Sök
Tuomas Kiiskinen har all anledning att flina.
Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg
SHL

Skellefteå och Rögle tog tunga vinster – uppförsbacke för FBK

Idag 19:00
Brynäs IF - Skellefteå AIK
1 2.30
X 4.25
2 2.75

Skellefteå spände musklerna rejält i hemmamötet med Färjestad medan Rögle tog sin tredje raka vinster efter uppehållet sedan deras toppspelare briljerat mot Djurgården. Detta och mycket annat i måndagens SHL-svep.

Skellefteå – Färjestad 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)
Skellefteå: 
Jesper FrödénOscar MöllerJonathan PudasTuomas KiiskinenRobin Alvarez.
Färjestad: Jonathon Blum.


Skelleftå hittade tillbaka till vinnarspåret efter förlusten mot Djurgården i Globen senast. Hemma mot Färjestad tog de kommando om matchen på en gång och fick utdelning i första perioden. 

Jesper Frödén fixade ett ledningsmål varpå Färjestad hade ett gyllene läge att kvittera när Carl Jakobsson blev fri med Gustaf Lindvall. Hans skott tog dock på målvaktens klubbskaft, styrdes i stolpen och ut. 

I stället ryckte hemmalaget i andra perioden där Oscar Möller och Jonathan Pudas dödade matchen med varsitt mål. Pudas mål föregicks av en magnifik framspelning från Joakim Lindström som lurade alla motståndare. Med ögon i nacken slog han en backhandpassning som gav Pudas fritt fram.

Jonathon Blum pressade in en reducering som godkändes efter videogranskning. Tuomas Kiiskinen fixade sedan 4–1 bakom Arvid Holm på straff efter att en framstörtande Andreas Wingerli blivit stoppad. Robin Alvarez satte sista målet i tom kasse.

Skellefteå har därmed 12–1 på sina två hemmamatcher efter juluppehållet och ligger sjua i tabellen.

Färjestad har förlorat samtliga tre matcher efter uppehållet och bara gjort tre mål under de matcherna.

Linköping – Örebro 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)
Linköping: 
Broc Little.
Örebro: Glenn Gustafsson
Mathias Bromé.

Linköping kan höras skären från Leksand och Oskarshamn under strecket. Det mest positiva den här måndagskvällen var att båda bottenkollegorna förlorade. Därmed är det fortfarande en poängs försprång för östgötarna, trots att man förlorade mot Örebro i kväll.

För gästerna var det ett fall framåt efter den tunga omstarten efter juluppehållet. Efter 0–7 mot Skellefteå och 2–4 mot HV71 blev det äntligen seger. 

Matchen innehöll tre matchstraff. Redan i första perioden fick Marcus Weinstock gå och duscha efter en tackling mot huvudet på Jaakko Rissanen. Detta bara dagar efter att Aaron Irving stängts av för en tackling som sänkte HV71:s Martin Thörnberg och gav honom en hjärnskakning.

Vid slutsignalen rök hemmalagets amerikanske back Sam Lofquist ihop med Joonas Rask. Båda fick matchstraff.

Örebro är fyra i tabellen.

Rögle – Djurgården 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)
Rögle:
 Daniel Zaar 2, Leon Bristedt.
Djurgården: Jacob Josefson.

Rögle fortsätter att vinna efter juluppehållet – och man fortsätter vara tajta i defensiven. 

För trots en tung skadelista lyckades man besegra Djurgården hemma i Catena Arena. Och i vanlig ordning var det Daniel Zaar och Leon Bristedt som spelade huvudrollerna. De hade del i alla tre målen. Zaar blev matchvinnare genom att skjuta Rögles två sista mål i tredje perioden. Han hade utöver det assist på Bristedts 1–1-kvittering. Ted Brithén lämnade matchen med två assist.

Roman Will i hemmakassen fortsätter att visa stor form. Efter att bara ha släppt in ett av 45 skott i Rögles två första matcher efter jul svarade han i kväll för 36 räddningar. 14 av dem kom i första perioden.

Rögle är i och med vinsten ett snäpp närmare topplagen på sin sjätteplats. 

Djurgården fick å sin sida se sig passerat av Malmö och är nia i tabellen.

Växjö – Oskarshamn 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)
Växjö: 
Ludvig NilssonRichard GyngeErik Josefsson.
Oskarshamn: 
Joakim Thelin.

Växjö drog det längsta strået i Smålandsderbyt och fick stopp på Oskarshamns tre matcher långa segersvit.

Ludvig Nilsson bröt dödläget i andra perioden med sitt tredje mål för säsongen. Han hade även en assist på Erik Josefssons 3–0. Detta tidigt i den tredje perioden när hemmalaget punkterade till ställningen med två snabba mål.

Växjö är kvar på tionde plats, men numera bara en enda poäng efter Djurgården. Oskarshamn är kvar som jumbo, men bara en poäng efter Linköping ovanför kvalstrecket.

HV71 – Frölunda 1–2 (0–0, 0–0, 1–2)
HV71: 
Juuso Ikonen.
Frölunda: Joel Mustonen
Rhett Rakhshani.

Toppmötet i Jönköping. Det blev precis så jämnt och ovisst som man på förhand kunde föranat. Efter två mållösa perioder föll målen desto tätare i tredje perioden. Där kunde Rhett Rakhshani iklä sig rollen som matchvinnare mot en av sina tidigare SHL-klubbar.

Amerikanen satte sitt nionde SHL-mål den här säsongen bakom Jonas Gunnarsson med 3.04 kvar av tredje perioden. Det målet gör att Frölunda befäste andraplatsen bakom Luleå. Man är efter kvällens omgång tre poäng före trean Färjestad.

HV71 är femma efter att ha passerats av Örebro. 

Idag 19:00
Brynäs IF - Skellefteå AIK
1 2.30
X 4.25
2 2.75
Idag 19:00
Leksands IF - Växjö Lakers HC
1 2.45
X 4.40
2 2.50
Idag 19:00
Örebro HK - IF Malmö Redhawks
1 2.05
X 4.10
2 3.35
Idag 19:00
Luleå HF - IK Oskarshamn
1 1.30
X 6.60
2 9.00
Idag 19:00
HV 71 - Djurgårdens IF
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Idag 19:00
Linköping HC - Frölunda Indians
1 2.75
X 4.40
2 2.30
Idag 19:00
Färjestads BK - Rögle BK
1 2.30
X 4.35
2 2.75
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten