Mason Appleton.
Foto: Terrence Lee-USA TODAY Sports
NHL

Forwarden blir borta länge – efter bisarra skadan

ANNONS
Winnipegs forward Mason Appleton blir borta de närmaste veckorna.
Anledningen?
Han bröt ett ben i högerfoten under uppvärmningen inför nattens Heritage Classic-möte med Calgary.
– Det är jobbigt för honom och vi känner för honom. Om en vecka kommer han bli brutalt hånad för det som hände men just nu känns det bara hemskt, säger Winnipegs coach Paul Maurice till nhl.com.

Det är inte kul att heta Mason Appleton just nu. Den 23-årige Winnipeg Jets-forwarden missade nämligen nattens utomhusmatch mot Calgary på grund av en skada han ådrog sig på uppvärmningen – innan lagen ens hunnit kliva på isen på Mosaic Stadium i Regina.

Det var under lagets traditionsenliga footballuppvärmning (amerikansk fotboll, inte europeisk) som olyckan var framme för Appleton. När den 23-årige forwarden skulle bryta en passning gick någonting snett för honom, som i samband med det bröt ett ben i högerfoten.

FÅR RÄKNA MED HÅN

Winnipegs tränare Paul Maurice känner för Appleton.
– Det är jobbigt för honom och vi känner för honom. Om en vecka kommer han bli brutalt hånad för det som hände men just nu känns det bara hemskt, säger Maurice till nhl.com.
– De håller på med allt möjligt före matcherna, fotboll, basket och alla andra möjliga saker. De har bara lite roligt.

Appleton fick möjligtvis lite plåster på såren, då hans Winnipeg kunde gå ut och besegra Calgary i utomhusmatchen i Regina. Elias Lindholm sköt Calgarys enda mål, medan en kvittering i den tredje perioden signerad Josh Morrissey och ett övertidsavgörande av Bryan Little ordnade Jets-segern.

Winnipeg Jets – Calgary Flames 2–1 e. sd. (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)
Winnipeg:
Josh Morrissey (1), Bryan Little (1)
Calgary: Elias Lindholm (7)

Den här artikeln handlar om: