Scott Darling
EBEL

Tidigare NHL-succén klar för spel i Österrike

ANNONS
Scott Darling förlänger karriären. Han är klar för österrikiska Innsbruck.

Här har ni en riktig bomb i hockeyvärlden. Den tidigare NHL-succén Scott Darling är klar för spel i Österrike. 30-åringen är klar för spel med HC Innsbruck. Kontraktet gäller resten av säsongen, skriver klubben på sin hemsida. Där beskriver de själva värvningen som en "sensationell transfer".

Darling kom lite från ingenstans och gjorde succé med Chicago häromåret. Han skrev 2017 på ett fyraårskontrakt värt närmare 17 miljoner dollar med Carolina, tänkt att bli deras förstemålvakt. Men där gick allting fel.

KÖPTES UT

I somras köptes han ut av Florida efter att den gångna säsongen bara ha gjort åtta matcher i NHL och 14 i AHL för Carolina och deras farmarlag, bland annat efter att mitt under säsongen ha tagit ledigt från ishockeyn av personliga skäl. Dessförinnan hade han haft ett par riktigt tuffa år och han var aldrig ens nära att visa sig vara den där förstemålvakten han förväntades bli efter jättesuccén i Chicago.

Men nu är han alltså tillbaka i hockeyn igen. Den forne Stanley Cup-vinnaren tar sitt pick och pack och testar på spel i Europa för första gången i karriären.

Den här artikeln handlar om: