Sök
Södertäljes kris förvärras.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

SSK:s kris förvärras – är ny tabelljumbo

Krisen i Södertälje är djup. SSK blev krossade av serieledande Björklöven i kvällens match. Laget ligger nu sist i Hockeyallsvenskan. Detta då Almtuna äntligen fick igång sitt powerplay efter tio mållösa matcher i spelformen. 

Södertälje – Björklöven 1–6 (0-2,1-0,0-4)

Södertälje: Emil Lind.
Björklöven: Justin CrandallFredric AnderssonTyler VeselDavid LindquistWilliam ErikssonOskar Stål Lyrenäs.

Seriens bästa lag mötte ett av seriens hittills sämsta lag. Det kunde bara sluta på ett sätt. 

Björklöven kom ut riktigt starkt och ledde med 2-0 efter elva spelade minuter. Då bytte Södertälje målvakt. Alexander Sahlin var riktigt förbaskad efter att ha släppt in två mål och slog sin klubba i plexiglaset bakom båset vilket fick glaset att gå sönder. Sahlin plockades ut och in kom istället Fredrik Bergvik

Det såg ut att ge effekt då SSK steppade upp och började spela bättre. I den andra perioden kom reduceringen och hemmalaget såg ut att skapa nerv i matchen. 

I den tredje perioden kom dock raset. Björklöven gick från ledning med 2-1 till seger med hela 6-1. Tyler Vesel är ny i Umeåklubben och kommer närmast från spel i AHL. I kväll gjorde han debut för sin nya klubb och satte då även sitt första mål i Björklöven. Snacka om succédebut. 

Ännu en seger för Björklöven som nu har nio vinster på de första elva matcherna och utökar sin ledning av den allsvenska tabellen. 

I Södertälje är det dock desto tyngre. SSK har nu förlorat sex av sina sju senaste matcher. Krisen är värre nu då klubben ligger sist i Hockeyallsvenskan efter att Almtuna vann i kväll. 

Västervik – Karlskrona 5–1 (1-0,3-1,1-0)

Västervik: Lukas Wernblom 2, Kim Johansson2, Emil Alba.
Karlskrona: Viktor Liljegren.

Lukas Wenblom lånades ut från Modo efter att inte ha fått tillräckligt med istid i klubben. Ny klubbadress blev Västervik och som han har levererat för smålänningarna. 

På de fyra första matcherna hade 19-åringen stått för tre poäng och i kvällens match sköt Wernblom två mål och har nu gjort fem poäng (3+2) på lika många matcher. Även Kim Johansson klev fram och satte två mål i kväll.

De båda bäddade därmed för segern i Västerviks match mot Karlskrona. Noterbart för KHK är att Janne Kivilahti gjorde debut och stod också för sin första poäng i klubben. 

Västervik hade sex raka förluster inför den här veckan men nu har laget två raka vinster och börjar klättra uppåt i tabellen efter att tillfälligt ha varit under kvalstrecket. 

Karlskoga – Västerås 3–4 (0-1,1-2,2-1)

Karlskoga: Fredrik ForsbergJonatan HarjuWilhelm Westlund
Västerås: Marcus Bergman 2, William WikmanDaniel Öhrn.

I förra matchen hämtade Karlskoga in ett 1-3-underläge mot Södertälje till seger med 4-3. Nu var laget nära en ny vändning, men misslyckades. 

Västerås gick upp i ledning med 3-0 efter att Marcus Bergman gjort två mål inom loppet av två minuter i den andra perioden. Då började Karlskoga sin upphämtning och satte två mål men bara 36 sekunder efter att Bofors fått in sin andra reducering satte Daniel Öhrn 4-2-målet för Västerås. 

Då orkade Karlskoga inte resa sig ännu en gång. De fick visserligen in en reduceringspuck men det målet kom lite väl sent då det bara återstod 17 sekunder av matchen. 

Inför matchen hyllades Karlskogas Fredrik Höggren då han gjorde sin 800:e match i BIK-tröjan. 

Almtuna – Tingsryd 5–2 (1-1,1-1,3-0)

Almtuna: Tobias LiljendahlTobias ÅhströmVictor AronssonOscar PentlerVilliam Haag.
Tingsryd: Benjamin NissnerOscar Holst.

Stoppa pressarna! Almtuna har gjort mål i powerplay, och inte bara en gång, inte två gånger utan hela tre gånger. 

På de första tio matcherna hade Uppsalalaget inte gjort ett enda mål i spel i numerärt överläge trots nästan 50 minuter i spelformen. I kväll kom islossningen. 

Redan två minuter in i matchen fick Almtuna chansen i powerplay och konverterade det direkt då Tobias Liljendahl satte lagets första mål i spelformen den här säsongen. 

Tingsryd kvitterade dock och vände också till ledningen. Hemmalaget har dock verkligen fått fart på powerplayspelet och det ledde laget till framgång.  

Både 2-2-målet samt det matchvinnande 3-2-målet sattes i spel med en man mer. Almtuna gick från att ha gjort noll mål i powerplay på tio matcher till att ha gjort tre mål i numerär överläge i en och samma match. 

Det ledde även till seger och Uppsalaklubben lämnar nu jumboplatsen och klättrar förbi både Södertälje och AIK i tabellen. Almtuna ligger nu alltså på säker mark.

Vita Hästen – Kristianstad 3–2 OT (0-0,1-0,1-2,1-0)

Vita Hästen: Arvid Degerstedt, Linus AnderssonFilip Cruseman.
Kristianstad: Erik SantessonKalle Miketinac

En sekund. 

Det var allt som återstod av förlängningen när Filip Cruseman vispade in pucken i mål bakom Antti Lehtonen i Kristianstadskassen. 

Vita Hästen kunde därmed ta bonuspoängen efter att ha varit i ledning med både 1-0 och 2-1 under stora delar av matchen. Med bara drygt en minut kvar av matchen kvitterade dock Kristianstad genom Kalle Miketinac och tvingade matchen till sudden. Det var första gången den här säsongen som Vita Hästen tvingas spela mer än 60 minuter.

Hästen klättrar nu uppåt i tabellen och ligger på slutspelsplats. Kristianstad däremot glider neråt och har nu bara en poäng till godo ner till AIK som ligger under kvalstrecket.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten