P.K. Subban.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
NHL

Blir P.K. Subban trejdad – igen?

ANNONS
Var Taylor Hall bara den första av flera spelare som kommer att få lämna New Jersey Devils? Sportsnets Elliotte Friedman utesluter inte det. Bland annat tror han att det finns en chans att P.K. Subban får flytta på sig. Igen.
– Jag är säker på att de skulle tänka sig att trejda honom om möjligheten uppenbarar sig, säger Friedman.

Det har varit en hemsk säsong för New Jersey Devils. Man lyckades visserligen vinna nattens hemmamöte med Anaheim Ducks, men laget är ändå förankrat i botten av Eastern Conference. Bara Detroit Red Wings har spelat in färre poäng (21) än Devils (27) i hela ligan.

Tidigare i veckan fick det till följd att man slutligen trejdade sin superstjärna Taylor Hall till Arizona Coyotes i utbyte för ett paket bestående av draftval och talanger. Med tanke på var laget befinner sig i tabellen är det inte uteslutet att fler spelare får lämna klubben. Det tror Elliotte Friedman på Sportsnet.

I Tim & Sid Show säger Friedman att det finns spelare i Devils laguppställning som är av intresse.

– Jag vet att andra lag har frågat om Sami Vatanen, en högerfattad back som kan bli unrestricted free agent efter säsongen, säger han.

"HAN HAR DET RIKTIGT JOBBIGT"

Han får även frågan om P.K. Subban, som värvades till klubben från Nashville Predators i somras, kan sitta löst. Subban, som fyllde 30 år tidigare under säsongen, är på väg mot sin överlägset sämsta NHL-säsong poängmässigt sett. På 32 matcher har han bara mäktat med fem poäng (2+3).

– Jag är säker på att de skulle tänka sig att trejda honom om möjligheten uppenbarar sig, säger Friedman om Subban.
– Han har haft det riktigt jobbigt och har haft en riktigt tuff start. Jag undrar om vi är vid en punkt där P.K. Subban måste göra förändringar i sättet han spelar på, kanske i hur han tränar under sommaren och hur han förbereder sig. Jag skulle inte räkna ut honom, jag vet bättre än så, för han är väldigt stolt och passionerad kring det han gör. Men just nu ser det ut som han har tappat fart. 

Lagkaptenen Andy Greene och forwarden Wayne Simmonds är andra spelare med frågetecken kring sig. Båda sitter på utgående kontrakt och kan bli unrestricted free agents. Backen Greene har spelat för Devils under hela sin NHL-karriär, 899 matcher till dags dato, medan Simmonds kom till klubben som free agent i somras. 

– De måste behålla en del spelare. De har ett ungt lag och då måste man ha några veteraner där för att hjälpa dem, säger Friedman.
– Jag tror inte att Wayne Simmonds gillade att vara en rental i fjol, jag har hört att han föredrar att stanna. 

Wayne Simmonds trejdades från Philadelphia Flyers till Nashville Predators förra säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL