland vara värt entrépengen bara det. 19-åringen, som till vardags spelar för Rögle och är draftad av Vancouver, kommer från den lilla byn Bockträsk i Lappland. En by som i dag har runt 20 fast boende invånare.


– Bockträsk är en liten, liten by mitt ute i skogen. Det är fint här både på vintern och sommaren, men också en riktig avbefolkningsort, berättar JVM-spelarens föräldrar Anders och Maria för hockeysverige.se.

När pappa Anders Höglander växte upp i Bockträsk bodde det runt 50-60 personer i byn. Sedan dess har antalet invånare sjunkit.
 
– Så ser det ut i hela regionen och det är ett väldigt norrländskt klimat här. Vi bor i dag på vår släktgård här i Bocksträsk.
– Däremot är Maria från Älvsbyn-trakten, alltså från Lule-håll. Jag har fått henne att flytta hit, berättar pappa Anders med ett lätt skratt och lägger också till att det är det bästa han har gjort.
– I Bockträsk finns annars egentligen ofantliga möjligheter, skidåkning i alla former, åka skoter på alla nivåer… Vi har några killar härifrån som ligger i absoluta världseliten i snöskotercross. Även om möjligheterna finns krävs det ändå väldigt mycket av familjerna för att det ska fungera. I vårt fall har vi nästan bott i en bil för att kunna ta ungarna till deras aktiviteter.

Nils Höglander.Foto: Ronnie Rönnkvist

När väcktes Nils hockeyintresse?
– Han var nog inte mer än två och ett halvt år då han började åka skridskor. Han kunde åka direkt, vilket nästan är sjukt. Det gjorde även Tilda.
– Före det hade båda åkt ganska mycket skidor, både slätt och utförsåkning. Båda två tävlade mycket på skidor och det var ofta vi fick slänga in dom i bilen direkt från prispallen för att åka till hockeymatch.

"HON HAR TUKTAT NILS"

Det var i lilla klubben Malå IF som Nils Höglander började med hockeyn.  

– I treårsåldern. Först spelade han med 97:or ner till Nils ålder, alltså 00:or. Då kunde vi kanske ha 15 stycken på en träning eftersom det tyvärr finns väldigt lite barn här som håller på med idrott.
– Nils och hans syster Tilda spelade i Malå och följdes åt hela tiden. Hon har tuktat Nils hela tiden. Dom var väldigt tajta som barn och satt som ihop hela tiden. Ju äldre de blev, ju mer tog hon hand om honom och skötte de små praktiska grejerna då inte vi ”päron” var på jobb eller så. 
– När Nils och Tilda växte upp här i byn fanns det två barn till som var i ungefär samma ålder och de umgicks. De var inga idrottsbarn, men har fortfarande kontakt med varandra. Det är lugna barn det också.

Efter sin tid i Malå valde Nils Höglander att följa med sin syster till Skellefteå och Clemensnäs HC.
  
– Först flyttade vi till Arvidsjaur för att det skulle bli mindre bilkörning och lättare för Nils och Tilda med sin hockey och slalom. Hockeyn tog slut på en vettig nivå där. Då flyttade vi till Skellefteå i stället både för Tildas och Nils hockey.
– Tilda började direkt i Clemens damlag. Med facit i hand skulle Nils också börjat direkt i Clemens han med. Han var välkommen dit också, men det blev Skellefteå. Där stannade han i ett och ett halvt år. Sedan var han tillbaka i Tildas gäng. Tilda spelade både med damlaget där och 98:a-killarna. Hon höll en riktigt bra nivå.
– När Tilda gått bort gick Nils till Clemens 98:or. Där var Ted Söderlund, Tims pappa, tränare. Att gå dit blev faktiskt en riktig hit. Han lät Nils vara Nils, spela hockey och ha roligt. Hela grabbgänget där var ofantligt härliga killar. Där fick Nils verkligen spela hockey hur mycket han ville. 

Nils och Tilda visar upp sina priser.Nils och Tilda visar upp sina priser.Foto: Privat

"EN STJÄRNA PÅ JORDEN, NU I HIMLEN"

Det var våren 2012 som tragedin drabbade familjen Höglander. Tilda avled efter att hennes kroppspulsåder brustit. 

Hon blev 13 år gammal. 

I minnesorden som publicerades i Örnsköldsviks Allehanda efter bortgången skrev familjen:
”Vi minns Tilda, som en stark, söt, glad, ambitiös, pigg och målmedveten tjej, dotter, storasyster och vän. Med skinn på näsan, full av humor och som alltid gav allt för att nå sina mål. En stjärna på jorden, nu i himlen. Livet blir aldrig sig likt hädanefter. Vår älskade Tilda fattas oss.”

Tiden efter den hastiga bortgången blev tuff för Nils Höglander. I en intervju med hockeysverige.se i december 2016 berättade han:

– I hockeyn blev det lite tungt några månader efteråt. Det blev jobbigt…
– På isen försökte jag släppa det. Tilda gick i samma klass som killarna jag spelade med, en hockeyklass i Skellefteå. Alltså, samma killar jag spelade i samma lag som, så de kände henne ganska bra. På så vis blev det tungt för hela gruppen. Det var ju en medlem i laget som gick bort.

Att Nils Höglander valde att berätta om sin sorg för hockeysverige.se förvånade hans föräldrar.

– För oss är det nästan en gåta. Vi pratar om det här var och varannan dag. Just det här med att pojken inte säger någonting. Exempelvis det ni skrev då ni träffade honom på ”Mall” (Mall of Scandinavia).
– Vi satt bara och gapade när vi läste det. ”Vad säger du pojk”. Han berättade jätteöppet om Tilda. Något sådant hade han aldrig sagt till oss. Vi har förstått att i en sådan här situation kan barn och ungdomar agera annorlunda mot vad man kan förvänta sig.
– Något sådant här, det som hände Tilda, ska inte behöva hända, men samtidigt är det vad som kan hända i livet.

"HAN VAR ÖVERALLT OCH INGENSTANS"

Nils Höglander tycks vara en väldigt stark person och det tror föräldrarna kan bottna i just det tuffa som han varit med om under sin uppväxt.
  
– Ja, men om vi ser tillbaka till hur han var under ungdomsåren var han, som vi säger, ett ”skvitter”. Han var överallt och ingenstans. Ungefär som han ibland är på hockeyplan, skrattar föräldrarna Höglander och fortsätter:
– Jag tror allt han varit med om, både med Tilda och Skellefteå-tiden, har byggt på den här norrländska seg-stabiliteten. Ingen av oss föräldrar kan annars sätta fingret på varför han blivit så stark inom sig själv, för det upplever vi också att han är.

Och alltid med ett leende på läpparna…
– Det ska mycket till om han inte ler. När han ler har han roligt. Man ska vara ödmjuk inför livet och världen. Alla människor är olika, men man ska försöka behandla alla bra och inte sväva iväg allt för mycket.
– En kollega har ett väldigt bra ord för det som han kallar för guldflimmer. Alltså, du ska inte sväva iväg. Låt inte din framgång göra att du springer omkring med näsan i vädret. Ju högre upp du kommer desto längre blir fallet om du misslyckas. Håll dig på jorden och var ödmjuk inför alla uppgifter. Det är så vi har försökt fostra våra barn. 


Hur mår familjen idag åtta år efter Tildas bortgång?
– Vi minns Nils sista ord till Tilda när vi tog farväl på sjukhuset ”Jag ska spela för oss båda”…
– Vi har lärt oss att leva med det här. Vi pratar om Tilda som att hon är med ändå. Dessutom vågar Nils öppna upp sig mer och mer om det här. I dag har vi förstått att han pratar med andra personer om det, kanske inte så mycket med oss, men andra nära kompisar.
– Vi föräldrar pratar om Tilda varje dag i något sammanhang. Som svar på hur vi mår i dag så är det helt okej, men det blir aldrig som det har varit. Man får ett annat perspektiv på saker och ting, vad som är värt att göra. Barnen är ändå det bästa man har. Att ens barn försvinner… Man ska inte ens behöva tänka sådana tankar. Alla reagerar olika. Lev här och nu…

Nils Höglander i AIK.Nils Höglander i AIK.Foto: Bildbyrån

HYLLAR ROGER MELIN

Inför förra säsongen valde Nils Höglander, som då spelat i AIK under två säsonger, att lämna Stockholm för att ta plats i Rögle. Den här säsongen har han så här långt svarat för sex mål och totalt nio poäng i Ängelholm.
  
– Det känns jättebra att han fortfarande tycker det är kul samtidigt som han får förtroende av Rögle och tar för sig. Han trivs ofantligt bra där nere.
– AIK och (Roger) Melin… Oj… Jag måste få hylla dem eftersom det egentligen var AIK och Roger som tog fram Nils. Han trivdes jättebra i AIK också. Sedan kanske det var lite mycket storstadsfenomen, att komma från en liten ort och hamna i Stockholm. Då kom han från Timrå, vilket är litet det också. 

Rögle-forwarden har gjort ett mycket fint JVM så här långt. Inför kvällens kvartsfinal har han svarat för tre mål och totalt sju poäng på fyra matcher.
– Nils insats har varit helt okej. Han får spela med jättebra spelare i samma lina (Samuel Fagemo och David Gustafsson). Sätter man ihop en bra kombinerad lina blir det bra.

Hur tänkte ni då han gjorde sitt redan klassiska ”Zorro-mål” mot Finland?
– (Skratt) Coolt att han vågade prova. Det är ändå sådant som kanske inspirerar mer ungar att hålla på med hockey, hitta glädjen i idrotten och inte bara dumpa eller slå slagskott från blå, in och gröta framför målet.

Kan även ledare inspireras av att se något sådant, att man vågar släppa loss unga spelarna lite mer? 
– Hoppas det. Om man köper en biljett för x antal hundralappar. Sedan får du bara se det vanliga spelet, att man ”slaggar” från blå eller in och gröta framför mål. När det då händer något extra. Helt plötsligt vill man då gå och se mer hockey. Förhoppningsvis kan ett sådant mål vara en inspiration och hockeyn blir då också mer intressant. 

I kväll möts Sverige och Tjeckien i kvartsfinalen och Nils Höglanders föräldrar tror att det väger över lite till svensk fördel.

– När lagen möts tidigare har Sverige gått segrande ur det. Då är vi tillbaka i det här ”guldflimmerlandet”. Det är ny match och det ska spelas om det. Tjeckerna har hemmaplan, men har tyvärr en del spelare skadade. Vi tror 51/49 för Sverige, (Adam) Ginning avgör med att slagskott från blå. 


TV: Nils Höglander om konstmålet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten